UFO szkeptikusok, ha kiderülne, hogy földönkívüliek látogatnak minket több ezer éve, hogyan kezelnétek azt?
Fel tudnátok dolgozni?
Esetleg beleőrülnétek?
Hogy tudnátok elfogadni, hogy nem az ember a legintelligensebb faj az Univerzumban?
89 Wtf :D Ki állította azt hogy tudós vagyok?
Hogy érted hogy 50 tonna az semmi de 1 mázsára 6 ember ment rá? Ebből a fogalmazásból nekem az jön le mintha azt feltételeznéd hogy a mázsa nehezebb mint a tonna(gondolom hogy nem így értetted de nekem így jött le).
1 mázsát még én is "simán" megemelek Deadliftben talán még fekve is kinyomnám és nem vagyok egy hű de kemény ember. (Persze a súlyzó úgy van kialakítva hogy optimális a súlyeloszlása és a fogása.)
De azt nagyon nagyon erősen kétlem hogy 6 egészséges felnőtt ember ne tudna könnyedén felemelni 100 kg-t. Nincs 17 kg ha szétosztjuk 6 felé.
90
Miért? Emberi természet. Ma is csinálunk hasonló projekteket amik feszegetik annak a határát amire képesek vagyunk. Így jutottunk el a holdra is.
Továbbá nem tudjuk pontosan hogy mennyire volt fejlett akkoriban a technológia. Többnyire csak "találgatnak" a meglévő információkat figyelembe véve. Viszont ami nem találgatás mert írott dokumentáció van róla hogy emberek dolgoztak valamelyik piramison méghozzá bérért(tehát nem rabszolgák voltak).
"1 mázsára ment rá kb 6 ember...
Meg se bírták mozdítani."
1 mázsát egy erős ember felemel.
Tehát?
Persze, hogy fel tudnám dolgozni.
Nem, nem őrülnék bele.
Eddig sem voltam abban a hitben, hogy az ember a legintelligensebb lény az univerzumban.
Szkeptikusként ugyanis számomra meglehetősen egyszerűen működnek az ilyen dolgok:
- ami bizonyítható, annak a létét elfogadom
- ami nem bizonyítható, azt meg fenntartásokkal kezelem egészen addig, amíg nem lesz rá bizonyíték, vagy nem lesz rá cáfolat, egészen addig legfeljebb valószínűségekkel foglalkozok.
Ilyenformán a hit nálam nem játszik.
Például, vegyük azt a kérdést, hogy látogatják-e a bolygónkat intelligens földönkívüliek.
Nem tudom erre azt felelni, hogy igen, sem azt, hogy nem.
Legfeljebb annyit tudnék felelni erre a kérdésre, hogy nem tudom biztosan, de a rendelkezésemre álló információk alapján nagyon-nagyon-nagyon valószínűtlennek tartom.
És kész, ennyi. Engem nem frusztrál az, ha valamire nem tudom a választ.
A hit a ti reszortotok: ti hisztek a földönkívüliek látogatásában anélkül, hogy erre bármilyen bizonyíték volna.
Valahol ez ufósdi hasonlóan működik egyébként, mint az istenhit; az ember(iség) valamiért szeret hinni valamiféle felsőbbrendű erőben, hatalomban.
Hogy mi az oka ennek, azt nem tudom, talán kevésbé érzi kiszolgáltatottnak magát a természet kegyetlenségének és a puszta véletlennek, kevésbé nyomasztja a bizonytalanság, ha elhiszi, hogy van valamiféle felsőbb erő, aki mindezt irányítja? Talán.
De mindegy is, a lényeg az, hogy szeret hinni ebben, ezért mindenhol a hitének a visszaigazolását keresi.
És innentől kezdve a hit vezérli azt, amit tudni vél a világról, az isten műve lesz az eső, a szárazság, a villám, a napfogyatkozás, a stbstb.
És van a szkeptikus ember, aki meg úgy van vele, hogy nincs prekoncepciója, és simán azt mondja, hogy nem tudom, hogy mi okozza az esőt, a szárazságot, a villámot, a napfogyatkozást, a stbstb-t.
(Persze ma már ezeket tudjuk, hogy mi okozza, de pár ezer éve még fogalma nem volt róla az embereknek)
1 mázsát még én is "simán" megemelek"
Ne túlozz már. Ekkora erőgép vagy?
91
Ez a baj, találgatnak, nem tudják, de a földönkívülieket startból kizárják :)
Pedig a rendelkezésre álló kevés infó alapján még akár egyszarvú pónik is építhették!
Az 1 mázsát pedig nem egyszer kellett felemelni hanem egész nap reggeltől estig, homokban húzni kilométereken át, lehetetlen pozíciókba emelni stb.
96
De nagyon is valószínű. Mert senki nem tudja mik ezek a jelenségek az égben. Űrügynökségek fejei, titkosszolgálati alkalmazottak, hadseregnél dolgozók, pilóták, miniszterek stb. Senki nem tudja a választ. Ez pedig nagyon valószínűvé teszi az idegen, nem földi eredetet.
Nem teszi valószínűvé.
Egyrészt: senki nem fogja a másik orrára kötni a saját kémrepülőit. Jobban jár az UFO rémhírek terjesztésével.
De sokat sikerült is már azonosítani, és azok saját vagy más földi eszközök voltak.
Másrészt: olyan iszonyú távolságok vannak...
Harmadrészt: HA MÁR idejön... miért nem száll le sehol?
Miért nem találtunk soha sehol maradványokat, lábnyomokat, gépnyomokat, stb?
Tehát: nem valószínű.
Tehát: nem valószínű"
De
"Jobban jár az UFO rémhírek terjesztésével."
Több ezer éve
"olyan iszonyú távolságok vannak"
500 éve a hold is távol volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!