A 6 újjú emberek Táltosok voltak?
"újja"
"jelőlte"
Ha még egyszer így írod le ezeket a szavakat, megjelenik a Sátán meg egy zombi grammar nazi, és megJELÖLNEK azzal, hogy párosUJJÚ patássá változtatnak.
"De már ezt az időt megelőzően is voltak vallások. Ezek a vallások azonban sohasem térítő vallások voltak."
Huo Xianren, a keresztény és a többi vallás is toborzott térített híveket, jelenleg is ezt teszik, lásd a 12 apostolt, akik hirdették az igét.
"Bőven olvastam népi hiedelmekről. De azt nem vetted figyelembe, hogy népekről csak azután beszélünk, hogy egy vallásra alapuló kultúra kialakult, és összefogta őket."
De figyelembe vettem, viszont nem volt rá jobb szóm, mint a népi hiedelmek, hiszen alapjában babonákról beszélhetünk. A könyvet nem olvastam, de ha lesz időm megnézem az interneten, ha lehet.
Igen, de ezt le is írtam. A Yahweh kultuszon alapuló vallások mind térítő vallások. Kereszténység, zsidó vallás, iszlám. De ennek már volt korai változata, abból evolvált egyistenhitté. nem babonákból nőtt ki, hanem egy politeista vallásból.
A babona szóhoz téves fogalmat társítasz. A kezdetleges hit fejlődik, és kibontakozik, a babona viszont egy fejlettebb hit leépülése, csökevényesedése. Általában csak szétburjánzik, de nem épül, csak satnyul. A kezdetleges vallások nem babonás hiedelmek, hanem alapvető tények vallásos megközelítése. Általában természeti erőké. A babona már vallási rítusok elkorcsosulása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!