Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Lenne egy kérdésem a hívőkhöz...

I.B.T. kérdése:

Lenne egy kérdésem a hívőkhöz a különböző "lényekkel" kapcsolatban. Kérdőjel, mert miért ne?

Figyelt kérdés

Isten teremtett mindent. Úgy oldotta meg, hogy minden embernek van lelke és ha meghal az az életmódjától függően a mennybe vagy a pokolba kerül.

Szellem: miért ijesztőek számunkra ha találkozunk egyel? Ha mondjuk kinyitom a hűtőt majd bezárom és ott áll előttem miért ijedek meg? A meglepetés az rendben van, de azért el lehet rajta borzadni! Pedig ha úgy nézzük mi is szellemek vagyunk csak van rajtunk néhány kg hús.

Démon: a démonok gonosz szellemek. Jó... tőlük lehet azért félni. Mi változtatta őket gonosszá? Alapból gonosz emberek voltak és így jöttek létre? Ha találkozom egyel és nem akarom, hogy bántson mit csináljak? Elég ha hiszek Istenben és elkezdek fejből (vagy ha van nálam egy Biblia akkor abból) mormolni egy imát?

Ha meg akar ölni akkor milyen oka lehet rá? Ha megöl akkor nem kerülök vele egy szintre? és így nem könnyebb vele "harcolni"?

Más kultúrából származó gonosz lények ellen hatásos a keresztény Biblia használata? Mármint: Isten ugyebár nem veti el más vallások tanait. Ha van más vallás akkor léteznek más vallás által "létrehozott" gonosz teremtmények is, nem?

Isten megvéd minket minden egyes természetfeletti, ártó lénytől ha hiszünk benne és imádkozunk hozzá?

Ördög (Lucifer, nem tudom mi a pontos megnevezése, az aki a poklot irányítja, aki belevitte az elsőket a bűnbe): Ő ide tud jönni a mi síkunkra? Ő ellen is hatásos az imádkozós védelem? A Biblia szerint milyen képességekkel bír a mi világunkon?

Miképpen tud egy démon, Lucifer megszállni egy embert? Sátánimádónak kell lennem hozzá vagy csak gondolnak egyet és már jönnek is?

Miből áll egy ördögűzés? Milyen "pontjai" vannak? Mármint először ezt kell csinálni, majd ezt, stb.

Van-e valamilyen védettsége annak az embernek akiből már kiűzték egyszer?

Egy másik kérdés ihletett engem, hasonló témában tett fel kérdést az egyik kérdező.

Nem vagyok kifejezetten hívő, korábban eléggé tagadtam a vallásokat. Gondolkoztam és nem szeretnék olyan ember lenni, aki csak a tudományban vagy csak a vallásban hisz. Az az igazság, hogy sem a tudósok sem a hívők nem tudják, hogy mi az igazság. Hisznek, hiszünk, hiszek ebben abban, hipotéziseket állítunk fel sokszor tévedünk, rájövünk dolgokra, gondolatmenetet változtatunk és azon kapjuk magunkat, hogy egy olyan kérdésen vitatkozunk melyről egy dolog bizonyos: Nem tudjuk. A hívők Isten létezésért állnak ki, az ateisták pont ellenkezőleg. Olyan emberré váltam, aki minden kettőben hisz mert egyre sem tud választ adni. Ez egy fokkal sem jobb az előbb említett kettőnél de legalább nem végletes, így nem vetem el egyiket sem és a kérdésekben, eszmeütköztetésekben megpróbálom a legésszerűbb utat választani.

Nem azért tettem fel ezeket a kérdéseket mert "Jaajj ha baj van akkor mi legyen".

Néztem pár filmet, köztük az Ördögűzés Emili Rose üdvéértet. Persze lehet, hogy a pap csak rosszul értelmezte a jeleket és simán csak beteg volt de ha...

Tehetnék fel még egy jó néhány kérdést, amire a választ nem tudom. Ha lesz időm végigolvasom a Bibliát.

Olyanok válaszára vagyok kíváncsi, aki tud is válaszolni. Nem kérek kukacoskodást de ha megnyugtat titeket megy a piros kéz +a ti időtök.

