Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Hogyhogy nem foglalkozik...

Hogyhogy nem foglalkozik senki itt a GYK UFO szekcióban azzal, hogy konkrétan beparkolt egy objektum a bolygónk mellé?

Figyelt kérdés

Valamikor szeptember végén vag yoktóber elején egy aszteroidának mondott objektum Föld körüli pályára állt. A Föld második holdjaként hivatkoznak rá.

Ez egy valós esemény, jelenleg is ott van.

Hogyhogy nem jelent meg egy teória sem arról, hogy pontosan mi ez? Mármint a hivatalos infókon kívül.

Én azt látom, hogy ha a Nap előtt elsuhan egy meteor, egyből űrhajót kiáltanak... most meg konkrétan itt kering a bolygónk körül egy, és a kutya sem tesz fel róla kérdést? Miért?

nov. 8. 11:44
1 2
 11/18 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

10. "Az ezotéria(mármint a jelenségek) nagy része az emberen belül, az elme különböző részeiben, állapotaiban zajlik le."

Ezt én úgy szoktam mondani, hogy a pszichiátrián kikezelhető. Csak annyi a különbség, hogy téged ezért felminősítenek, engem leminősítenek.

nov. 10. 19:08
 12/18 Grimfox ***** válasza:

Persze hogy leminősítenek, ha még a korrekt, bizonyított pszichológiai jelenségeket is őrületnek titulálod, ha véletlenül az ezotéria kontextusában kerülnek szóba. Értem én, hogy személyes vendettát hirdettél minden ellen, ami ezotéria, de időnként olyan dolgokra is vehemensen reagálsz, amiket csak összefüggésbe lehet hozni az ezotériával, mint például az ember egészséges mentális működésének bizonyos aspektusai. Amint megjelenik benne az ezotéria, vagy bármely más rokonszava, mindenkit lehülyézel, aki pozitívan áll hozzá.

Példa erre a kommented, amire válaszolok. Az ezotéria fontos eleme az elme fegyelmezése, önszuggesztió, és a testi funkciók akaratlagos szabályozása, amik jól dokumentált jelenségek, és ezekre utaltam, mint az ezoterikus jelenségek, amik az emberi elmében játszódnak. Te pedig ezt azonnal pszichiátriai kezelésre szoruló állapotnak titulálod.

Mondjuk nem is gondoltam, hogy zokon veszed a leminősítést.

nov. 10. 19:35
 13/18 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Csak tényként állapítottam meg és nem zokon veszem, inkább csak provokációnak tekintem arra, hogy igyekezzek "fejlődni", bár ahogy privátban jelezték nekem, pirossal kiemelt válaszaim jelzőfényként is szolgálnak a híveim számára.

Meg egy kicsit szélsőségesen látod a dolgokat, de mindegy, nekem ez a véleményem, tapasztalatom.

Halott, haszontalan tudás már ez manapság, ilyenekben elmélyülni.

nov. 10. 20:13
 14/18 Grimfox ***** válasza:

Ha megállíptod, valamennyire csak böki a csőröd. De talán annyira nem, hogy zavarjon is.

Szerintem senki sem azért pontoz le, hogy ezzel vélt, vagy valós fejlődésre ösztönözzön. Többnyire sértettségből, vagy mert irritálónak találják.

Persze, a véleményedhez neked is ugyanolyan jogod van, mint másnak. Van aki ezt szóban fejezi ki, van aki piros X-el.

Egy része valóban nem hasznos manapság, de halottnak nem lehet nevezni, ha a pszichológia is foglalkozik azokkal a jelenségekkel, amik eredetileg spirituális témának számítottak. A megközelítés más, metodikusabb, de a vizsgálat tárgya ettől nem változik meg.

nov. 10. 20:19
 15/18 anonim ***** válasza:
Már kihalt pár éve az ez a forum
nov. 10. 20:48
 16/18 anonim ***** válasza:

1. Természetfeletti erőkkel kapcsolatos elképzelések összessége, amely kiterjed a szellemvilágra, illetve különféle megmagyarázhatatlan jelenségekre. Magát tudományosnak bemutató titkos, de misztikus, babonás világnézet, amely a természetnek csak kiválasztottak, beavatottak számára felfogható titokzatos erőiben, jelenségeiben hisz, és ezekkel kapcsolatos módszereket alkalmaz.

Most direkt rákerestem hogy pontosan mit írnak az ezotéria jelentéséről

Ez volt az első találat.

Én is látom hogy van átfedés ezotéria és pszichológia között, vagy inkább úgy mondanám hogy inkább pszichológia válasz van valakinek a bajára és nem ezoterikus, viszont ha az ezotéria nagy része az emberi elme szüleménye, akkor egyáltalán miért vám különválasztva a kettő?

Másrészt nekem van olyan bajom amire nagyon nem lehet már pszichológiai magyarázatot adni, azzal együtt hogy tudom hogy sok olyan bajom van ami ilyen eredetű.

Különben nem is váltam volna materialistából enyhén spirituálissá.

Fura nekem az elme és az ezoteria kapcsolata, főleg hogy a neten is tök más leírása van.

nov. 10. 20:50
 17/18 Grimfox ***** válasza:

Szomorú hogy ez az első találat. A ezotéria eredeti jelentése belső tanítás. Bármely vallási, vagy filozófiai rendszer belső tanítása, ami nem a nagyközönségnek szól, csak a belső körnek, akik meg is értik ezt. Főleg elmélkedést takar az adott rendszer mélyebb értelméről. Meditáció, és az eköré épült szokások, mint a böjt, és az aszketikus viselkedés különböző formái.

Ami meghatározást találtál, az inkább a new age által propagált "ezotériára" igaz.

nov. 10. 21:06
 18/18 anonim ***** válasza:

Akkor én is rosszul tudtam

Másrészt velem is történt olyan, ami a valósággal full összeegyeztethetetlen… ezért is akartam itt segítséget kérni

És a mai napig nem illik bele abba a valóságomba, amit addig ismertem..

számomra ez az ezotéria, ha valami olyan történik, amit nem lehet materialista szemlélettel megmagyarázni. Na velem bőven ilyen történt, ráadásul egybefüggően. Ha ez nem lenne maradtam volna materialista.

És ide is nyilván jön sok hülye akik démonokról, meg tündérekről kérdeznek, de azért sok normális kérdés is van, akik szinten természetfeletti dolgokról kérdeznek..

szerintem ők sem tudjak hogy miről szól akkor az ezoteria

Ennyi erővel szinte nem is kellene neki külön kategória, mehetne a mentális egészségbe.

nov. 11. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!