Aki meggyőződésesen hiszi, hogy kizárt a földönkívüli élet, az miért hiszi azt?
Most nem az UFO-észlelésekre célzok.
Néha látok olyan véleményeket, hogy valaki egyenesen tudja, hogy a földi élet az egyetlen és sehol máshol biztosan nincs semmilyen életforma.
Nekem ez borzalmasan furán hangzik, hiszen annyi milliárdszor milliárd csillag és bolygó van, hogy már gyerekként is úgy éreztem - a nagy számok törvénye alapján - hogy máshol is kifejlődhetett valamilyen élet.
Az egyetlen asszociációm az, hogy valamilyen vallási meggyőződés az, ami miatt egyesek kizárólagosnak tekintik a földi életet.
meggyőződésesen
😂😂 de szép is a magyar nyelv
9# "Megtennéd mégis, hogy kijavítod?"
Hát elég fáradtságos, mert sokat kell írnom viszont ugyanakkor ezek részletesebben ki vannak fejtve a szakiraodalomban
"Tényleg kíváncsi vagyok mit tudunk arról, hogy pl 1000 éven belül helyettesíthető-e a kommunikáció más formában."
Nonszenzorális kommunikációval helyettesíthető, mint pl a telepátia. De ez az embernél megalkotásánál szándékosan vissza lett fejlesztve. A jövő zenéje
" Mielőtt felfedezték az emberek a rádiót nem kommunikáltak egymással és nem is léteztek, igaz?"
Értelmes, életképes civilizáció nem létezett előtte. Egy magányos civilizációnak, ha nem egy fejlettebb hozta létre mint mondjuk lehet minket is elengedhetetlen a fejlődésében a rádiózás korszaka.
"- Ha később más kommunikációs formákat fedezünk fel amik fejlettebbek a rádiónál akkor azokra is tilos átállni, igaz?"
Egy bizonyos időszakban rádiózik egy civilizáció. Ez nem múlik el nyomtalanul. Pl még a legelső TV jelek hitler beszéde is csak most ér el az alpha-centaurira. Mikor már kipusztulunk a globális felmelegedés következtében még mindig lehet csak a szomszédos harmadik csillagnál lesznek hitler szavai.
"- Arról ugye semmit sem tudsz mi történik amikor egy kisugárzott jel szétszóródik és értelmezhetetlen háttérzaj lesz?"
Ha bedobsz egy marék kavicsot a tóba az hullámzani kezd. Ugyanígy ha nincsen kitüntetett helye az életnek, akkor mások adásait is fogni kellene. Ha gyenge ez a zaj, mint a vizen a hullám, akkor is benne vannak a ritmikák; amplitudómoduláció, frmoduláció mintázata megmarad igen sokáig.
"- Arról sem tudsz semmit hogy a fénysebesség mint terjedési maximum már eleve korlátozza hova jutnának el ezek a jelek?"
Pontosan. Mindezek ellenére is kellene észlelni ezeket az adásokat
8# Az egyéni szoc problemed, hogy miben hiszel
"Néha látok olyan véleményeket, hogy valaki egyenesen tudja, hogy a földi élet az egyetlen és sehol máshol biztosan nincs semmilyen életforma."
. Én ilyen véleménnyel még nem találkoztam, csak olyannal, akik abban kételkednek, hogy minket meglátogattak volna, ami mellett viszont jogos érv a távolság.
Szerintem itt a fő probléma vagy konfliktus az élet értelmezéséből ered és az irrealisztikus elvárásokból. Most főleg erre a kategóriára gondolok és az itt jelenlévő ufo hívekre.
Amikor a földönkívüli életről beszélnek szakemberek akkor főleg bakteriális életre gondolnak és ez az, amire számítanak pl. Marson fosszilizálódva vagy jelenleg is virágozva az Európán, esetleg a Vénusz légkörében.
De a "paleoasztronautika" teoritikusai spirituálisan felemelkedett, kristálymágiával hajtott űrhajóval repkedő földönkívülieket képzelnek el, akik antigravitációval építették a piramisokat és összekeverik a déenesüket amerikiai hillbillykkel, mert a fajuk csak így élhet túl.
Itt a Földön kb. 550 millió éve van magasabb rendű élet (többsejtű eukarióták, ha beleveszik az Ediakara-biótát, talán kicsit több), ebből az 550 millió évből talán 300ezer éves a mai ember. Nem az egyetlen értelmes lény, mert mondjuk a neandervölgyi sokkal tovább élt a bolygón, de ki is halt azelőtt, hogy pl. rádiójeleket sugározzon szét az univerzumban.
És a modern majomnak, azaz nekünk is volt, hogy hajszál híján múlt a túlélés. És ebből a 300ezer évből mennyi ideje is sugároz az ember jeleket az űrbe?
A lényeg, hogy amikor az az elvárás, hogy valaki odakint űrhajókkal repked féreglyukakat vágva a tér-idő szövetében eléggé álomszerű.
Ha volt is más értelmes lény, ami ennyire manipulálni tudta a környezetét, hogy üzenjen vele a világűrbe, az koránt sem biztos, hogy velünk párhuzamosan él(t) egy időben. 15 milliárd éves elvileg a kozmosz, ebből azt hiszem 5-4 milliárd éves a naprendszerünk és a Föld, ahogy pedig korábban írtam 550 millió éves kb. a magasabb rendű élet és az emberi faj 300ezer éves, amiből kb. 150 év az, amióta üzenget kintre is és 60 éve próbálkozik az űrutazással.
Azért lehet ezeken a számokon is érdemes elgondolkodni, amikor földönkívüli életről van szó és nem csak arról, hogy mekkora a világmindenség.
A sok kihalási hullámot pedig bele sem vettem, amikor tényleg a szerencsén múlt minden. A Mars és a Vénusz pedig a tökéletes példák rá, hogy habár sok minden adott az élethez, de a dolgok nagyon rosszra is fordulhatnak és az egész bolygó halálzónává változik.
Az univerzum nem hiszem, hogy az életre lett kitalálva, mert a nagy része eléggé ellenséges övezet. Lehet vannak még a Földhöz hasonló "oázisok", de őszintén én meg tudom érteni, hogy miért hiszik sokan azt, hogy máshol nincs. Annyi minden alakulhat rosszul, hogy érdemes visszavenni az elvárásokból.
Az univerzum olyan hatalmas h nem látjuk a végét, és a mi galaxisunk annyira apró illetve a többi galaxis is, a mérethez képest miért ne lehetne máshol is élet.
De el tudom képzelni h még most is figyelnek minket csak mi nem veszünk észre őket, miért is akarnának idejönni ahol egymást ölik az emberek... Sajnos.
Szimuláció sem kizárt..
Korlátozva élünk illetve gondolkodunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!