A válaszokat köszönöm!

2014. dec. 2. 21:40
1 2
 11/18 Ungváry válasza:

Tisztelt kérdező!

Nagyon örülök,hogy sikerült "felhívnom"a figyelmedet a veszélyre és főleg annak,hogy meg értedted a lényeget.

Sajnos elnézésedet kell kérnem de ma már nem tudok válaszolni a kérdésedre mivel későre vettem észre,hogy irtál de igyekszem holnap eleget tenni kérésednek.

Röviden annyit elmondok,hogy igen,sajnos igen én már éreztem a gonosz jelenlétét,persze ezt ne úgy képzeld el mint pl a filmekben de hidd el,hogy rosszab tapasztalat a leg horrorisztikusabb filmnél is.

Holnap bövebben.

Ami a zenét illeti,most röviden csak annyit írok,hogy mindennek van egy határ vonala,de ahogy látom te egy nyitott személy vagy és igazából érdekel ez a kérdés úgyhogy biztos vagyok benne meg fogod érteni azt amit mondani szeretnék ezzel kapcsolatban.

És végűl a lélek...:)

Nos ez már egy elég mélyre hatoló kérdés de mindent megteszek,hogy megértessem magam ezzel kapcsolatban is.

Előre szeretném kijelenteni azt,hogy mindenért amit írok vállalom a felelősséget,de ugyanakkor senkire nem szeretnék ráerőltetni semmit. Tehát ezzel csak azt szeretném mondani,hogy olvasd el,gondold át és ha hasznosnak találod akkor fogadd el de mindenképpen gondolkodj el azon amit írok.

Üdv!

2014. dec. 3. 22:15
 12/18 anonim ***** válasza:

"én már éreztem a gonosz jelenlétét"

Megtörtént velem is, de nagyon nehzen hiszem el, azt hittem megbolondultam.

2014. dec. 3. 22:41
 13/18 Ungváry válasza:
100%

Tisztelt kérdező!

A tegnap amikor rátaláltam a kérdésedre elkerülte a figyelmemet az,hogy az Ezo kategóriába csöppentem bele.

Ez úgy sikerült,hogy e-mailbe kapom meg azokat a kérdéseket amelyek a vallással kapcsolatosak és így elkerülte a figyelmemet,hogy nem a vallás kategóriába volt feltéve a kérdés. Mondjuk ez engem nem különösen zavar,viszont van valaki akit nagyon is zavarja ha az ő "területére betéved" egy hívő. :)

A mai válaszomat kezdeném azzal,hogy elmesélek egy részletet a délelőttömből.

Mivel ma csak egy órától volt programom úgy döntöttem,hogy a reggeli szabad óráimat egy kis kikapcsolódással fogom eltölteni,az idő is szép volt ami még jobban meghozta a kedvem,hogy tegyek le minden problémát és foglalkozzak egy kicsit magammal is.

Mivel én sem vagyok tökéletes nekem is van egy gyengeségem,a lovak. :)

Van egy pár gyönyörű félvérem és úgy döntöttem,hogy kocsizok egyet,fel is készültem a terv megvalósításához,befogtam és kihajtottam a szabadba.

Van egy kis akácos erdő ami legfeljebb 500 m hosszú lehet,ezt az erdő sávot ketté vágja egy földes út amelyen én is hajtottam. Szép nyugisan lépésben haladtunk az úton amikor egy adott pillanatban a bal oldali ló megugrott felágaskodott és mikor tette volna le az első lábait elcsúszott a nedves sáros talajon és rádőlt a jobb oldali lóra ami úgyszintén meg ijedt és jobb oldalra kitekeredve be ugrott a fák közé,persze maga után vonva a kocsit és a társát,na meg engemet. Mindazt amit itt leírtam pillanatok alatt történt meg,úgyhogy ne is volt nagyon időm sem gondolkodni sem semmit tenni azon kívül,hogy próbáltam nyugtatni a lovakat ami egyébként be is vált. Nos az érdekes az egészben,hogy halvány fogalmam sincs mi történ,mitől ijedhetett meg az első ló,ilyenkor kígyók nincsenek semmiféle állatot nem láttam,nyulat,rókát,őzet semmit egyébként meg a ló az egy nagyon figyelmes állat és mivel menekülő állat hamar észreveszi a legapróbb mozzanatot még mielőtt megtörténne a baj főleg olyan helyeken mint erdő,bozót stb.

