Temetőben egy sírról fényképeket készíteni szabad? Mennyire etikátlan, esetleg sértő az ottani entitásoknak (ha vannak)?
Figyelt kérdés
Egy rég elveszett rokon sírjára leltünk rá ha minden igaz, vannak rajta személyekről fényképek, le szeretném fotózni. Baj?2018. márc. 19. 11:52
1/20 anonim válasza:
Szabad. " Ezotéria » Természetfeletti lények "- kategória.. gondolod, hogy arra jár egy szellem és kupán vág?
2/20 A kérdező kommentje:
nem vagyok ebben a témában otthon, nem is szeretném boncolgatni, csak gondoltam nem akarom megsérteni az esetlegesen fellelhető lényeket :)
2018. márc. 19. 11:59
3/20 anonim válasza:
hm. saját véleményem, nem sértesz meg azzal senkit, hogy emlékezel rá, örülsz, hogy megtaláltad. Nagy iramban, állandóan ezt teszik a családfakutatók - éveken át kutatva levéltárakban, fotók közt, temetőkben. A lény, aki meghalt más törvények közt él tovább (ha tovább él), nem jár vissza a fotóit nézegetni. De ha megkérdezhetnénk, szerintem azt mondaná, örülök, hogy nem felejtettek el.
4/20 A kérdező kommentje:
igazad lehet. köszönöm.
2018. márc. 19. 12:05
5/20 anonim válasza:
Régen a ravatalról is csináltak képeket, épp pár napja láttam idős rokonokról képet, hogy állnak a nyitott koporsó felett...
6/20 A kérdező kommentje:
Az szép. Ezek szerint tévképzeteim vannak ezügyben :D
2018. márc. 19. 12:58
7/20 anonim válasza:
LEfényképezni szabad saját célre, közzétenni csak az ott láthaó személyek vagy jogi képviselöjük beleegyezésével megengedett.
8/20 A kérdező kommentje:
Milyen személyekre gondolsz? Nem tervezem közzétenni csak ha már témát nyitottál kifejthetnéd :D
2018. márc. 19. 13:11
9/20 A kérdező kommentje:
Egy halott embernek van jogi képviselője?
2018. márc. 19. 13:12
10/20 anonim válasza:
Pl. ne tedd ki fb-ra vagy bármilyen más internetes oldalra. De saját magadnak lefényképezheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!