Egy földönkívüli az 50es években lehetetlen ez?
Amikor ezek épültek kevesebb mint 100 000 emberi lény élt a bolygón.
10, te különleges vagy, ott a szigeten csak neked jutott volna eszedbe, hogy "húú de menő szobrok, szelfi velük, azt fel az Őskor-netre" 🙄
És már megint jönnek a tűpontos adatok. Még a kutatók akik ott voltak a helyszínen és megvizsgálták a szobrokat se tudnak ilyen tűpontos válaszokat adni pedig ők csak annyit állítanak hogy "pár" száz évesek a szobrok, te pedig mit is állítasz pontosan? 5? 10?-20? tán 100 ezer évesek?.
Melyik alternatív történelmet kell követnünk most? Gondolom nem azt ahol Afrikában keletkezett az emberi élet mert akkor kétlem hogy bárki is élt volna a húsvéti szigeteken amikor még csak 100 000 emberi lény élt az egész bolygón.Persze kivéve ha jöttek a gonosz ufók összetereltek pár szerencsétlent és ledobták a szigeten.
Miért állítod azt hogy a kutatók hazudnak?Mert a kijelentéseddel ezt állítod. Mert erősen kétlem hogy több ezer évet tévednének egy lelet kormeghatározásában.
És nem, pont hogy én vagyok az átlagos mert nem véletlen lett a húsvétszigetek turista látványosság. Azért mennek oda az emberek mert látni szeretnék a szobrokat. Azért építenek az emberek hatalmas szobrokat,kastélyokat,katedrálisokat,arénákat,piramisokat stb. mert az ÁTLAG emberben katarzist kelt már a puszta látványa is.
Ilyen szempontból semmit nem változott az ember. Ugyan úgy mérgesek leszünk ha pofán vernek. Ugyan úgy félelmet érzünk amikor egy vadállat az életünkre tör.És ugyan úgy érzünk valamiféle késztetést a dolgok megörökítésére vagy akár mondhatnám azt is hogy a művészetre.
Amúgy igazán alátámaszthatnád valamivel az állításaidat mert amit most csinálsz az "bűvészkedés". A bűvészkalapodból húzod elő a tök random állításokat bármilyen megkötés/szabály/rendszer nélkül.👽🙅♂️
Nyilván nem várom hogy bárki elhidje amiket írok -bár attól még valós adatok- , inkább csak azt várnám hogy elgondolkodj.
A régészet és az archeológia nem fekete-fehér. Amikre "tényekre" hivatkozol azok semmivel sem hitelesebbek, mint amit én írok.
A szakmán belül számtalan teória vita van mindig, fenyegetések és ellehetetlenítések, ha valaki nem tartja magát a fő irányokhoz.
Mindegy.
Látják a tudósok a szobrokat, tehát nyilván kifaragták, hiszen ott vannak, mikor a legvalószínűbb ezek elkészülte? Nyilván minél közelebb a múltban...ezek a vizsgálatok nem valami egzakt dátumot adnak...lehet éppúgy 50 ezer év, és lehet ezer év. Ezen nem akarok vitatkozni.
Inkább azt képzeld el, hogy egy halászó törzs gondol egyet, és százszámra elkezdenek emberfeletti munkával minden értelem nélkül hatalmas nagy, kb mozgathatatlanul nagy kőszobrokat kifaragni, olyan alakokat ábrázolva, akik nem rájuk hasonlítanak.
...és nincsenek a "korai" szobrok elött vázlatok, semmi...
Bocsi, igazából tudnék még írni, csak eluntam, tableten pötyögök, és ennyit nem ér 🙂
Mi az hogy semmivel? A létező adatok miatt hitelesebb és mert hiteles szakemberek adták ezeket az adatokat.
Hazudhatnak? Persze nem voltam ott a méréseknél tehát nem tudhatom.
De pont ez az hogy én gondolkodok méghozzá azon hogy melyik sztori tűnik hitelesebbnek.
Az ahol egy random anonim internetező a popójából előhúz bizonyos állításokat 0 kutatási anyaggal,méréssel,referenciával csak annyi "bizonyítási faktorral" hogy ez a rejtélyes figura odafirkantotta hogy amit ő ír az valós.
