Isten tényleg képes meghallani a világ összes ember imáit?
Imádság, Ima - imádat szó az alap,tehct az nem imádság,ha a szomszéd halálát kérem. Egyébként mindet hallja,mert Isten, és mind ilyen: mindenható és mindenütt jelenvaló.
Ha többet akarsz tudni Istenről, a Bibliát érdemes olvasni. Ne az elejétől,mert nehéz olvasmány, az Újszövetséget. Lehet külön kapni csak Újszöv.-et. Ószöv.-ből első körben Zsoltárok könyve,Példabeszédek és Prédikátor Könyve,ami közérthető és nagyon sok életbölcsesség van benne.
Isten nem létezik, csak az emberek választ akartak kapni a világ keletkezésére stb..
De a vallásra ma már nincs szükség mivel a modern tudományok mindenre választ adnak.
"A vallás a nép ópiuma"
Tehát imádkozhatsz te, vagy én vagy bárki, azt senki nem fogja meghallgatni!
#2 Miért nem? :)
#4 Ahogy a 3-as válaszban is olvasható, az abszolút értelemben vett, legfőbb istenvalóság, amiből - ki tudja hány(száz?)adik - leszármazási útvonal során jött létre a földi világban ismert ember.
#5 Aki ilyesmiért imádkozik, az valami nagyon komoly fogalomzavarban szenved. Én sem figyelnék oda ilyen imára.
#6 Szerintem a földi világ működése arra utal, hogy az ember évezredek óta egyre távolabb kerül Istentől. Különösen az elmúlt pár száz évben, az úgynevezett felvilágosodás korától figyelhető meg a szellemi elsötétedés.
#12 Tehát szerinted Buddha, Jézus, Lao Ce, Krishna, Milarepa, Mohamed, a Szútrák, a Biblia, a Tóra, a Korán, a Bhagavad Gitta, a Tao Te King és minden vallásalapító szent ember tévedett, viszont a modern tudományok mindenre választ adnak? Lássuk: környezetszennyezés, háborúk, népirtások, gyógyíthatatlan betegségek. Majd szólj, ha megvan a válasz.
14-es válaszoló, oké rendben te így látod, én csak elmondtam a véleményem, ahogy te is, amit én tiszteletben tartok.
A kérdésedre a válasz az, hogy igen a tudományok mindenre választ adnak, de istennel nem sok mindent lehetne megmagyarázni. Az még a mítoszok kora. De mint mondtam ez az én véleményem.
Na és te, hogy magyaráznád a mai világot istennel?
Kíváncsi vagyok..
- Nagy kukkolós az öreg!
- Egyszer rajtakaptam, hogy egy képernyő előtt ülve, a csatornaváltó gombokat nyomogatja. :D:D:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!