Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Mi a véleményetek az USS...

Mi a véleményetek az USS Stein szörnyről?

Figyelt kérdés

Egy, az amerikai haditengerészet hajójáról van szó, amit egy rejtélyes tengeri állat támadott meg, 1978-ban. Maradandó karmolásnyomokat hagyott a hajó oldalán.

Természetesen óriáskalmárra gondolnak, de a karcolások alapján jóval nagyobb attól, mint amire becsülték, hogy megnőnek.

A wiki szerint a nőstény kb. 13 méteresre nőhet, ami 43 láb (?).

Viszont a hajót megtámadó állatot 150 lábra becsülik, az meg 45 méter. Ez lehetséges?

Ki mit gondol?

2016. márc. 15. 12:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
És mégis mivel karcolt a kalmár?
2016. márc. 15. 14:18
 2/12 A kérdező kommentje:
2016. márc. 15. 15:50
 3/12 A kérdező kommentje:

(Olvass utánuk egy kicsit.)

+ [link]

[link]

[link]

[link]

2016. márc. 15. 15:52
 4/12 anonim ***** válasza:

Én úgy tudtam, hogy a kalmároknak csak olyan tapadókorongjai vannak, mint a polipoknak.

Ez egy elég nagy-felbontású kép:

[link]

Bár, itt meg azt írja, hogy egy fajnál találtak karmot:

[link]

Szóval, akár igaz is lehet.

Most már kíváncsi vagyok az igazságra, remélem valaki hoz egy meggyőző leírást!

Magáról a hajóról tudsz hozni egy képet,amin látszik a sérülés? Mert én nem találtam.

2016. márc. 15. 16:02
 5/12 anonim ***** válasza:

Oké, meggyőztél!

:-)

2016. márc. 15. 16:03
 6/12 A kérdező kommentje:

:D

Nem, sajnos a hajóról nem tudok képet mutatni. Vagyis a karmolásokról.

Ez van:

[link]

"Navy vessel that has apparently been attacked by an unknown species of giant squid. In 1978, the "NOFOUL" rubber coating of her AN/SQS-26 sonar dome was damaged by multiple cuts over 8 percent of the dome surface. Nearly all of the cuts contained remnants of sharp, curved claws found on the rims of suction cups of some squid tentacles. The claws were much larger than those of any squid that had been discovered at that time."

Aztán ettől sokkal többet nem igazán írnak sehol.

"Nearly all of the cuts contained remnants of the curved claws found on the rims of suction cups on some squid's tentacles. The claws were much larger than any reported at that time. The creature may have been up to 150 ft in length."

Ez már innen: [link]

2016. márc. 15. 16:08
 7/12 A kérdező kommentje:

Igen, mert az első tintahal, amit linkeltél, az úgy látom, hogy elvileg nem ugyanaz a faj, hanem egy repülő (?) tintahal, én nem hiszem, hogy van rá magyar nevünk. De ez:

[link]

Amúgy elvileg az óriás tintahalakból is kettő ismert van eddig. (Habár nem nagyon értek hozzá, így nem tudom, hogy magyarban tesznek-e különbséget a kettő között.)

Az egyik az óriáskalmár.

A másik meg a kolosszális tintahal, amiről az origo is ír.

De akkor ezek szerint mindkettőnek vannak karmai. :D

Érdekes.

2016. márc. 15. 16:16
 8/12 anonim ***** válasza:

Ja, a Wiki-st olvastam én is.

A másik cikk alatti kommenteknél azt írják, hogy lehet, hogy egy Bloop volt.

2016. márc. 15. 16:23
 9/12 A kérdező kommentje:

A bloop nem egy vízalatti vulkán volt?

Ahm...mondjuk jó lenne tudni, hogy hol volt a támadás. De én nem láttam, hogy írták volna. Hát sebaj.

Talán majd James Cameron levonszolja végre oda is a seggét, aztán meglátjuk. :D

2016. márc. 15. 16:30
 10/12 anonim ***** válasza:
fúúj
2016. márc. 15. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!