A másik érdekes dolog ami történt,hogy eltört a kocsi rúdja és nem tudom,hogy hogy volt ez lehetséges mivel az nem törik olyan könnyen mivel rugalmas és van tere a forgáshoz,ingázáshoz.

A harmadik "érdekesség" az én állapotom, a hányinger.Ez olyankor szokott elő fordulni amikor valami "tisztátlan" van a közelemben.Annyira nem ijedtem meg,hogy az adrenalin okozzon hányingert és mégis éreztem.

Elmondat egy imát a lovak is le csillapodtak én is visszanyertem eredeti lelki állapotomat és haza ballagtunk.

Most már tudtam,hogy valami nincs rendben,hisz "támadás" ért fényes nappal a szabadban.

Az okot meg is találtam :) nem kellett sokat keresnem,itt.

Egy olyan "területet"sértettem meg amit nem hagyhatott megtorlás nélkül,és ennek egyetlen egy magyarázata van,"sebet" ütöttem rajta.

18 évesen egy elég "lázadó" fiatal ember voltam :) rock,metál és minden ami ezzel jár kipróbáltam,viszont ami gyökerestől megváltoztatta az életemet egy szeánsz volt.

Az egyik hozzám hasonló akkori barátomnak elhunyt az anyja,mivel mi nyakig benne voltunk az okult dolgokban elhatároztuk a hat hét letelte előtt,hogy megidézzük a szülőt,három éjszakát választottunk ki erre a célra és a három éjszakát felosztottuk három részre és három fajta megidézési technikára.

Be is szereztünk mindent amire szükségünk volt(ami nem volt könnyű abban az időben)egy kerek asztal amelyben nincs szeg,egy qija tábla,egy könyv és egy régi kulcs.

Négyen voltunk,tehát négyen vettünk részt ebben a cirkuszban,két testvér,én meg az érintett,azt még hozzá tenném,hogy habár ismertük elméletileg,hogy hogy működik mindez,de tapasztalatunk 0 volt,akkor még halvány gőzöm sem volt,hogy mekkora veszélyben voltunk.

Az első éjszaka az asztalé volt ami nem hozott semmi eredményt,hajnalig próbáltuk de semmi csak a nagy csönd,elkeseredve mentünk haza abban bízva,hogy a következő éjszaka kielégíti várakozásunkat.

A második éjszaka a tábláé volt,a tábla nem működött viszont nagyon furcsa dolgok kezdtek a házban történni,először is hőmérséklettel volt a probléma,hirtelen lehűlés és pillanatok alatt a hirtelen emelkedés,zajok a másik szobákból,a kutya kint megvadult olyannyira,hogy neki ment a saját gazdájának,és a hirtelen csend és minden vissza állt a normális helyzetébe. Nem kell mondanom,hogy azért elégé berezeltünk,de úgy döntöttünk,hogy megtartjuk a következő szeánszot is a következő éjszaka ami utólag kiderült,hogy hatalmas nagy hiba volt.

Egy kicsit visszafogottabban de neki láttunk az idézésnek(a részleteket nem írom le,hogy hogyan kell a könyvel meg a kulcsal mert keresztényként elítélem mindazt ami az okkultizmushoz tartózik,és undorodom tőle) hirtelen ugyan az a hőmérséklet változás,perdült a könyv és jött a válasz "igen itt vagyok"(ma ha vissza gondolok kiráz a hideg még most is).

Jött a következő kérdés;

XY vagy?-"IGEN"

Jöttek a kérdések amire a válaszok rövidek voltak.

"SÖTÉTSÉG"

"HIÁNY"

"FÉLELEM"

"SZOMORÚ"

"BÁNAT" stb.

És utána a hirtelen csend mint az azelőtt való éjszaka.

Ez az elég morbid éjszaka után hazamentünk,én legalábbis próbáltam elfelejteni azt az egészet ami ott történt,sikertelenül mert bármivel próbáltam elfelejteni nem sikerült.

