Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Mi az a leviatán átok?

Nanami Neko kérdése:

Mi az a leviatán átok?

Figyelt kérdés
Egyszer hallottam erről, azonban mikor utána olvastam, a leviatánnak nevezett tengeri kígyó szerű lényeknél nem találtam sehol hogy mágiát, vagy átkot használnának a mítoszokban.
2016. aug. 10. 19:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha megátkoznak vele, akkor fürdés közben váratlanul elnyel egy leviatán.
2016. aug. 10. 19:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, a leviathan egy misztikus lény.

Nem létezik ilyen átok.

2016. aug. 10. 23:40
 3/5 A kérdező kommentje:

1. kommentelő: Látom, vicces kedvedben voltál, de legalább engem is megnevettettél c:

2. kommentelő: Köszönöm. A normális választ ^^

2016. aug. 11. 00:52
 4/5 anonim válasza:

A leviatánt a Bibliában említik Jób könyvében(Jób.40-41).

Egyes bibliaforditásokban nem leviatánként említik hanem krokodilként de az eredetiben leviatán van.

Egy másik bibliai részben tengeri tekergő kigyonak is hivják(bocsi nem tudom pontosan hogy melyik rész az).Ez persze mind metaforikus vonatkozás:a bünbe való visszahuzást jelenti.Remélem tudtam segíteni.

2016. aug. 15. 17:23
 5/5 anonim válasza:
Az elöző válaszomhoz még hozzafüzném hogy Ézsaiás könyve 27,1 részében emlitik a leviatánt.
2016. aug. 15. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!