Miért van az, hogy a természetfeletti lények nem jelennek meg a szkeptikusoknak?
Jópár kérdést néztem itt már át - meg jókat is röhögtem -, és egyvalami szöget ütött a fejembe, mégpedig: Hogy lehet az, hogy a különféle entitásokat és azok hatásait/tevékenységeit csak azok érzékelik, akik hisznek bennük? Hisz logikusan itt olyanok tesznek fel kérdést ilyen-olyan entitásról, akik hisznek bennük, félnek tőlük, és ők tapasztalják ezt. Mégis mikor jön egy válasz, hogy ez marhaság, akkor nyilván feltételezhetjük, hogy az illető szkeptikus, soha nem találkozott semmi hasonlóval.
A kérdésem tehát: Ti nem tartjátok furcsának, hogy az lát/érzékel (akár rendszeresen is) szellemeket, démonokat stb. aki hisz benne, de aki nem az soha. Nyilván lehetne jönni a szöveggel, hogy nem mindenki képes őket látni meg mittudomén, DE! Ha engem elkezd szivatni egy szellem pl. áthelyez dolgokat a lakásban, akkor azt nekem is látnom kéne, még ha magát a szellemet nem is; ugyanígy a hangokat hallanom kéne, amit csinálnak.
Valakinek van erre egy pár gondolata esetleg?
Ha 100 embert mondjuk elviszünk New Yorkba, utána mindegyiket megkérjük, hogy meséljen a városról, nem fogunk ugyanolyan sztorit hallani, ám ha kielemezzük az élmény beszámolókat, rájövünk, hogy lényegében mindenki ugyanarról mesélt. Véleményem szerint leszögezhető, hogy a transzcendens (a nem látható, de a láthatót irányító) világ létezik, ez azt gondolom, egyértelmű - a bizonyítékaira most nem térnék ki, túl hosszú lenne. (Ha valakit érdekel, privátban részletezem őket.) Azt, hogy ebből mindenki másképpen és máshogy lát és érzékel, erre analógia az előbbi példám. A vak például nem sokat látna New Yorkból. Vagy akit nem érdekel, s egész végig az okostelóján fészbúkozna...
A másik pedig, hogy mindannyian eltérő szinten vagyunk a lélek fejlődése tekintetében. Valamelyikünk előbbre jár másoknál. Aki készen áll rá, annak lesznek ilyen jellegű élményei az életében. Aki többek között azt tervezte bele jelen életébe, hogy "megvilágosodjon", annak jönni fognak az "útjelző táblák" is. Vannak olyan szkeptikusok is, akik a legnyilvánvalóbb bizonyíték ellenére is makacsul tartják magukat - ők egyszerűen ennyire nem állnak még készen ezen ismeretek befogadására. Ezt el kell fogadjuk, hiszen valaha (évekkel, életekkel ezelőtt) mi is ilyenek voltunk, akik már már feltétlen elfogadják a szellemvilág létezését. (Szerintem azok az erős szkeptikusok, akik teljesen anyagelvűek, akik úgy gondolják, csak az anyag létezik, semmi más.)
Mindennel így vagyunk az életben; jönni fog, aminek jönnie kell, s ez fordítva is igaz. Tiszteletben kell tartani a szélsőségesen szkeptikus hozzáállást is, hiszen megérteni úgy is csak azok fogják a "természetfelettit", akiknek jelenleg ez a sorsa. Tapasztalatokat pedig többnyire ezek az emberek kapnak, akik ily módon készen állnak a befogadására. (Ne feledjük, szellemei vezetőink s a felsőbb énünk irányítása alatt zajlik az életünk, hogy tényleg azt éljük meg, amit előzőleg közösen megterveztünk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!