Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Honnan jött ez az ökörség,...

Honnan jött ez az ökörség, hogy a démonok a jók, a segítőkészek?

Figyelt kérdés
Kész röhej szerintem.Amennyire tudom, a démonok max arra jók hogy a félelmeinkből és egyéb negatív érzéseinkből táplálkozzanak.
2018. jún. 26. 02:04
1 2
 1/17 anonim válasza:
19%
Rosszul tudod. Démonok nem léteznek.
2018. jún. 26. 02:20
 2/17 A kérdező kommentje:
Abban a formában ahogy a filmekben vázolják őket, nem is.Engem amúgy nem izgat a kilétük de egy jóbarátom ezzel jött és ledöbbentem.
2018. jún. 26. 02:29
 3/17 Krúdy Gyula ***** válasza:
75%

Szia!

A démonok egyértelműen a rosszak. Ugyan úgy mint más lények, akár az emberek tudattal rendelkeznek, és ezáltal egytől egyig személyiséggel. Magától értetődően nem fordulhat elő olyan, hogy egy tudattal rendelkező lény saját belátása szerint még ha nem is érzelmi, de logikai/ következetesség/ szimpátia alapon segít valakinek (és így jót cselekszik). Még nagyban a keresztes hadjáratok előtti időkben elhitették az emberekkel, hogy ami tollas az jó, és ami pikkelyes az rossz. A földön is így van ez nem? Az az ember aki szép az kedves, aki csúnya az így már csak gonosz lehet.

Szerintem ragaszkodjunk azokhoz a sablonokhoz melyek azért kaptak napvilágot, hogy a buta embereknek ne keljen túlmagyarázni az életet, és nehogy felfogják, hogy az egész világon döntésszabadság van. Valószínűleg nem igaz, hogy bárki/ bármi dönthet úgy, hogy relatíve jót, vagy rosszat csinál.

Ennél a témánál már csak az iróniát utálom jobban (meg a pizzát).

2018. jún. 26. 06:37
 4/17 anonim ***** válasza:
50%
Az oldal sátánistái szerint a démonok jóságos lények. Segítik a fejlődésed és megvédenek az ártó angyaloktól, akik mindig rád akarnak telepedni
2018. jún. 26. 08:02
 5/17 anonim ***** válasza:

A demonok leteznek es gonoszak!

Legfeljebb eljatszani akarjak,hogy segitenek,hogy legfeljebb,aztan jol keresztbe tegyenek neked.

Nagy hatalmuk van es csak a gonoszra hasznaljak fel!

Telepatia utjan lepnek veled kapcsolatba,de ehhez nem kernek engedelyt.

Napkozben soha ne lustalkodj,akkor piszkolodnak a legjobban...

2018. jún. 26. 08:56
 6/17 A kérdező kommentje:
Krúdy Gyula, köszönöm azt a finom iróniát a szvaidban.Ki beszélt itt sablonokról? Nem vagyok vallásos és az angyalokat sem tömjénezem, egyszerűen csak értelmetlennek találom ezt a felfogást.Isten segitett nekem egyszer,és éreztem hogy angyalokat "küld le".Engem amúgy mind az angyalok mind a démonok hidegen hagynak, de ez az "újhullám", vagy mi, akkor is nevetséges.
2018. jún. 26. 11:53
 7/17 A kérdező kommentje:
Ja és persze nem mondom hogy nem választhatnak,de ki az a marha aki a démonok felé fordulna? Nagyon elvakultnak és gyűlölettel teli emberkének kell annak lenni
2018. jún. 26. 11:57
 8/17 Krúdy Gyula ***** válasza:
76%

Kedves 5. kommentelő. Egy csendes percig kérlek gondolkozz el azon amit írtál. Meg úgy ezt mindenki megtehetné.

A démonok gonosz nagy hatalmú lények? Keresztbe tesznek az embereknek? Nem éreztek egy pindurka ellentmondást?

Ha te egy túlvilági neagyisten tényleg gonosz nagy hatalommal bíró lény lennél. Mégis mi a fenének jönnél át ide, hogy az egyik legbefordultabb, befolyásolhatóbb, és már eleve többségben rosszindulatú gátlástalan életformát piszkáld? Amit ti itt gonosz démoni jelző alatt értetek azt az emberek már olyan szinten felülmúlták, hogy ha a démonok tényleg gonoszak lennének már ők is szégyellnék magukat.

Tényleg azt gondoljátok, hogy ha valakinek nagy hatalma van akkor az azt arra fogja felhasználni odaát, hogy ilyen 2 lábú, 2 kezű gagyi emberi lényekkel pesztrálódjon?

Ami az emberek számára láthatatlan, és valóban gonosz azok tényleg léteznek, csak sajna mindenki azt feltételezi, hogy ők a démonok. Ezek a gonosz sötét hömpölygő valamik itt ragadt megőrült irigy emberi lelkek akikből az emberség elveszett. Nem démonok. A démon azok egy pár kategóriával ezek felett állnak.

