Szerintetek a Bibliának lehet valamennyi koze a foldonkivuliekhez?
Lehet, persze.
Mindkettő alapja a hit.
Most nem azért, de ha csak abból indulok ki, hogy a mai napig vannak olyan elmaradott törzsek/emberek, akik elé leszállsz egy helikopterrel-repülővel, akkor Istennek néznek. Ez meg is történt nem egyszer a háborúk idején Lásd Cargo kultusz.
Most ez alapján ha a bibliai időkben egy próféta vagy más átlagember elé leszáll ET akkor szerinted minek fogja hinni kedves előző? Istennek vagy sem?
Kérdező, ez egy nagyon összetett téma.
A földönkívüliekhez (mint idegen fajok, és földönkívüli tárgyak) nincs köze. Viszont amiről a Biblia ír, például angyalok, ők nem a Földről származnak, égi lények az 5. dimenzióból, tehát ilyen értelemben használhatjuk a "földönkívüli" kifejezést bibliai alakokra, személyekre.
Vigyázz magadra! :)
Szerintem van köze. A Bibliában összemosódnak a lények, akik különböző dimenziókból és helyekről érkeztek. Van például olyan rész is benne valahol az Ószövetségben, hogy az "angyalokat" megvendégelte valaki, már nem tudom a nevét. Aztán Ezékiel legendás esete is kiemelkedő történet volt ebből a szempontból. És még Mózes találkozása "Istennel" is elgondolkoztató. Vajon ki csinálta a kőtáblát és hogyan? És maga Isten tulajdonságai is teljesen emberiek az Ószövetségben, a bűnbeesésnél meg már annyira emberi személyisége van, hogy ellentmondások figyelhetők meg. De többnyire valóban angyali lények szerepelnek benne, akik magas dimenzióból származnak.
Mivel a Biblia korábbi hagyományok összeollózásából jött létre némi szövegváltoztatással, szerintem a Bibliában nem is ugyanazokat a lényeket értik Isten alatt sem. Akit például Jézus ért Isten alatt, az már tényleg az igazi Isten lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!