Itt kezdődött életem legnehezebb időszaka,először hangok kezdtek uralkodni rajtam,féltem egyedül maradni de ha mégis megtörtént akkor zenét próbáltam hallgatni ami még rosszabb volt mert úgy tűnt,hogy a pokol összes zaja zúg a fülemben,nem volt elég ez jöttek a kegyetlen éjszakák álmokkal,rém álmokkal és mindebben az volt a legnagyobb baj,hogy nem bírtam felébredni és mindent éreztem amit álmodtam(ne szeretnék mélyebben bele menni).

2 évig tartott ez a borzalom és már már ott tartottam,hogy végzek magammal,de az Úr mást akart és nem hagyott el és egy olyan embert küldött az utamba aki által megmutatta nekem,hogy értékes vagyok a számára és választanom kell ha élni akarok.

Végül kiderült,hogy megnyitottunk egy olyan "átjárót,kaput"ami áldozatokat követelt.

Én a "szerencsések" közé tudhatom magam(eddig) mert négyünk közül ketten vagyunk életben és mind a ketten az Úrnak köszönhetjük.

A két testvér közül az egyik gázmérgezésben halt meg 1993 December 26-kán. megfulladt.

A fiú akinek az anyját idéztük,meghalt 1996 December 24 beszakadt a jég alatta és meg fulladt.

Megtérésem után ami nagyon fájdalmas volt,maradt bennem valami,nem tudom ha helyesen fogalmazok,figyelmeztet ha valami nincs rendben,általában hányingerem van olyankor.

Nehogy félre legyek értve,nem vagyok médium csak megérintett a gonosz és a szakértők véleménye is ez és emiatt ezt egész életemben el kell hordanom,ez lehet akár Isten "áldása is meg büntetése is".

Baptista vagyok egyébként és gyülekezeti pásztorok is sokat segítenek még mai nap is,hogy tudjam magam a "felszínen"tartani.

Mindannyian ki vagyunk téve nap mint nap ehhez hasonló veszélyeknek,nem kell szeánszokat tartani mert sokszor elég a hitetlen hozzáállás is,és a démonok ezt a fajta fertőzést kedvelik a legjobban mert nem ütköznek ellenállsban,és jöhet a "buli".

És a legjobban elterjedt technikájuk a depresszió okozása,mert ha az ember depis onnantól már ők húzogatják a szálakat.

Egyedüli kiút Jézus Krisztus,Ő egyedül kötözheti meg ezeket a tisztátlan rusnya lényeket.

Nem papok,nem médiumok,nem jósok vagy boszorkányok vagy látnokok,hanem Jézus Krisztus neve.

Ez újra hosszúra sikerült de remélem,hogy nem értelmetlenül.

Üdv!

2014. dec. 4. 22:15
 14/18 anonim ***** válasza:
A ló azért csuszott meg,mert nedves és sáros volt a talaj.Na jól van, megyek aludni.
2014. dec. 4. 22:29
 15/18 Ungváry válasza:

A zene.

Mielőtt válaszolnák a kérdésedre enged meg,hogy beszéljek egy kicsit magáról a zenéről,a rockról leginkább mert itt nem csak a szöveget kell figyelembe venni hanem a ritmusát is.

Gondolom azt tudod,hogy az amerikai négerek „Rhythm & Blues" és a fehérek „Country & Western" zenéjéből

ötvöződött egy odáig ismeretlen zene: a „Rock n' Roll".

A „Rhythm & Blues" a maga kemény, átütő ritmusával az afrikai, bálványimádással

kapcsolatos zenéből eredeztethető. (ez érvényes az egész jazz-zenére is.) A „Country

& Western"-nel való összekapcsolódása által ez a zene a fehér ifjúság számára is rendkívül

vonzóvá lett. Így vonulhatott át néhány év alatt diadalmenetben ez a zene az egész világon, és

vonhatta az ifjúságot szabályszerűen az igézetébe. A „Rock,n' Roll"-ból az idők folyamán

számos más zenei stílus keletkezett.

