Fekete Lovag műholdat miért nem szedi le a Nasa ha zavarja őket hogy egy idegen civilizició kémleli a Földet?
5-ös!
Ha valóban lenne itt egy akár sok-sok évezredekkel (vagy évmilliókkal) korábban itthagyott műhold megfigyelés céljából, az nem bizonyítaná, hogy a gazdái jó vagy rossz szándékkal hagyták itt. (Személyesen én sima megfigyelésre gondolnék.) És hogy azt milyen energia hajtja meg? Az lehet éppúgy napenergia, mint atomenergia. Vagy akár olyan technológia, amit mi emberek még nem ismerünk. Ugyanakkor a Föld tudósait biztosan érdekelné egy idegen civilizáció technológiája, technikai megoldásaik.
Másik dolog, hogy nem tudhatjuk, hogy a gazdáival ilyen időtávlatban és (tér)távolságban mi történt. Az is lehet, hogy már rég kihaltak. Vagy sokkal nagyobb problémával kell szembenézniük, mintsem egy kémműhold adatait elemezni, feldolgozni. Vagy a holdjuk már rég nem is működik megfelelően. Gondoljunk csak az emberiség műholdjaira, amik "járják" a naprendszert! Minden meghibásodhat. Mindennek van szavatossági ideje. Vagy egy civilizáció akár pillanatok alatt el is tűnhet. Lehet, hogy így voltak ők is. Már ha léteztek.
"Ami el tud romlani, az el is romlik." / Murphy törvénye
"Ami megtörténhet, az meg is történik. Idővel." / Lényegében ez ugyanaz.
Szóval én nem tudom, hogy létezik-e vagy csak kitaláció ez a kémműhold. Mindenesetre lehetségesnek tartom, hogy van ilyen a Föld körül. Abban pedig biztos vagyok, hogy a Föld bolygón kívül is van élet a Világegyetemben. Vagy volt. Az, hogy mi nem tudunk róluk, az nem azt jelenti, hogy akkor nem is léteznek; nincs ilyen. Persze hogy technológiai értelemben hol tarthatnak, tarthattak, az megint kérdéses. A távolságok óriásiak. És jelen tudásunk szerint az eltelt idő is óriási az emberiség ismert történetélméhez képest. Bármi megtörténhetett. Oly' kicsi még a tudásunk! Csak az elmúlt 200 évben megsokszoroztuk az elődeink tudását. Gyakorlatilag exponenciálisan. És minél többmindenre jövünk rá, annál több kérdés merül fel. Annál jobban látjuk, hogy milyen keveset is tudunk még.
Bocsi a kicsit elrugaszkodott okfejtésemért. Nem személyeskedésnek szántam, csak reflektálni akartam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!