Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Mi a különbség a szellem és a...

Mi a különbség a szellem és a kísértet között?

Figyelt kérdés
Én eddig úgy tudtam hogy ugyan az, csak hol kísértetnek, hol szellemnek mondják, de mostanában több helyen is találkoztam olyannal hogy ha szellem akkor... ha meg kísértet akkor... és ebből lejött hogy nem ugyan az a 2, de arra még nem jöttem rá hogy mi a különbség köztük.

2018. aug. 6. 10:29
1 2
 11/11 anonim válasza:
#10 Pedig szellemes válasz volt. (Felteszem az eredeti kérdést feltevő sem a szellem filozófiai értelmezésére volt kíváncsi, inkább regényekben megjelenő értelmezésére, s valóban, a kísértethez valami negatív dolgot szoktunk kapcsolni, a szellemhez inkább pozitívat, olyat amivel a főhősnek megkönnyíti a dolgát, mondjuk, teljesíti -- néhány -- kívánságát.)
tegnapelőtt 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!