Földönkívülire hasonlító, mumifikálódott testet boncoltak. Ezek is idegenek voltak?
A cikkben szereplő holttest Starhemberg grófjának elsőszülött fia volt. Egy bőrminta szénizotópos kormeghatározása szerint 1550 és 1635 között temették el. Az alakja engem határozottan az ember anatómiájára emlékeztet.
Soha nem értettem, hogy a sci-fi irodalomban/filmekben a földönkívüliek miért ember formájúak: fölül egy fej, test, két mellső és két alsó végtag, a fejen két szem, orr, szájnyílás, a kezeken, lábakon ujjak. Gondolom a műfaj kezdetén még nem eresztették el a fantáziájukat az alkotók.
Egy élőlény teste az élőhely sajátságaihoz igazodva alakul ki olyanra, amilyen. Ha tényleg így nézne ki egy földönkívüli, az azt jelentené, hogy az életkörülményei majdnem teljesen olyanok, mint a földi környezet. Éppenséggel még akár lehet olyan is, de azért mi annak az esélye, hogy ennyire hasonló a végtelen űrből jött idegen fajta?
"Éppenséggel még akár lehet olyan is, de azért mi annak az esélye, hogy ennyire hasonló a végtelen űrből jött idegen fajta?"
A válasz egyszerű: Az emberi alakot az evolúció és a nagyjából megegyező fizikai törvények hozták létre.
Nagyon sok olyan apró mozzanat történik az evolúciós egyedfejlődés során, amibe az ember bele sem gondol.
Nemleges válasz miért nincs?
A "talán" és a "lehet is" redundáns.
Igen, idegenek voltak, sőt, ma is azok.
Nekem nincsenek - és kétlem, hogy neked legyenek - múmia ismerőseim.
Köszönjük.
Valami érdemit is hozzá tudnál fűzni a témához?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!