Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Aki meggyőződésesen hiszi,...

Aki meggyőződésesen hiszi, hogy kizárt a földönkívüli élet, az miért hiszi azt?

Figyelt kérdés

Most nem az UFO-észlelésekre célzok.

Néha látok olyan véleményeket, hogy valaki egyenesen tudja, hogy a földi élet az egyetlen és sehol máshol biztosan nincs semmilyen életforma.

Nekem ez borzalmasan furán hangzik, hiszen annyi milliárdszor milliárd csillag és bolygó van, hogy már gyerekként is úgy éreztem - a nagy számok törvénye alapján - hogy máshol is kifejlődhetett valamilyen élet.

Az egyetlen asszociációm az, hogy valamilyen vallási meggyőződés az, ami miatt egyesek kizárólagosnak tekintik a földi életet.

2023. jún. 8. 09:32
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Nem vagyok az Androméda nagykövete, hogy jön ez ide?
2023. jún. 8. 12:52
 12/28 Mojjo ***** válasza:
60%
@9: Jóember, el ne hidd neki a marhaságait. Tényleg tedd fel inkább a tudomány kategóriába a kérdést, annak semmi értelme, hogy téveszmés mélybuta emberek írkálják a marhaságokat, akik még szégyentelenül hazudoznak is mindemellé.
2023. jún. 8. 12:53
 13/28 Mojjo ***** válasza:
72%
@11: Oké. Akkor visszavontam. Tulajdonképpen mégis jó helyen vagy itt, elnézést kérek, én néztem be.
2023. jún. 8. 12:53
 14/28 anonim ***** válasza:
27%
13, ha nem hiszel benne és csak trollkodod a témát. Miért jössz ide mojos? Nekik van igazuk pedig. Én mint a húst imádó gasztrofan sem megyek egy vega oldalra mesélgetni, hogy milyen jókat ettem😅
2023. jún. 8. 13:01
 15/28 anonim ***** válasza:
77%

meggyőződésesen

😂😂 de szép is a magyar nyelv

2023. jún. 8. 13:22
 16/28 anonim válasza:
0%
Miért, aki meggyőződéssel hiszi, hogy lehetséges, az miért hiszi?
2023. jún. 8. 13:23
 17/28 anonim ***** válasza:
9%

9# "Megtennéd mégis, hogy kijavítod?"

Hát elég fáradtságos, mert sokat kell írnom viszont ugyanakkor ezek részletesebben ki vannak fejtve a szakiraodalomban

"Tényleg kíváncsi vagyok mit tudunk arról, hogy pl 1000 éven belül helyettesíthető-e a kommunikáció más formában."

Nonszenzorális kommunikációval helyettesíthető, mint pl a telepátia. De ez az embernél megalkotásánál szándékosan vissza lett fejlesztve. A jövő zenéje

" Mielőtt felfedezték az emberek a rádiót nem kommunikáltak egymással és nem is léteztek, igaz?"

Értelmes, életképes civilizáció nem létezett előtte. Egy magányos civilizációnak, ha nem egy fejlettebb hozta létre mint mondjuk lehet minket is elengedhetetlen a fejlődésében a rádiózás korszaka.

"- Ha később más kommunikációs formákat fedezünk fel amik fejlettebbek a rádiónál akkor azokra is tilos átállni, igaz?"

Egy bizonyos időszakban rádiózik egy civilizáció. Ez nem múlik el nyomtalanul. Pl még a legelső TV jelek hitler beszéde is csak most ér el az alpha-centaurira. Mikor már kipusztulunk a globális felmelegedés következtében még mindig lehet csak a szomszédos harmadik csillagnál lesznek hitler szavai.

"- Arról ugye semmit sem tudsz mi történik amikor egy kisugárzott jel szétszóródik és értelmezhetetlen háttérzaj lesz?"

Ha bedobsz egy marék kavicsot a tóba az hullámzani kezd. Ugyanígy ha nincsen kitüntetett helye az életnek, akkor mások adásait is fogni kellene. Ha gyenge ez a zaj, mint a vizen a hullám, akkor is benne vannak a ritmikák; amplitudómoduláció, frmoduláció mintázata megmarad igen sokáig.

"- Arról sem tudsz semmit hogy a fénysebesség mint terjedési maximum már eleve korlátozza hova jutnának el ezek a jelek?"

