Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miért akar a legtöbb ember...

Miért akar a legtöbb ember természet feletti lény lenni vagy különleges erővel bírni?

Figyelt kérdés

2015. nov. 1. 09:04
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Én nem hiszek a szellemekben, és az okkultizmusban sem. A tudományt sokféleképpen lehet értelmezni és a természetet sokféleképpen lehet irányítani. Igaz, hogyha idő előtt beleavatkozunk a természet dolgában súlyos következményei is lehetnek (ezzel tisztában vagyunk), de ha nem teszünk semmit az se segít már rajtunk, mert odáig jutottunk, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak. Ezért az elsődleges célunk lesz a "megismerés", amivel tisztában leszünk a korlátainkkal. A második cél a "felhasználás", amivel szebb jövőt akartunk teremteni. Az viszont már a jövő zenéje, hogy ebből mennyi fog megvalósulni, de a természet felett nem lehet teljesen átvenni az uralmat, viszont részei lehetünk ennek a folyamatnak + addig nem lehet sokat mondani és jósolni, amíg nem tudjuk hányadán állunk. Ezektől függetlenül én úgy gondolom, hogy az ember egy szeméttelepen is boldog lehet nem muszáj lemondani bármiről is és házasságot kötni a természettel nem vagyunk nimfák. Az emberi szellemiség mindezektől teljesen független. A tudomány nem az ok-okozója, hanem egy módszer, és az materializmus sem az ok-okozója, hanem egy irányzat egy gondolkodási mód, ami számodra nem vonzó.
2015. nov. 2. 13:51
 22/31 anonim ***** válasza:

Itt ütközünk problémába. Nem ismered az okkult szemléletet, ezért elveted, mint alternatívát az ember életmódjaként. De igazából fölösleges is vitatkozni ezen. A tény, hogy az emberiség önpusztító, létezik, függetlenül attól, mint hiszünk a filozófiájáról. A materializmusnak is vannak nemes céljai, de ezek sem befolyásolják a valódi eseményeket. De érdemes azon elgondolkodni, hogy:

-Sok vallás, és a társadalom jelentős része úgy gondolja, a Föld a mi tulajdonunk. Jogunk van a képünkre formálni, átalakítani, használni. A természetközelibb emberek "zöldek" természetvédők, vagy primitívek. Vagy ezek együtt. Gátjai a fejlődésnek.

Az ember önmagát evolúciós csúcsnak ismeri el, jogosnak érezve, hogy az evolúció további folyamataiból kiemelje magát.

-Kezdetben ez mind vallási alapokon nyugodott, az embert isten teremtette ilyenné. Most az ember egy felettes hatalom nélkül hiszi magát a föld urának.

Ezekről nem vitatkozom, én ezeket tényként látom. Ha valaki nem, az valószínűleg abba a csoportba tartozik, amelyik a földi élet csúcsának tartja az embert, vagy abba, amelyiket semmi ilyen bonyolult gondolatmenet nem tud megfogni.

2015. nov. 2. 14:01
 23/31 anonim ***** válasza:
Ismerem az okkult szemléletet, viszont nem hiszek benne, de nem akarom megváltoztatni mások szemléletét, mert nem vagyok próféta, hanem csak egy közember semmi extra. De elfogadom az okkultizmust, mint alternatívát az ember életmódjaként. Jól tudom, hogy az ember egy önpusztító, de ez csak az érme egyik oldala, az embernek több oldala van függetlenül attól, hogy miben hisz. A Föld nemcsak a miénk, mert osztozkodni kell a többi élőlénnyel a Földön. Az embernek megvan a maga területe, ahogy a többi állat is kijelölni a maga területét. Mi annyiban vágyunk mások, hogy hatalmunkban áll elfoglalni és kiszorítani a többi állat élőhelyét és pusztítani a természetet. Ezzel én sem értek egyet, de ez meg történik függetlenül attól, hogy én mit érzek jónak. Erről már megint nem a tudomány, nem az materializmus tehet, hanem túlnépesedés és a hatalommániás emberek. Benned is megvan az a sötét oldal, hogy mások felett ítélkezel, mert másban hisznek. Amikor azt a kijelentést teszed, hogy " Az ember önmagát evolúciós csúcsnak ismeri el, jogosnak érezve, hogy az evolúció további folyamataiból kiemelje magát." tudtodon kívül magad ellen beszélsz, mert ugyanezt csinálod te is a halhatatlan lélekkel, csak más szavakat, és más fogalmat használsz, de gyakorlatilag ugyanarról beszélsz. Istent játszani megint egy tabu, de ennek ellenére elkerülhetetlen, hogy Istent játszunk a helyzet megköveteli.
2015. nov. 2. 19:52
 24/31 anonim ***** válasza:

Javarészt igazat adok neked az utolsó kommenteddel kapcsolatban. De nem tudtomon kívül beszélek magam ellen. Tudom hogy ítélkezek, és tudom, hogy ezzel magamat is elítélem. Magamat sem tartom többre az emberiségnél. Mondható, hogy a bűnös szemszögéből ítélkezek.