Hajsza az eksztázis után

A rock - általánosságban szólva - elektronikusan fölerősített, kihangsúlyozott ritmuson és

ismétlésen alapuló, hangos és monoton zene, amely képes hallgatóit valósággal kábult

állapotba hozni,engem például a 70 évek végén és a 80 évek elején eléggé áthatott.

Dr. Eckhardt Knaul, orr-, fül-, gége-szakorvos a „Medizin Heute" (Orvostudomány ma) c.

folyóiratban a következőket írta a rockzene eksztatikus jellegéről:

„...akár az őserdőben, akár a városban hangzik, mindig is motorikus zene ez, amely szüntelen

ismétléseivel a csoportban levő embereknél a személyiség trónfosztásához és _az egyéniség

kioltásához vezet. A kritikus, irányító tudatot kiiktatja, és fellép egy megszállottság... A testi

funkcióik fölötti kontroll elvész. Boldogító gyönyörélménynek tartják az elragadtatott

állapotot, epilepsziához hasonló végtagrángatózással, üvöltéssel, harapással, nevetéssel,

bevizeléssel és a ruhák széttépésével."

Walter F. Hiss ugyanebben a folyóiratban a következőképpen jellemezte a rockzene hatását:

„Üvöltő húros hangszerek, elektronikusan fölerősített gitárok, ütőhangszerek hektikus

staccatói (röviden, szaggatottan, a hangok éles elválasztása) megremegtetik az idegeket,

kiiktatnak mindenféle gondolkodást, a beat- és rockzenészek többnyire fiatal hallgatóságukat

egyetlen rikácsoló szörnyeteggé változtatják, és az ájulásokat sikernek tekintik."

Elmondnád,hogy miként magyarázható, hogy ez a fajta zene oly rövid idő alatt világméretű sikert aratott?

A rockzene olyan időben keletkezett, amikor a fiatalokban egyre hevesebb volt a vágy az

eksztatikus és misztikus élmények iránt. Az ismert francia idegfiziológus, H. Gastaut egy

1970-ben megjelent cikkében ír „a kozmikus eksztázis hajhászásáról" (la quete d'une extase

cosmique). Ebben (tudnod kell,hogy ő maga nem keresztyén) mélységes aggodalmát fejezi ki e „fejlődés"

miatt.

Mi okozta ezt az irracionális és a misztika utáni vágyakozást?

Hogy ezt jól megérthessük, először foglalkoznunk kell azzal a változással, amely az emberi

gondolkodásban Nyugaton (és fokozatosan az egész világon) az utóbbi évszázadban

bekövetkezett. Közben belátod, hogy mennyire igaz a következő bibliai alapelv:

„Olyan az ember, ahogyan gondolkodik" ( Péld 23:7).

Mi a rockzene üzenete?

1.Szabad szex

Grace Slick énekesnő mondta: „Teljesen közömbös, mit mondanak a szövegek. Valamennyi

dalunk ugyanazt jelenti: szabad szerelem, szabad szex."

Aki veszi a fáradságot, hogy a rockzene többnyire angol szövegeit nagyító alá vegye,

hamarosan megállapíthatja, hogy pontosan így van.

Amikor 1955 körül a rockzene a „Rhythm & Blues" és „Country & Western" ötvöződéséből

előállt, a „Rock n' Roll" nevet adták neki. Ez a kifejezés a feketék gettónyelvében a

„paráznaság" szinonimája. Fölismerték, hogy ez a zene szexuálisan ingerel.

Kneif Tibor zenetudós írja: „A heavy rock a maga megrázkódtató hatáskeltésével... az egész

testre kihat, mindenekelőtt a hadtájékra, és ez utóbbi magyarázza a sokat dicsért szexuális

izgató hatást, amely belőle árad."

John Dates rockzenész mondja: „A rock n' roll’ 99%-ban szex."

Ian Dury így vélekedett: „Mindaz, amire testemnek szüksége van: szex, kábítószer és rock n'

roll."

Frank Zappa dalainak szinte nincs is más témája. „Megtámadott zenéjével szinte minden

szexuális tabut, a kiskorúakkal való szextől egészen a szodómiáig (fajtalankodás állatokkal)."

A lemezborítókon is világosan továbbadják ezt az üzenetet. Ehhez járul az énekesek

életstílusa, amely az őket hallgató rajongókra iránytmutatóan és utánzásra érdemesen hatott és

hat.

