Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Angyalok vs démonok avagy mi...

Angyalok vs démonok avagy mi is az igazság róluk?

Figyelt kérdés
A kereszténység ugye az angyalokat Istem segítőikênt ábrázolja de elterjedőben van az a (tév?)hit hogy a démonok nem rosszabbak mint az angyalok.Vallástól függetlemül kinek mi a meglátása?
2018. júl. 16. 06:04
 1/5 anonim ***** válasza:
72%
Vallásos vagyok, így nekem az angyalok a jók, a démonok a rosszak.
2018. júl. 16. 07:09
 2/5 Ozmium42 ***** válasza:
31%
Egyik sem létezik, ez az igazság róluk.
2018. júl. 16. 12:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom hogy az angyalok a jók, a démonok rosszak. Megtörtént esemény alapján készült filmekben is gonoszak a démonok.
2018. júl. 16. 13:14
 4/5 Krúdy Gyula ***** válasza:
29%

Sziasztok!

Tegyük fel, hogy ezek a valamik léteznek. Ha léteznek abból következtethetünk arra, hogy esetleg tudattal is rendelkeznek. Ha rendelkeznek tudattal akkor ahhoz már párosul egyfajta világnézet, gondolkodásmód, és erkölcs is. Az ahogyan kinéznek csupán a külső.

Ha abból a szerintem téves megközelítésből indulnánk ki, hogy a gonosz lelkek démonok lettek, a jók pedig angyalok akkor ezzel azt jelentenénk ki, hogy mindkettő ugyan abból az alapból nőtte ki magát. Ez szerintem téves. A lélek ugyan fejlődik, de alap típusa nem változik. Földi megjelenését itt emberként megtarthatják, de az csupán egy emléke a testnek amiben legutóbb benne volt. A lelkek alap formája lehet bármilyen lény: angyal, démon, tündér, szféra, kerub stb stb... Ez itt mind leszülethet. Ha egy angyal rossz dolgokat tesz annak aurájában, kisugárzásában nyoma marad, de nem válik démonná. Ugyan így a pikkelyes barátaink sem növesztenek tollakat.

A döntésszabadság minden világban jelen van. Minden lény dönthet arról milyen eszméket tart fontosnak saját világnézete alapján. Még ha a szempont ugyan más is, ettől függetlenül egy angyal is tehet rosszat, és egy démon is tehet jót (bár relatív).

Kijelenteni, hogy az angyalok jók, és a démonok rosszak pont ugyan annyi mint kijelenteni, hogy a fehér emberek önzőek, a feketék meg önzetlenek. Kinézet. Semmi több.

(csupán vélemény)

2018. júl. 16. 20:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is vallásos vagyok az angyalok jok a démonok rosszak
2018. júl. 18. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!