Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Hogyha nem vagyok megkeresztel...

Hogyha nem vagyok megkeresztelve akkor nincs őrangyalom sem? Vagy attól még van?

Figyelt kérdés
Meg lenne még kérdésem ezzel kapcsolatban. Hogy ha nem vagyok megkeresztelve akkor Isten nem is hallgat meg?? Vagy ugyanúgy figyel rám ha imádkozom??
2010. máj. 9. 13:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vagyok megkeresztelve, és ami azt illeti már nem is nagyon tervezem ettől függetlenül egy kicsivel sem érzem magam hátrébb Istentől mint a többi keresztény. Ugyanúgy szoktam imádkozni Istenhez, és ugyanúgy hiszek az angyalok létezésében is. Szerintem nem függ össze a kettő.
2010. máj. 9. 14:32
 12/20 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

a családban mondjuk mindenki meg van keresztelve , gondolom majd én is meg leszek vagyis hát tervezzük már régóta csak gyerekkoromban ez elmaradt...mondjuk még most sem vagyok vmi öreg:D sőt :) csak 17

2010. máj. 9. 15:58
 13/20 anonim válasza:

13:30nak

Bár nem számít hivatalosan elfogadott forrásnak a wikipédia, de onnan idéztem.

A másik,ha nem megy a rendes, bunkóság, rosszindulat nélküli kommunkikáció, ne erőltesd...

2010. máj. 9. 20:24
 14/20 anonim ***** válasza:
9%
Öhm, izé... Nem tudom, hogy mondjam el nektek, de Isten nem létezik. :) Sőt, a télapó sem. Bocsi.
2010. máj. 9. 20:25
 15/20 anonim ***** válasza:

20:25

Mindenki abban hisz amiben akar,de akkor ne olvasd az ezotéria rovatott!!!

2010. máj. 10. 21:34
 16/20 anonim válasza:

20:25

nem haragudj mindenki abban hisz amiben akar.

de ha az Úr nem létezik akkor hogyan lettél Te?én el nem tudom képzelni hogy valaki csak úgy..legyen.pl a legeslegesső élőlény sem úgy "született" hogy lepottyant az égből.

gondolkozz el ezen.:)

2010. máj. 12. 15:58
 17/20 anonim ***** válasza:

15:58

Bocsi, nem akarok off-olni sem belemenni a teremtéstörténet megbeszélésébe itt, de miért kéne egy reálisan gondolkodó, csak tudományos alapokat elfogadó embernek elhinni, hogy Isten teremtett mindent? Ha ez így lenne, akkor Istent ki teremtette meg? Másrészt a tudomány azt az elméletet fogadja el, ami a lehető legkevesebb további kérdést veti fel maga után, szóval bocsi, de ez nem az....

Másrészt a kérdezőhöz: Nem vagyok ez ügyben túlképezve, de nem úgy van, hogy még házasodni sem házasodhatsz egyházi szertartás keretében, ha nem vagy megkeresztelve? Szerintem ez alapján "mindenhez" tehát az imádkozáshoz is megkereszteltnek kellene lenni...De ha úgy érzed, még bőven van rá időd :)

2010. máj. 25. 17:11
 18/20 anonim ***** válasza:
A megkeresztelés rítusa csak jelképes.. ettől még imádkozhatsz akár istenhez akár sátánhoz... nem a szertartás a lényeg
2010. máj. 30. 17:23
 19/20 anonim ***** válasza:
Ne hagyd hogy egy ilyen emberi dolog, mint az egyház elvegye tőled a kegyet. Szerinted csak azóta vannak őrangyalok mióta az egyház van?
2010. jún. 4. 14:21
 20/20 anonim ***** válasza:

A hit érdekes dolog. Kifejtem egy kicsit bővebben az álláspontom: Párszáz évvel ezelött az a katolikus hit amiben ma is hiszünk (és hisznek rajtunk kívül sokan) még üldözte azokat az embereket akik nem osztották a nézeteit, máglyára vetette, megkínozta, megölte, bebörtönözte...stb. Na szoval ma ez a hit tanít minket megbocsájtásra, állhatatosságra, öszinteségre és mindenre ami jó, és emberi érték. A tanítással nincs semmi gond, egyetértek, hogy a világ sokkal jobb hely lenne ha mindenki betartaná azt. Szerintem viszont nem akkor lesz valaki jó ember ha időbe befizeti az egyházi adót, minden vasárnap az első padba ül és áldozik, meg van keresztelve, volt bérmálkozó....stb. Én hiszek Istenben, hiszek abban, hogy amikor elküldte a fiát azért küldte, hogy minket tanítson, de biztosan nem egy olyan egyházzal akar tanítatni amelyik a saját hitével sincs 100%-ig tisztában. Szerintem akkor válik valaki igazi Istentisztelő emberré ha igyekszik az alapvető tanításokat betartani (nyilván nem mindig sikerül, emberek vagyunk...), imádkozik, és ha tud segít annak aki segítséget kér tőle. Szerintem eszerint kell élnünk. Én is így teszek, templomba nem járok (főleg mert a helyi papot nem tartom arra érdemes embernek, hogy másokat tanítson), meg voltam keresztelve, voltam elsőáldozó, bérmálkozó, és tisztelem az ünnepeket, böjtöket. Szerintem sokkal több esélyed van a Mennybe kerülni, és Őrangyalt kapni azzal ha úgy élsz, hogy közben másoknak segítesz....

Ajánlom elolvasásra Dan Brown könyvei közül a Da Vinci Kódot és az Angyalok és Démonokat, nekem ezek a kedvenceim.Jól bemutatja a valódi világot: Nincs olyan, hogy fekete és fehér, jó és rossz ember. Van aki nagyon rossz, és vannak emberek akik néha csak megbotlanak, de ez mind tőlük függ.Ez Isten hatalmas ajándéka nekünk: az, hogy van tudatunk, és dönthetünk...

2010. jún. 17. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!