Ma magátol felkapcsolodot a villany, miért volt ez és van valami jelentösége?
Egy villanyszerelő szelleme lehetett, aki a házban (vagy egy olyan házban, ami a tiétek előtt állt azon a helyen) kapott halálos áramütést. Ez nagyon régen lehetett, valószínűleg az ezerháromszázas évek végén-ezernégyszázas évek elején. (Azért, mert más hatása nem volt. Ha mostanában lett volna, villogna minden.)
/* Mindazoknak pedig, akik hörögve veszik a levegőt ennek olvastán, bátorkodom javasolni egy alapfokú humorfelismerés leckét. */
Az előző válaszolónak lesz igaza, ugyanis a szellem törölte az egyik válaszomat... :)
néha, amikor este már álmos vagyok, tök jó lenne, ha nálunk is kapcsolgatná valami lidérc a villanyt/tévét, hogy ne nekem kelljen kimászni az ágyból :)
A villanykapcsolot elég erősen kell meg nyomni hogy felkapcsolodjon nem képzelöttem nagyon jó a memoriám a szél nem lehetet mivel a szélnek nincs akkora ereje hogy fel kapcsolja, magátol meg kétlem hogy felkapcsolodna, és azt sem hiszem hogy valami elektronikus hiba lenne mivel ez volt velle az első ilyen, és a érdekeség az egészben hogy tljesen be volt nyomva felfellé.
[link] ilyen villany kapcsolonk van.
Nekem olyan szokott lenni, hogy ha felkapcsolom a villanyt, nem kapcsolódik fel. Valami miatt nem érintkezik rendesen. Olyankor lekapcsolom, majd újra fel, és akkor világít. Kérdés: Hallottad-e, hogy kattan a kapcsoló vagy sem?
Emellett lehetséges az is, hogy egy pár pillanatra kihagyott a memóriád. Nem fikázásképp, komolyan. Ha este volt, lehet, hogy egy rövid időre ébren elaludtál, felkapcsoltad a villanyt, visszaültél és felébredtél.
Amúgy velem is történt hasonló. Egyszer éppen hazaértem suliból, senki nem volt otthon. Alig, hogy beléptem a szobámba, hallottam, ahogy a gép bejelentkezik. Tehát nem futott egész nap, hanem akkor kapcsolt be.
Hasonló történt nagymamáméknál, ahol hajnali 3-kor felébredtem, és bekapcsolt a számítógép.
Következő nap 6 órakor tette ugyanezt. Bő 2,5 méterre voltam a géptől.
Nem foglalkoztam a magyarázásával, de mindenesetre érdekes.
A szellemek léte pedig tudományos kérdés lesz hamarosan, ugyanis számos feléjük vezető kutatást végeztek el. Ilyen például, amikor bebizonyították, hogy az emberi testnek igenis van energia-kisugárzása. Ha ezt összevetjük a kvantumelmélet "minden hat mindenre" gondolatával, akkor nem ostobaság feltételezni, hogy az ember hangulata, érzelmei, cselekedetei hatással vannak a környezet viselkedésére, ami kihat a többi ember viselkedésére.
Például, hogy egy üres házban emberek képesek érzékelni más személyek jelenlétét, "lenyomatát".
Az pedig, hogy egy egyén halála felszabadít-e akkora energiát, hogy az ektoplazma-jelenséget hozzon létre, az már egy más kérdés.
Tagadni valaminek a létét egyébként sem tudományos gondolkodás. :]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!