Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ez elégé megrémisztett, volt...

Ez elégé megrémisztett, volt enek jelentősége?

Figyelt kérdés
Egyszer, sajnos màr nem tudom mikor, felébredtem (elég sötét volt, szóval olyan éjfél elött lehettet vagy utàn), de csak a fejemet tudtam ugyahogy mozgatni az egész testem le volt dermedve (zsibadva talán?) a hasamon feküdtem és nem tudtam megfordulni. Pár pillanattal késöbb mintha megfogta volna a nyakamat valami vagy valaki háturól, (mivel hason feküdtem így nem láttam és sötét is volt) megszolal hogy "ugye nem akarod?" Féltem és akár mennyire pròbáltam beszélni avagy mozogni nem ment..Hang nem jött ki a számon a testem nem mozgott..közben az a valami ismételgette "ugye nem akarod?" Nem tudom meddig tarthatott, de hirtelen mintha ujra felébredtem volna(lehetetlen mivel tudom hogy ébren voltam egy álom azért...)és feltudtam kelni és az a valami mintha ott se lett volna persze én meg lihegek mint az örült.. Azóta nem volt ilyen élményem.. Valakinek van ötlete hogy ez mégis mi volt? 17/f

2015. aug. 6. 01:18
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha alszol, álmodsz. Álmodban mozogsz. A tested azonban merev. Így a mozgást, amit álmodban végzel, nem követi le a tested. Vannak esetek azonban, amikor felébredsz, de a tested még merev. Ekkor az éber tudatállapottal hallucinációk járhatnak - mint, amikor álmodsz. Láthatod, és hallhatod is a dolgokat, amitől félsz, vagy amik félelmetesek. De ez egy sem valós, csupán olyan, mint az álom. Mégis, mivel félsz, ezért izzad le valaki, vagy liheg, miután az ébredést leköveti a testmozgás blokkolásának feloldása.
2015. aug. 6. 03:24
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ezt alvás paralízisnek hívják. Az emberek 80-90 százaléka átéli legalább egyszer. Amikor alszol, akkor az agyad egy anyagot juttat a szervezetedbe (aminek nem tudom most hirtelen a nevét), ami meggátolja, hogy amit álmodban csinálsz, azt a valóságban is megtedd megóvva attól, hogy kárt tegyél magadban. Az alvajáróknak ez a művelet nem működik. Amikor felébredtél, csak a tested ébredt fel, az agyad még azt hitte álmodsz, ezért nem kapcsolta ki ezt a védekező módot. Amit az agyad álmodott azt úgy érzékelted, hogy a valóságban történik. Az agyad kicsit összemixelte a valóságot az álommal. Azért tűnt valóságosnak, mert a tudatod ébren volt, így jobban oda tudtál figyelni a dolgokra. A tudatos álmodás is azért tűnik intenzívebbnek, valóságosabbnak, mert ott ébren van a tudatod. Talán írtam pár hülyeséget, ezek csak személyes gondolatok voltak nem 100%, hogy minden így van. A válasz eleje viszont az 100 :)
2015. aug. 6. 04:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Alvás paralzis:)

Adrenalin függésnek jó:D

2015. aug. 6. 20:55
 4/4 WinnyWonka ***** válasza:
Alvás paralízis. Velem elég sokszor előfordult :/
2015. aug. 6. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!