2.Kábitószerhatás.

Eric Clapton kijelentette: „A rockzenész kábítószer nélkül csak félember."

A Rolling Stones így énekelt a „Sticky Fingers"-ben: „Kérlek, morfium-húgom, változtasd

lidérces álmaimat álmokká. Édes kokain-unokahúgom, tedd hűvös kezedet a homlokomra."

Ian Dury kábítószerekről alkotott véleményét már fentebb ismertettük.

A rockzenét a legbefolyásosabb propagandisták egyikének nevezhetjük. Nyilvánvaló, hogy ez

a zene ingerlő erejével fölkelti a hallgatóban a vágyat a még intenzívebb tapasztalatokra. lény,

hogy a rockzerre, annak kábítószereket propagáló szövegei, és számtalan rockzenész

„példája" egyike a 60-as évek kábítószerhullámát kiváltó leglényegesebb tényezőknek. A mai

helyzettel kapcsolatban ezt írta Jean Martin Büttner pszichológus 1986 októberében: „... az

egész zenei színteret teljesen szétszaggatták a kemény drogok."

Számos zenésznek kellett életstílusáért korai tragikus halállal fizetnie (p1. Brian Jones, Jimmy

Hendrix, Janis Joplin, Keith Moon, Sid Vicious, Elvis Presley többek között). De ugyan hány

névtelen fiatal lépett nyomdokaikba?

3. Keleti misztika és okkultizmus

1968 tavaszán a Beatles együttes tagjai elmentek Maharishi Mahesh jógihoz, hogy bevezesse

őket a transzcendentális meditációba. John Lennon ezután kijelentette: „Minden

rendelkezésünkre álló eszközzel igyekszünk a transzcendentális meditációt' elterjeszteni." Így

került azután sor arra, hogy Maharishi Európába jöhetett, és félelmetes befolyásra és követők

óriási táborára tehetett szert.

„My Sweet Lord" (Édes uram) c. énekében George Harrison „Krisnát", a hindu istenséget

imádta.

Hindu gondolatok találhatók a következő zenekarok és énekesek dalszövegeiben: Carlos Santana, John McLaughlin, Yes, „Earth Wind & Fire", Nina Hagen stb.

A 60-as évek végén keletkezett az ún. „Ragarock".

Ez a rockzene India hindu zenei elemeit olvasztotta magába.

Mindeme befolyásolás következtében elsősorban Nyugaton számtalan fiatal elméjét

ködösítette el a hindu eszmevilág.

„Rokonszenv az ördög iránt" c. énekükben a Rolling Stones tagjai az ördögöt imádták.

1962-ben azt mondta John Lennon: „Tudom, hogy a Beatlesnek olyan sikere lesz, mint idáig

egyetlen más együttesnek sem. Pontosan tudom, mert ezért a sikerért eladtam lelkemet az ördögnek."

A „Black Sabbath" (Fekete szombat) együttes 1969-ben okkult keresztelőn elkötelezte magát

az ördögnek. Lemezborítóikon mágikus motívumok vannak, mint p1. sátánmisék és

boszorkányok. A „Reflection-Black Sabbath" (Fekete szombat reflekciók) lemezük borítóján

ez olvasható: „És te, szegény bolond, aki ezt a lemezt a kezedben tartod, tudd meg, hogy ezzel

eladtad a lelkedet, mert ez a zene, pokoli ritmusával és ördögi erejével meg fog ragadni. És ez

a gyorsuló tempójú zene szünet nélküli táncra kényszerít majd."

A „Led Zeppelin" vezető gitárosa, Jimmy Page mondta: „Egy rockkoncert valójában nem

más, mint mágikus szertartás."

A „Meat Loaf" komponistája, Jim Steinmann mondta: „Engem mindig is vonzott a

természetfölötti, és tudom, hogy a rock ideális eszköz erre... Amikor a színpadra lépek,

megszállott leszek."

Az AC/DC együttes 1979-ben robbant be a „Highway to Hell" (Autópálya a pokolba) c.

lemezével. Rajongók ezrei üvöltötték velük együtt a koncerteken: „Úton vagyok a pokolba.

