Tulpa kreálása és elpuszítása / "hitetlen" kísérlete. Vélemények?
Szóval, van ez a tulpás dolog. Előre leszögezném, hogy nem igazán hiszek az ilyen dolgokban. persze meg vagyok áldva nagy adag képzelőerővel, és csípem a fantasyt is és jah, sokszor örülnék, ha az életem egy sokkal faszább helyen folyna és nem itt, de hát erre nyilván nincs lehetőségünk. Na de ott kezdődik a dolog, hogy olvasgattam én ebben a Tulpa témában. Úgy gondoltam, próba alapon letesztelem, kívááncsi vagyok mi sül ki belőle (legroszabb esetben is megőrülök), úgyhogy azon agyalok, hogy minden "hitetlenségemet" félre téve, pusztán a tapasztalatszerzés céljából (meg nem ártana egy jó haver se), úgy gondoltam, hogy bele kéne kezdeni ebbe az egészbe.
Na igen ám, csakhogy van itt pár bibi. Egyrészt, mint írtam, nem igazán hiszek az iylesmikben (persze ez nem jelenti azt, hogy egy parás horror után lazán sétálok a sötét lakásban, neem..), viszont tegyük fel, tegyük fel(!!), hogy mégis sikerül valami iylesmi lényt létrehozni. Pár kérdés:
1. Meddig szolgál engem egy ilyen tulpa? Valahol olvastam, hogy egy idő után el kell pusztítani.
2. A fentiből következik, hogy egy idő után rigolyás lesz. Ez minden esetben így van, vagy..?
3. Mi van akkor, ha annyira megkedvelem a tagot, hogy szeretném ha életem végéig velem maradna?
4. Mi van akkor ha megőrül? Olvastam, hogy ilyenkor el kell pusztítani, csakhogy nem hagyja magát. Hogy kell elpusztítani egy tulpát?
5. mennyi az esélye annak, hogyha sikerül létrehozni, akkor az valódi is lesz és nem én zakkantam bele a hónapokon át (talán egy éven át) tartó koncentrálásba?
6. Azt mondják, hogy ha elég erős lesz, fizikailag is lehet majd láti. Csak én látom, vagy a családtagjaim is? Mert akkor tuti nem embernek alkotnám meg, hanem valami badass fantasy karaktert faragnék belőle. Értelem szerűen ettől valószínűleg még jobban kötődnék hozzá, a környező nép meg rettegne. (bár ez már léggé kamuszagú, ha ilyen lenne, szerintem nem csak én, hanem egy halom ember mindenféle fajú kísérővel mászkálna a nyílt utcán)
Miért akarok tulpát létrhezoni?
Mint fent is említettem kísérleti célja lenne ennek az egésznek. Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. De nem csak arra játszom, hogy "úgysem sikerül, aztán jól kiröhöglek titeket". Igazából ha sikerül, még örülnék is, jó lenne egy társalgópartner, vagy valami "protektor". Vannak olyan történetek, amiken néha én is meglepődök és már-már túlzónak tartom azt a nagyon vértudományos dumát leadni, amit egy nagyon keményvonalas ateista tenne. Érdeklődő természet vagyok, szóval úgy gondoltam, miért ne? Ha nem igazi dolog, bajom nem lesz belőle, ha igazi, akkor meg max elképedek és virul a fejem.
De a legfontosabb kérdések:
1. Meddig marad hű hozzám egy ilyen izé. (mint mondtam, ha kedvelem, nem akarom elengedni)
2. Ha meg akarna ölni valamiért, hogy lehet kinyírni?
3. Új tulpa alkotása esetén a régi támadna fel, vagy egy teljesen új dolog keletkezne?
4. Látja a gondolataimat?
Na így elöljáróban ennyit. Kíváncsi vagyok, mit mondtok. :D
Ha tényleg létezik ilyen dolog, akkor abban igazából nincs semmi természetfeletti, csupán egy hallucinációról van szó, amit koncentrációs gyakorlatokkal magadnak idézel elő. Igaz, hogy látszólag önállóan cselekszik, de csak azért, mert a tudatalattid kivetülése, kb. úgy, mint amikor álmodsz. Értelemszerűen csak te látod majd.
Szvsz ha sikerül, és már nincs rá szükséged, javaslom, hogy menj el egy kutató pszichológushoz, vagy neurológushoz, vizsgáltasd meg, milyen agyi folyamatok játszódnak le, amikor látod, hallod a tulpádat, és, hogy hogy sikerült eddig eljutni, tudtommal nem készült még erről szóló kutatás, nem is bizonyított, lehetséges-e ilyen hallucinációt kreálni. Utána talán érdemes valamilyen antipszichotikumot felíratni, legalábbis a hallucinációval járó mentális betegségeket jellemzően ilyen gyógyszerrel kezelik, szóval lehet, hogy tulpa ellen is jó.
Inkább olvasd el a Vörösoroszlánt.
Ha azt megérted akkor nem lesznek ilyen kérdéseid.
A második kötet végén van erről egy teljes fejezet.
Nem vagy képes tulpát létrehozni. Ehhez elég specifikus, és hosszadalmas képzésre volna szükséged. Kísérleti céllal nem lehet létrehozni, hacsak nincs 10-20 éved a kísérlet körülményeinek, és előfeltételeinek megteremtéséhez. A módszer még a tibeti remete bölcsek között is titkos, nem mind ismerik. Ezt általában a buddhizmusra, és bön vallásra alapuló fekete mágiával azonosítják, annak egyik legnagyobb művelete. Éppen ezért nem csak titkos módszer, de tiltott is. Mesterről tanítványra száll, ezért nem fogsz róla működőképes leírást találni. A leírások csak a jelenséget tárgyalják, amennyire egy kívülálló beleláthat.
-A tulpa az idő múlásával egyre öntudatosabb, idővel rájön, hogy bármikor megsemmisítheted, ezért ellened fordul.
-Ha képes vagy létrehozni, már tudod a módját, hogyan pusztítsd el. Ez is a módszer elsajátításának része.
-A tulpa nem rendelkezik saját lélekkel, így nem képes újra testet ölteni sem, ha újat készítesz. Ha ugyanúgy is néz ki, nem ugyanaz.
-A tulpát csak a legnagyobb mesterek voltak képesek valóban anyagi formába önteni, az alapvető parancsokat nem szóban közlik velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!