Az lehet hogy több az irányzat de ezek az irányzatok nem fogják megváltoztatni egy kormeghatározási mérés eredményeit. Nem fogják a szobrokat vízerek mellé pakolni. Tehát azt állítod hogy a szakemberek akik ezen szobrok kutatásával foglalkoztak valamiért mind hazudnak de te tudod az igazat csak az nem vagy hajlandó leírni hogy honnan.
De a korhatározás egzakt tudomány. Állítólag vannak körülmények amik el tudják tájolni valamennyire a mérési eredményeket de tudtommal nem annyira mint amekkora korkülönbségről te írsz. És mint írtam itt nem csak a kormeghatározásról van szó. Szerszámokat is találtak a készítési helyeken, a szobrok elhelyezési szisztémája is ellent mond a sztoridnak.
Nem kell elképzelnem. Így lett a kerék. Így lett a kolosszeum így lett sphinx, így lett a Leshani óriás Buddha, így lett a Dávid szobor, Appennini Kolosszus, Nemrut-hegyi szobrok,Perszepoliszi népek kapuja és sorolhatnám még sokáig.
A te képzeld el inkább ha a te nézeted lenne a helyes akkor még mindig a porban ülnénk 1 szál fütykösben. Ha a te nézeted lenne a helyes nem lennének oltárok,szökőkutak,virágos kertek,templomok,piramisok,totemek,szobrok hisz miért építenének ilyeneket minden értelem nélkül?
De amúgy még mindig tűkön ülve várom a forrásaid mert valahogy még egyszer se vetted rá a fáradtságot hogy kézzelfoghatót mutass csak spekulálsz és emojikat biggyesztesz a mondandód végére. 🤸♂️
"Nem kell elképzelnem. Így lett a kerék. Így lett a kolosszeum így lett sphinx, így lett a Leshani óriás Buddha, így lett a Dávid szobor, Appennini Kolosszus, Nemrut-hegyi szobrok,Perszepoliszi népek kapuja és sorolhatnám még sokáig."
Azért egy kerék, vagy a Dávid szobor "ide keverése" csak azt igazolja hogy nem érted amit írtam, hogy mit jelent hogy próbálj gondolkodni.
Mindig mások mondják meg hogy mit gondolj. Ma ebben hiszel, holnap abban. Ma ezt "mérik" a tudósok, holnap még azt.
Ma nincsenek földönkívüliek, mert ezt mondják, -hiàba a rengeteg más adat-, aztán pár hét múlva azt mondják vannak, és neked csak onnantól vannak?! Akkor eddig voltak, vagy nem?
Nincs lélek a tudomany szerint, pedig ott a sok kutatâs, ami ennek ellent mond, de te majd akkor hiszed el, ha a tudósok megmondják 🙄
Próbálj magadtól keresni, és ne hagyd hogy egy "sínen fusson" a gondolkodásod, mert megvezetnek.
"A te képzeld el inkább ha a te nézeted lenne a helyes akkor még mindig a porban ülnénk 1 szál fütykösben. Ha a te nézeted lenne a helyes nem lennének oltárok,szökőkutak,virágos kertek,templomok,piramisok,totemek,szobrok hisz miért építenének ilyeneket minden értelem nélkül?"
Istenem 🙄
Tényleg? Érdekes akkor hasonlítunk mert szerintem meg te nem érted amit én írtam, de ezen felesleges vitázni.
Miért neked honnan jön a "hited"? Olvasol valami névtelen blogot és onnan (tehát mástól). Esetleg hangok szólalnak meg a fejedben (ez eredeti de nem túl követendő). Leszállnak a szürkék és megosztják veled a tudásukat (tehát megint mástól). Esetleg a hasadra ütsz és éppen ahogy érzed úgy magyarázod meg egy kérdésre a választ(ez is eredeti de szintén nem követendő).Vagy netalántán kimentél a húsvétszigetekre mintát vettél a szobrokból és megvizsgáltad őket (na ez már eredeti és követendő is lenne de valahogy ezt az opciót kétlem a leginkább)?
