Felsorolná valaki a fekete isteneket?
"Akkor tizenkét szép formájú asszonyt hívott oda, fekete ruhába voltak öltözve, a válluk fedetlen, a hajuk pedig kibontottan; úgy tűnt nekem, mintha kegyetlen asszonyok lennének. [...]
[Azokról a hívőkről, akik elhagyták hitüket:] bizonyos idő elteltével megtévesztették őket azok az asszonyok, akiket fekete ruhában láttál, a vállukat pedig fedetlenül, a hajukat kibontottan, … és szépségeseknek. Amikor ők
meglátták ezeket az asszonyokat, vágyódás fogta el őket, és ezeknek erejét öltötték magukra, [...] ezért kivetették őket az Isten házából, és átadták ezeknek a fekete asszonyoknak; akiket pedig nem tévesztett meg ezeknek az asszonyoknak a szépsége, az Isten házában maradtak.
[...]
Halljad a fekete ruhába öltözött asszonyok neveit is! Közülük négyen hatalmasabbak: az első a Hirtelenség, második a Mértéktelenség, harmadik az Engedetlenség, negyedik a Tévelygés. Ezeket követi a Szomorúság, a Gonoszság, a Kicsapongás, az Indulatosság, a Hazugság, az Ostobaság, a Rágalom és a Gyűlölet. Ha az Isten szolgái ezeket a neveket viselik, nem látják meg az Isten országát, és nem is juthatnak be oda."
Hermasz: a Pásztor, Codex Sinaiticus
black jesus ne márrr :DDD
ilyen nincs max egy tini könyv fikciói vagy egy filmből láthattad
a mitologiákban és egyéb hősi, eposzi regényekben sohasem hallottam ilyenről! görög, római, egyiptomi, sumér, azték, kelta, shinto, hindu, skandináv, szláv mitológiában sosem hallottam semmi ilyenről
Azura
Boethiah
Clavicus Vile
Hermaeus Mora
Hircine
Jyggalag
Malacath
Mehrunes Dagon
Mephala
Meridia
Molag Bal
Namira
Nocturnal
Peryite
Sanguine
Sheogorath
Vaermina
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!