Persze ettől még gondoljatok amit akartok. Az elfogadott nézőpont az amit ti vallotok. Illetve az az egyszerűbb is. Az emberek szeretik fekete fehérben látni azt amit nem értenek. Az angyalok jók, a démonok gonoszak. Így legalább nem kell gondolkodni.

2018. jún. 26. 12:12
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Nos, ha a keresztény katolikus nézetet vesszük alapul, ahogy itt is az van alapul véve, akkor 2 véglet létezik.

Démonok és Angyalok.

A démonok gonoszak, mert...

Az angyalok jók, mert...

Nos, ez alapjaiban téves és hibás nézet.

Egyszerű a válasz miért, ha megnézitek mit is jelent a Démon valójában, akkor rájöttök, minden olyan lény, entitás, aki az embernél magasabb szinten áll, de az Istennél alacsonyabb szinten, az Démon!

Így az angyalok is démonok és persze minden olyan lény, aki ebbe bele tartozik. Ha pontosítanánk, akkor le lehetne írni pontosan, kik is a démonok, de most nem ez a kérdés.

A démonok, pontosabban, akik az emberekre akaszkodnak, azok az ártó szándékú negatív entitások.

Szerintem az, aki ebben a témában tevékenykedik, az tudja, ártó lény bármi lehet, akár egy olyan ember szelleme is, aki nem kelt át, tébolyult szellemmé vált és valami bekattant nála (példa erre egy olyan személy akinek elmezavara van) és az alapján cselekszik, mondjuk egy alapvető példa, adott egy ház, lakott benne az adott személy 60 évet, vagyis azaz ő tulajdona már, teljes mértékben, mivel az élete vége felé, eléggé befordult, meghalt egyedül, a szelleme itt ragadt, valami oknál fogva (legjobb ok, nem mutatta meg neki senki, hogy van túlvilág, nem hisz semmiben és nincs is ki átvezesse ha arról van szó, mert nem törődött vele senki és ő se senkivel) majd a házát eladták, új lakók költöznek bele, ez idő alatt a szellem úgy átváltozik, torz alakot képes ölteni, mely során elkezdi az oda költözött embereket elüldözni, hiszen azaz ő tulajdona.

Egyetlen hiba van ebben, ő már nem e világhoz tartozik és neki már máshol lenne a helye, míg azok akik oda költöztek, élnék az életüket.

Ez esetben, ez a lélek, akinek a szelleme áttranszformálódott, egyfajta démonná, mondanák az emberek, holott ő nem démon, szóval a vallás annyira átmosta ezt a szót, hogy az valami bődület, ezért ez a zavar a fogalmakban, holott nem démon lett, hanem egy ártó szándékú negatív entitássá transzformálódott, akit fel lehet szabadítani. Piszok egyszerű.

Azért amiért, mindenki elítéli az ezoterikát, amit megértek, de ne agy isten a spirituális témákat, ami már egy mélyebb szintje ennek, az eléggé nagy hiba, szerintem.

Mivel sok lélek nem tudja hova a búbánatba kerül, életét követően, ezért ez a nagy zavar, ami hiba!

De persze, éljetek, mint hal a vízben, aztán ha meghaltatok és itt ragadtatok, majd megtalál valaki aki talán hisz bennetek, s felszabadít, ha fel tud!

Ez persze nem azt jelenti, hogy nincsen olyan nem földi inkarnációból származó ártó szándékú negatív entitás.

De, okkal másznak rá az emberre ezek.

Energiával táplálkoznak, olyan szinten, amit az emberek alig tudnak érzékelni, köszönhetően a fentebb leírtaknak.

Azok, akik olyan közel engednek más entitásokat magukhoz, hogy azok bőszen lakmároznak az energiájukból, azok ezt önkén teszik. Mivel beleegyeztek, ezért ... már sokat nem kell magyaráznom szerintem.

A tudás amit kapnak, az egyenlő a nullával!

Az ember képes önmagától is olyan tudásra szert tenni, ami ha úgy vesszük felülmúlja azt, amit kínálna neki egy ilyen lény.

Persze, vannak olyan entitások, akikkel lehet kommunikálni, ártó szándékúak, de mégsem.

Az ember is olyan, azzal cseszik ki, akivel ki tud és aki hagyja, nos ezen entitások is ilyenek.

Nem különbözünk tőlük és ők se tőlünk, ha a szándékot vesszük.

2018. jún. 26. 16:09
 10/17 anonim ***** válasza:

# # 5/9 Napkozben soha ne lustalkodj,akkor piszkolodnak a legjobban..."

Bocs, de miért pont akkor? Munkára akarnak kényszeríteni?

2018. jún. 27. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!