Milyen lények az elfekek?
Figyelt kérdés
Az előbb olvastam egy kérdésben.#elf #elfekek
2016. ápr. 21. 17:49
1/10 anonim válasza:
Nem elfekek, hanem elfek, és annál a kérdésnél már ott a válasz is.
2/10 anonim válasza:
Kitálalt lények. a Gyűrűkúra filmekben is vannak ott tündéknek nevezik őket (a gyengébbek kedvéért nem a Kiszel Tünde).
4/10 A kérdező kommentje:
1. Jó de többes számban beszéltem róluk
2. Köszi hasznos volt ment a zöld kéz
2016. ápr. 21. 18:51
5/10 anonim válasza:
De az elfek a többesszám. Egyes számban elf.
6/10 anonim válasza:
inkább tündéknek fordították :D A Harry Potterben a "házimanó" a "house elf" megfelelője.
Az elf mitológiai lény, rengeteg fantasy regényben vannak elfek. Eredetileg germán mondakörből van és ilyen erdei tündérszerű lény.
A modern, tolkieni (J. R. R. Tolkien a Gyűrűk Ura könyvek írója) elfek hosszú fülű, finom vonású, éles érzékekkel rendelkező lények szoktak lenni. Általában nagyon hosszú ideig élnek és gyakran ilyen tiszta, de letűnő, "bukott" fajként jelennek meg, megkeseredettek, de nemes lelkűek.
9/10 anonim válasza:
Az elfekek hosszú életű mesebeli hegyesfülű természetközeli lények. Az elfekek legnagyobb ellenségei az orkokok. Az orkokok meggonoszodott elfekek a Gyűrű kúrában.
10/10 anonim válasza:
Én még olyanról nem hallottam ,hogy elf! De olyanról már igen ,hogy Alf... Alfonz! Ő pedig: Rendkívül SZIPUÁÁÁÁ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!