És 1. Ez már teljesen más vita.
2. Nem azt mondják hogy nincsenek földönkívüliek hanem azt hogy a földre nem járkálnak vagy ha igen akkor nem tudnak róla (elég nagy a különbség a 2 állítás között).
3. Az adat nem = a bizonyítékkal(legalábbis nem az általad kívántakat "bizonyítja"). Valahogy még mindig csak krumplival felvett videók és fake-k találhatóak a neten(még a pentagonos videók is kiábrándítóan keveset mutatnak).
4. És pont ez az hogy ezekről amúgy van adat. Bármennyire is nem egyértelműek hogy mik azok az UFOK amiket az emberek látni szokta de megcáfolhatatlan tény hogy rengeteg hivatásos/katonai észlelés,jelentés rengeteg pilóta észlelés,rengeteg meteorológiai észlelés, rengeteg civil észlelés,és jó pár TÖMEGES észlelés is van a témában. Ez adatokkal alátámasztható TÉNY. Az már nem tény hogy mik lehetnek ezek az UFO-k az már csak spekuláció.De legalább ezeknek a spekulációknak van valami alapja.
És akkor térjünk vissza a te állításaidra. Most már sokadjára: Hol vannak az adatok, a mérések, a tárgyi vagy írásos leletek amik minimálisan is utalnak a te sztoridra mint lehetséges alternatíva? Értem hogy mit állítasz, azt nem hogy mi alapján. Mert az ha csak kihúztad a fenekedből az nekem nem elég érv ahhoz hogy minimális hitelt is adjak az írásodnak.
Továbbá milyen kutatások vannak a lélekről amik tudományosan bizonyítják is a létét (amúgy megint eltérünk a témától)?
Már megint dobálózol az állításaiddal bármiféle érv/adat nélkül. (tényleg rosszabb vagy mint egy bűvész aki "kihúzza a nyúlból a kalapot")
Hol az a kutatás? Hogy kutatták? Mivel mértek? Mi lett a mérés eredménye? Hogy jutottak arra a konklúzióra hogy van lélek?🙉
Pont ez az hogy én magamtól is keresek de eddig vagy nagyon keveset találtam vagy semmit. De ami a lényeg hogy én nem állítok (próbálok nem állítani) semmi olyat aminek nulla bizonyítási alapja van csak hallottam olvastam róla valahol vagy esetleg a kevés tapasztalásaim miatt hiszek valamiben. Érdekességként megemlítem de nem jelentem ki igazság ként.
Érdekes az utolsó szót is a számból szedted ki.🐷
"Érdekes az utolsó szót is a számból szedted ki.🐷"
Egészen biztos hogy onnan én semmit sem szedtem ki 🙂
Gondolkozz önállóan, ne a pár évtizedenként változó "megmondják hogy mit gondolj"-ra hagyatkozz, csak ennyit akartam.
Már nem tudom hányadjára "válaszolsz" úgy hogy nem vagy hajlandó válaszolni arra a kérdésemre hogy honnan szerzed az "infóid". Arról meg ne is beszéljünk hogy még linkelhetnél is akár valami forrást ami a te mesédet próbálná igazolni akár minimálisan is (tudom az már túlzás lenne).😑
Én meg annyit akartam hogy amellé hogy önállóan gondolkozol nem árt ha a buksidban létrejött gondolatokat nem kezelnéd tényként addig amíg a való világban nem találsz bármiféle bizonyító erővel bíró tárgyi,írásos, vagy egyéb bizonyító erejű leletet . A spekuláció az még csak adatnak se számít és te eddig még csak adatokat se fogalmaztál meg csak spekulációt.
Bármennyire is önálló és hosszú életű az elméleted ezen jelzők önmagukban nem párosítanak semmiféle + értéket a mondanivalódhoz.
Tehát nem tudom hanyadjára de ha válaszolni kívánsz akkor próbáld meg úgy hogy nem félrebeszélsz a kérdésem mellett.
Mi a forrásod? Hol tekinthető meg?(link?) Ha nincs fenn neten írásos formában akkor honnan jönnek az állításaid?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!