Nekem is lehet őrangyalom?
hülye kérdés, de nem hiszek istenben, mint olyan. az úr...
szóval inkább hiszek a szellemekben, mágiában.
de akkor most nekem is lehet őrangyalom? vagy nem?
elvileg igen, csak a drogosoknak meg a melegeknek nincs.
bár én nem hiszek bennük. :o
Ilyen kérdésekből arra lehet következtetni, hogy nagyon sok helytelen magyarázat és félreértés járja a vallásokon belül és azokon kívül is.
Első válaszoló méltán jegyezte meg, hogy angyalokban hiszel, de Istenben nem. Ez a rengeteg helytelen félreértésnek, félremagyarázásnak tulajdonítható. Ha Isten neked egy valaki aki sorsodat irányítja, itt-ott beleszól életedbe, aki az egyik embert megdorgálja mert nagyon elrontott valami, míg a másikat megjutalmazza mert szót fogadott, akkor igazad van, ilyen isten nincsen. De van egy Hatalom Bölcsesség és Szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk. Az “őrangyal” amit a vallások minden egyes embernek odaítélnek valójában nem más mint ez a forrás, az Isten egyszülött fia / leánya, az “Én Vagyok”, a Krisztus minden emberben, aki arra várakozik, hogy az ember rátaláljon, elismerje és kifejezésre hozza. A Krisztus bennünk, aki nem más mint a mi saját isteni kilétünk képes megvédeni bennünket és még sok más dologra. Az őrangyal tehát nem egy valaki rajtunk kívül, hanem mi magunk, de addig míg nem tudatosulunk isteni kilétünk felől és nem ismerjük el, addig vagy nem hiszünk benne, vagy egy külön személyiségnek tekintjük és nem jutunk kapcsolatba vele.
értem.
nem mintha hiányozna, csak kíváncsi voltam lehet e.
köszönöm. =)
tegnap 22:01. „és nekem?”
Neked ugyanazt válaszolhatom mint a kérdezőnek. Te mágiában és szellemekben hiszel Isten helyett.
Ha Isten neked egy valaki aki sorsodat irányítja, itt-ott beleszól életedbe, aki az egyik embert megdorgálja mert nagyon elrontott valami, míg a másikat megjutalmazza mert szót fogadott, akkor igazad van, ilyen isten nincsen. De van egy Hatalom Bölcsesség és Szeretet kimeríthetetlen forrása bennünk és körülöttünk mindenütt. Az “őrangyal” amit a vallások minden egyes embernek odaítélnek valójában nem más mint ez a forrás, az Isten egyszülött fia / leánya, az “Én Vagyok”, a Krisztus minden emberben, aki arra várakozik, hogy az ember rátaláljon, elismerje és kifejezésre hozza. A Krisztus bennünk, aki nem más mint a mi saját isteni kilétünk képes megvédeni bennünket és még sok más dologra. Az őrangyal tehát nem egy valaki rajtunk kívül, hanem mi magunk, de addig míg nem tudatosulunk isteni kilétünk felől és nem ismerjük el, addig vagy nem hiszünk benne, vagy egy külön személyiségnek tekintjük és nem jutunk kapcsolatba vele.
„Miért az a sorsom, hogy egyedül legyek ma is ?”
Talán azért mert még nem ismerted el isteni kilétedet, és nem bíztad rá a sorsodat. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ez az isteni kilétünk nem egy valaki rajtunk kívül hanem az Én Vagyok minden emberben, ez nem a személyiségünk, ez az Isten bennünk.
„néha hangokat is hallok (nem a fejemben xD+ nem azt hogy csináld ezt, csináld azt) hanem álmomban. Pl.: azt álmodtam szemészetre megyek.. és hova vezetett reggel az első utam? a szemészetre xD”
Ez az isteni kiléted értesít téged álmaidban; bár csak tudhatnánk, isteni kilétünk a 'tenyerén hordoz' bennünket, szó szerint igaz az, hogy még egy hajunk szála se görbül meg 'tudta' nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!