És stb,stb.

A fentiekben bemutattam nagyjából,hogy mit jelent a zene,a következőkben viszont arról szeretnék beszélni pár mondatban,hogy mit jelent a keresztény rock zene.

Lehet,hogy neked ez fájni fog de hidd el nem rossz szándékból írom amit írok

és csk arra kérlek,hogy gondold át.

Igen az is lehet,hogy talán számodra még fennáll a kérdés, hogy az ún. „keresztyén

rockzene" nem jelent-e elfogadható alternatívát. Ráadásul az evangélizáció hasznos segítő

eszköze is lehet, amellyel a nem keresztyéneket „ott érjük utol, ahol vannak."

A fentiekben megkíséreltem nagyjából kimutatni, hogy a rockzene, szövegétől teljesen függetlenül, sajátos

stíluseszköze miatt nem lehet semleges. Jellegéből következően eksztázisra és erotikumra

ingerlő hatása van. A szellem passzivitásához vezet, és ezzel démoni terheltséget,fertőzőtséget von magával. A Biblia

viszont számos helyen hív fel józanságra és éberségre (pl.: lPt 1,13; 5,8; 1Tesz 5,6.8; Mk

13,37). Vele a világhoz alkalmazkodunk (Róm 12,2). Aki rockevangélizáción került

közelebb a keresztyénséghez, abban az az érzés támadhat, hogy a keresztyén élet éppoly

dübörgő ritmusú és durva, mint a zene, amely által felkínálták azt neki. Ráadásul megnehezíti

számára a gyökeres szakítást régi életével, annak minden zűrzavarával. A „békesség

evangéliumának" terjesztéséhez csakis a békesség zenéje illik és remélem ezt megérted.

A Filippi 4,8-9-ben a keresztyén élet fontos ismérveiről olvashatunk, amelyeket a zenére is

alkalmaznunk kell:

„Egyébként pedig testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami

szeretetreméltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit

tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a

békesség Istene!"

Mielőtt lezárnám a zenével kapcsolatos válaszomat fel szeretném még valamire hívni a figyelmedet ami talán elgondolkodtat.

Mi az igazi Istentisztelet?

Az istentisztelet elemei közül csak egyet szeretnék kiemelni. Talán azért, mert ez van leginkább támadásnak kitéve manapság. Az istentisztelet egyik legfontosabb tartozékára, a prédikációra gondolok. Lássuk csak példának azt,hogy a reformáció az oltár helyére a szószéket és a Bibliát helyezte. Tette ezt azért, mert Isten igéje hirdetésének központi helyet szánt az istentiszteletben. A reformátorok nem a táncnak, nem a miseáldozatnak, nem a gyógyításoknak vagy ördögűzésnek, nem az új kijelentéseknek, nem a kórus szolgálatának, nem is a szavalatoknak – hanem az igehirdetésnek szántak elsőbbséget!

Sajnos manapság egyre inkább megfigyelhető, hogy a prédikációk másodlagos fontossággal bírnak. Könnyen kiszorulhatnak az istentiszteletből. Szintén általánosan megfigyelhető tendencia a prédikációk lerövidülése. A mai vizuális korban, a beszéd egyre kevesebb jelentőséggel bír.Én például tudok olyan istentiszteletről is ahol a prédikáció jó esetben is alig tart 15 percet. De általában inkább 10-12 perc. Ez azért van, mert az újjá nem született emberek nem szeretik a kegyes beszédet. Az igehirdetők pedig igyekeznek kedvükben járni.

De nemcsak az emberek „rühellik” Isten beszédét. A Sátán is gyűlöli azt. Mivel a biblikus prédikáció Isten élő beszéde és üzenete, a Sátán egyik fő célja ma is az, hogy Isten beszédének terjesztését megakadályozza. Ne feledjük el, hogy a Sátán a kezdetektől fogva abban jeleskedett, hogy Isten beszédét támadja és aláaknázza. „Csakugyan azt mondta az Isten?” (1Móz 3,1) Lehet táncolni, lehet énekelni, lehet előadásjellegű igehirdetéseket mondani a magyar nép dícső dolgairól néhány Ady, Reményik vagy Kölcsey versidézettel színesítve, lehet bármit csinálni – csak a biblikus igehirdetés rövidüljön és híguljon!

