Páruzamos dimenzók, márpedig létezhetnek?
Zoltánkvantumfizikus válasza :
Abból kiindúlva, hogy mennyi mindent ismerünk, ahhoz képest amikor még szinte semmit sem tudtunk, szinte minden olyan dolog létezik, melyről hajdanán alapvető fogalmaink voltak, így ebből azt a következtetést vonnám le, hogy igen.
Azonban nem lennék biztos, hogy ezek a mi univerzumunkban vannak jelen, ha ezt nem földönkívüliek mondták volna nekem -.-
*
Mindenfajta dimenzió létezhet egy pontban, azaz magasabb dimenziókban lehetnek rengeteg számú párhuzamos dimenziók is, bár ez nem feltétlen igaz, minden magas dimenziószámú világban
*
Ezt úgy kell elképzelni, hogy a magas dimenziószámú tér magában foglalhat több alacsonyabb dimenziós világot, melyek pontjai, alkotói azonosak lehetnek. Elvben erre épűl a NASA benfenntes által kifejtett modell is, http://www.youtube.com/watch?v=r_9L_NXYyVA melyet a földönkívüliek megerősítettek, ennek ellenére nehéz elhinni ennek realitását
Mit értesz "párhuzamos dimenziók" alatt?
Amennyiben más Világegyetemeket, akkor a válaszegyértelműen: létezésük nem kizárható.
Az, hogy ha léteznek, milyenek, találgatásra sem érdemesek, mert számtalan lehet.
Valószinű, hogy ott más a rendszer, mások a saját univerzumi törvények. Éppen ezért a mi Univerzumunk és a "másik" nem átjárható.
(Ha átjárható lenne, nem "másik", hanem a mienk egy szegletéről lenne szó.)
Persze, a másik dimenzió(k) léte csupán az emberi elme találgatásai, gyakorlatilag észlelésük is kizárható.
Én hiszek abban, hogy létezhetnek párhuzamos univerzumok, amelyek kis részben, vagy teljesen mértékben eltérőek az általunk ismert világtól, amíg nem tudjuk ezek létezését bizonyítani, addig csak feltételezhetjük a létezésüket.
Zoltánnak, csak azt üzenem, hogy tegye le a fizikus diplomát, mert nagyon úgy látszik, hogy nincs semmilyen tudományos képesítése, ha ő kvantumfizikus, én akkor űrhajó tervező vagyok. Az pedig meg már hal a tortán, hogy mindig szerepet kapnak az ufók.
Spilerke
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!