Ki mit tud Azazelről? Többi lent.
Van nekem is némi információm, de ezek nagyon hiányosak.
Ha esetleg valakinek van némi tapasztalata vele kapcsolatban, vagy valami infója és megosztaná velem, azt megköszönném.:)
"Az Enoch apokalipszise című apokrif könyvben felsorolt bukott angyalok egyike. Ő tanította meg az embereket az ércek bányászatára, a fémek megmunkálására, kardok, kések,pajzsok, páncélok, tükrök és ékszerek készítésére, a kozmetikumok használatára, a szem kifestésére és a drágakövek értékére, miáltal a "földön elterjedt az istenellenesség és a bűnös szerelem, és az emberek lealacsonyodtak, és csak tévelyegtek útjaikon eszüket vesztve". Agrippa a levegő őselem démonai közé sorolja.
Azazel neve a Bibliában is felbukkan egy helyen,mégpedig az "engesztelés napja" (jóm kippur) rítusának leírása kapcsán (Lev 16,8-10). Ezen a napon a nép bűneit két kecskebakra ruházták át(innen ered a bűnbak kifejezés), amelyek közül az egyiket Jahvénak szánják engesztelő áldozatul, a másikat kihajtják a pusztába, ahol Azazel tanyázik. Ez a bakkecske magával viszi Izrael bűneit, amelyek Azazelre, a bukott angyalra, a bűnök kútfejére szállnak vissza.Azazelt ezért gyakran ábrázolták bakkecskeként, ami nyilván hozzájárult az ördög középkori, kecskeszerű megjelenítéséhez.Azazel az olaszos hangzású Azazello néven felbukkan Mihial Bulgakov A Mester és Margarita című regényben is."
Forrás:Yliaster Daleth- Demonomicon
tapasztalatom nincsenek vele.
Kíváncsi vagyok az információidra :)
Köszönöm a válaszokat.:)
Annyit hallottam róla, hogy egy kőhöz van láncolva.
Azt nem tudom, hogy milyen kőhöz, hogy miért és hogy meddig.
De legalább már ennyivel is többet tudok :)
1:
Ez jó :D
Lilith rajtad meg nem csodálkozom, hogy így tudod! :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!