Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szerintetek Isten létezik?

Egyenes út kérdése:

Szerintetek Isten létezik?

Figyelt kérdés
2016. aug. 17. 20:19
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:

"A hajléktalan nem azért nem megy fodrászhoz, mert nem akar, hanem mert nem tud. Vagy hosszan szereti a haját."

38/40, 08:18

Ez a hitre is áll. Az ember nem azért nem hisz, mert nem akar, hanem mert nem tud. Vagy hitetlenül is jól érzi magát.

2016. aug. 18. 20:36
 42/62 anonim ***** válasza:
Ezért nem is akar.
2016. aug. 18. 21:31
 43/62 Norbi_0414 válasza:

Végigolvasva az összes választ elgondolkodtam, hogy vajon van-e értelme beszállni ebbe a hívő-ateista küzdelembe... De beláttam, hogy van.

Először is hadd tisztázzak valamit:

Én képes vagyok befogadni az új és földtől kissé elrugaszkodottabb dolgokat, ha azok léteznek.

Itt az első probléma. Senki nem tudta eddig tökéletesen bebizonyítani, hogy léteznek-e istenségek. Mindenki csak találgat, képzelődik, vagy (néha) hallucinál.

Itt az egyik válaszoló hozzászólásai leírták az igazságot.

Az egyház csak meg akar élni valamiből, közben a Bibliára meg egyéb szent szövegekre hivatkoznak, hogy aki nem hosz istenben, az "nem él teljes életet" vagy "nem ismeri az igaz utat".

Aki a racionális oldalát látja a világnak, az látja a igazi utat.

Érdekes megfigyelni, hogy aki hívő/hisz istenben, nem bebizonyítja isten létezését, hanem visszavág hogy nem tudod bebizonyítani, hogy nincs.

Ez egy nagyon rossz logika. Azt kell bebizonyítani, egyértelműen, hogy létezik-e.

Ha találkozok vele, és bebizonyítja magáról hogy ő az, akkor elhiszem, és visszavonok mindent amit itt leírtam.

Amíg nincs egyértelmű bizonyíték, addig el kell fogadni, hogy istenségek nem léteznek.

2016. aug. 19. 20:17
 44/62 anonim ***** válasza:
0%
#43, pont azért nem lehetséges a bizonyítása, mert Isten létezése nem objektív, hanem szubjektív. Én már megtaláltam, tehát már nem csak hiszem, hogy létezik, hanem biztosan tudom. De hiába mondom neked vagy bárki másnak, addig, amíg te (vagy a bárki más) nem találtátok meg, nem fogjátok elhinni nekem :)
2016. aug. 19. 20:54
 45/62 anonim ***** válasza:

#43-as

isten létét nem kell bizonyítani, mert magától értetődik és a bizonyíték Isten létezésére az egész teremtett világ.

2016. aug. 20. 23:20
 46/62 anonim ***** válasza:
45: ez nem bizonyíték isten létezésére, mert arra, hogy így nézzen ki a világ ahogy, volt 7 milliárd év!
2016. aug. 20. 23:36
 47/62 anonim ***** válasza:
Elnézést kérek, ha a Föld születését nézzük 4,5 milliárd év!
2016. aug. 20. 23:39
 48/62 anonim ***** válasza:
0%

Isten létezik!

Én megtaláltam,szólt hozzám és láttam.

Persze ezt így hiába mondom mert rögtön azt kapom,hogy akkor bizonyítsam be.

De én nem akarom bizonyitgatni a létezőt mert neki nincs szüksége bizonygatásokra.

A lehetőségek mindenki számára egyformák fifti fifti mindenki innen indul,nincs középút mert vagy hiszek vagy nem hiszek.

Minden ott dől el,hogy mit választassz!

Ha Isten nélkűl akarsz élni szabad a pálya,ha Istennel akkor tárt karokkal vár,te döntesz.

Én senkitől nem kérem,hogy bizonyítsa be nekem a nem létezését,mert ha valaki úgy dönt ,hogy ő nem hisz akkor az az ő jogos döntése,és ez nem azért van mert nem tudna hinni,hanem azért mert nem akar hinni.

Ezzel csak egyetlen próbléma van,hogy ezt meg is fogja kapni a halála után is.

És még egy fontos dolog,mindegy,hogy mit tanítnak a vallások de Isten senkire az ég világán nem akarja magát ráerőltetni. Ő kopog ha beengeded jó,ha meg nem akkor neki úgyis jó.

Az emberi élet rövid és nagyon hamar eltelik,ennyire egyszerű lenne?

Én nem hiszem!

Isten létezik!

2016. aug. 22. 18:14
 49/62 anonim ***** válasza:
A keresztények aránya mindössze 33% a Föld népességén belül. Miért kellene és miért lenne valaki megbüntetve aki eleve nem hisz ebben a vallásban? Az emberek 2/3, tehát a többség vagy másban vagy semmiben (csak magában) hisz. Ja és ha nem hisz akkor sem Isten, sem Sátán, sem pokol nem létezik, így oda sem juthat.
2016. aug. 22. 18:17
 50/62 anonim válasza:

"TrainTehn nevű felhasználó válasza:

Háborúk, rasszizmus, melegházasság... szerinted létezik?"

Azért vicces, hogy a rasszizmust is említed mint rossz dolgot a meleghazassággal együtt, de így leköpöd magadat is, mert te is rasszista vagy... mit érdekel téged, hogy ki kivel hàzasodik?

2016. aug. 22. 22:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!