A túlnépesedés, a hatalomvágyás, és minden és mindenki kizsákmányolása az ember ösztönös cselekvése. De ezek mind csak okozatok. Az ok a visszatartó erő hiánya. Amiről beszélek, hogy a szellemet kizáró, pusztán anyagelvű szemléletmód nem elég akadály, hogy az ember ilyen tendenciáit korlátozza. A szellemi élet adta morális keretek legalább kis mértékben képesek ezt kordában tartani. Ez az állítás igaz akkor is, ha valami valótlan alapokon nyugvó, de jól körvonalazott erkölcsi, és életviteli normákkal bíró rendszert veszünk, és akkor is, ha egy esetlegesen valóságos(bár ezt mint mondod nem tudod hinni) szellemi útvonalat szemlélünk.

2015. nov. 2. 20:25
 25/31 anonim ***** válasza:
Pontosan tudod mire céloztam. Ugyanolyan vagy, mint akik az emberiség felsőbbrendűségét hirdetik, na nem azért, mert ember vagy és ítélkezel, viszont szerintem ezt pontosan tudod. A hit nem elég elrettentő, hogy visszatartja az embert bármitől is és helyesen cselekedjen, ha így volna nem öltek volna meg annyi embert a vallás nevében. A terroristák is hisznek valamiben, de mégis embert ölnek.
2015. nov. 3. 10:46
 26/31 anonim ***** válasza:
Nem is elrettentőnek kell lennie a vallásnak, hanem útmutatónak. Attól hogy nem erre használják, még a célja ez. Ugyanez igaz a tudomány, és technika vívmányaira is. Illetve azok alapjaira. Lehetne használni ésszel is, csak mégsem ez történik. A középút senkinek nincs ínyére valamiért. Az ember ennyire végletes lenne?
2015. nov. 3. 12:29
 27/31 anonim ***** válasza:
Én úgy hiszem, hogy az ember nem végleges és nem kell leírni minket, mert nem vagyunk mind egyformák. Szerintem sokan túlbecsülik magukat és lebecsülik az olyan hétköznapi alkalmazkodó embereket, akik nem önpusztító életmódot élnek.
2015. nov. 3. 15:24
 28/31 anonim ***** válasza:
A hétköznapi, alkalmazkodó embereknek is be kell illeszkedni a társadalomba, ami összességében véve önmagát, és a környezetét is rombolja. Nagyon nehéz úgy élni, hogy az "ökológiai lábnyom" kicsi maradjon, de az emberi közösségből se vonuljon ki az illető. Sokkal könnyebb egyszerűen a közösség normái szerint élni.
2015. nov. 3. 17:05
 29/31 anonim ***** válasza:
A társadalom nem csak rombol, hanem épít is és fejlődik. Az alkalmazkodó ember nem tehet mást, mint alkalmazkodik helyzethez, ha az önpusztulás felé tartunk akkor nincs mit tenni, ehhez kell alkalmazkodni. Viszont mindezek ellenére én úgy gondolom, hogy a változás elkerülhetetlen. A társadalomnak muszáj lesz visszafognia az önpusztító életmódját. Ezt nem naivitásból mondom, hanem a logikát követtem, mert az ember nem csak egy önpusztító állat, hanem egy gondolkodó lény, aki mindig a maga érdekeit nézi, és ha veszélyben érzi magát mindent megtesz a túlélés érdekében. Még egy pár évtizedet adok az önpusztító társadalomnak.
2015. nov. 3. 19:34
 30/31 anonim ***** válasza:
Nekem is ennyi a tippem. Tartjuk, amíg lehet, de amikor már több energiába kerül tartani, mint amennyi megéri, és még úgy sem lesz látszat, akkor esetleg lesz esély változni. Vagy lehúzzuk magunkat a lefolyón. Fejnehezek vagyunk. A fejlődésünk bizonyos részei túlnőttek, míg mások alig, vagy semennyire nem fejlődtek velünk, és sok minden elcsökevényesedett. Ha ezt sikerülne nem egyénenként, hanem nagyobb léptékben orvosolni, lehetne még jobb, mint amit most jónak hiszünk.
2015. nov. 3. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!