De Isten még mindig a beszéd, a prédikáció eszközét adta az evangélium közlésére. (Róma 10,13-17) Ezt a kegyelmi eszközt Isten egyelőre még nem vonta vissza. És nem is fogja! Istennek még mindig tetszik ez a bolondság. (1Kor 1,18-21) A hirdetett ige az a kegyelmi eszköz, amely Isten Lelkével együtt megtérést munkálhat a hallgatóságban! A hirdetett ige az, amely a Lélek által hitben való növekedést munkál a hívekben! Nem a drámát, de nem is a pantomimot kívánja Isten felhasználni ebben. Képzeljük el Pált az Aeropáguszon, ahol munkatársaival egy pantomimot játszik el a derék görögöknek, hogy megnyerje tetszésüket. Vagy képzeljük el Pált, ahogyan Krisztus kálváriáját egy tragédia formájában adja elő az egyik görög amfiteátrumban. Gondolom tudod, hogy Pál nem ezt tette.:) Ehelyett, ahol csak lehetett prédikált.

Tehát gondold át kérlek: a mai keresztyénség válsága részben az istentisztelet válsága, az istentisztelet válsága pedig javarészt a prédikálás válságára vezethető vissza! Itt nyilván nem akármilyen igehirdetésekre gondolunk, hanem olyan biblikus prédikációkra, amelyeket gyakorlatba is ültetnek. Barátom, nincs mit keresnünk olyan „istentiszteleteken”, ahol alig van igehirdetés, illetve ahol az nem biblikus!

Mindezt három szóban leírva azt jelenti,hogy;

A zene egy csapda.

Megvan az ideje és a helye a zenehallgatásnak.

És megvan az ideje és a helye az Isten tiszteletének bemutatására,és ezt komolyan kell venni.

2014. dec. 5. 00:14
 16/18 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen, hogy Isten eldönti, hogy hova jutsz. Nem. Te döntöd el, a lelkiismereted.

Aki biztos, magában, és boldogan hal meg, ő kerül a mennyek országába. Aki nem biztos a dologban, de nem tudja magát rossznak, purgatórium, tisztítótűz, persze ne úgy képzeld el... Az ott lévő lelkek boldogok, mert egyszer eljutnak a mennybe, hogy ez bekövetkezzen, imádkoznunk kell értük, és nem szabad elfelejtenünk szeretteinket, ismerőseinket, + halottak napján minden ott lévőért imádkozunk. Így juthatnak följebb Ők.

Ők azok, akik megvilágosodtak, és rájöttek ezekre a dolgokra, ezért próbálják fölhívni a figyelmünket. A rossz szándékúak próbálnak minket az öngyilkosságba fojtani, folyik egy harc, ellent kell állnod, másként mit érne az életed, nehézségek nélkül?

Aki tudja, hogy bűnös, halálos bűnt követett el, nem bánja meg, elfordul a Szentlélektől, és úgy hal meg, az kerül az örök szenvedésre.

2015. jan. 16. 18:31
 17/18 anonim ***** válasza:

Az pedig nem úgy megy, hogy Isten lenyúl, és elpusztítja a lényt :) Azok a lények nem léteznek fizikailag! Benned élnek. Mindannyiunkban. Ők is próbálják fölhívni a figyelmünket, próbálnak megőrjíteni, szétszaggatni. Ne engedj! Ők nem léteznek, nem tehetnek benned kárt!

Egyébként, ha már itt tartunk, tudom, nem csatlakozik ide, csak érdekes. A csodákat ne úgy értsétek, ahogy le vannak írva. Jézus a Szentháromság tagja, Isteni személy. Mondhatjuk, ő teremtett, nagyon szeretett bennünket. Azt próbálta megmutatni, hogy a szeretet ereje mire jó, hogy az a kulcs mindenhez. De hagylak téged is gondolkozni :)

2015. jan. 16. 18:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Ne mondd, hogy persze, mert meghülyítettek a templomban. Nem. Erre egyedül jöttem rá.
2015. jan. 16. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!