Pontosan. Mindezek ellenére is kellene észlelni ezeket az adásokat

8# Az egyéni szoc problemed, hogy miben hiszel

2023. jún. 8. 13:37
 18/28 anonim ***** válasza:
27%

"Néha látok olyan véleményeket, hogy valaki egyenesen tudja, hogy a földi élet az egyetlen és sehol máshol biztosan nincs semmilyen életforma."

. Én ilyen véleménnyel még nem találkoztam, csak olyannal, akik abban kételkednek, hogy minket meglátogattak volna, ami mellett viszont jogos érv a távolság.

2023. jún. 8. 13:52
 19/28 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem itt a fő probléma vagy konfliktus az élet értelmezéséből ered és az irrealisztikus elvárásokból. Most főleg erre a kategóriára gondolok és az itt jelenlévő ufo hívekre.

Amikor a földönkívüli életről beszélnek szakemberek akkor főleg bakteriális életre gondolnak és ez az, amire számítanak pl. Marson fosszilizálódva vagy jelenleg is virágozva az Európán, esetleg a Vénusz légkörében.

De a "paleoasztronautika" teoritikusai spirituálisan felemelkedett, kristálymágiával hajtott űrhajóval repkedő földönkívülieket képzelnek el, akik antigravitációval építették a piramisokat és összekeverik a déenesüket amerikiai hillbillykkel, mert a fajuk csak így élhet túl.

Itt a Földön kb. 550 millió éve van magasabb rendű élet (többsejtű eukarióták, ha beleveszik az Ediakara-biótát, talán kicsit több), ebből az 550 millió évből talán 300ezer éves a mai ember. Nem az egyetlen értelmes lény, mert mondjuk a neandervölgyi sokkal tovább élt a bolygón, de ki is halt azelőtt, hogy pl. rádiójeleket sugározzon szét az univerzumban.

És a modern majomnak, azaz nekünk is volt, hogy hajszál híján múlt a túlélés. És ebből a 300ezer évből mennyi ideje is sugároz az ember jeleket az űrbe?

A lényeg, hogy amikor az az elvárás, hogy valaki odakint űrhajókkal repked féreglyukakat vágva a tér-idő szövetében eléggé álomszerű.

Ha volt is más értelmes lény, ami ennyire manipulálni tudta a környezetét, hogy üzenjen vele a világűrbe, az koránt sem biztos, hogy velünk párhuzamosan él(t) egy időben. 15 milliárd éves elvileg a kozmosz, ebből azt hiszem 5-4 milliárd éves a naprendszerünk és a Föld, ahogy pedig korábban írtam 550 millió éves kb. a magasabb rendű élet és az emberi faj 300ezer éves, amiből kb. 150 év az, amióta üzenget kintre is és 60 éve próbálkozik az űrutazással.

Azért lehet ezeken a számokon is érdemes elgondolkodni, amikor földönkívüli életről van szó és nem csak arról, hogy mekkora a világmindenség.

A sok kihalási hullámot pedig bele sem vettem, amikor tényleg a szerencsén múlt minden. A Mars és a Vénusz pedig a tökéletes példák rá, hogy habár sok minden adott az élethez, de a dolgok nagyon rosszra is fordulhatnak és az egész bolygó halálzónává változik.

Az univerzum nem hiszem, hogy az életre lett kitalálva, mert a nagy része eléggé ellenséges övezet. Lehet vannak még a Földhöz hasonló "oázisok", de őszintén én meg tudom érteni, hogy miért hiszik sokan azt, hogy máshol nincs. Annyi minden alakulhat rosszul, hogy érdemes visszavenni az elvárásokból.

2023. jún. 8. 14:37
 20/28 anonim ***** válasza:
11%

Az univerzum olyan hatalmas h nem látjuk a végét, és a mi galaxisunk annyira apró illetve a többi galaxis is, a mérethez képest miért ne lehetne máshol is élet.

De el tudom képzelni h még most is figyelnek minket csak mi nem veszünk észre őket, miért is akarnának idejönni ahol egymást ölik az emberek... Sajnos.

Szimuláció sem kizárt..

Korlátozva élünk illetve gondolkodunk...

2023. jún. 8. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!