Érdekelne a ti véleményetek, hogy szerintetek létezik e a halál utáni élet és hogy hisztek e a szellemekben vagy bármi másban, vagy teljesen szkeptikusan tekintetek ezekre a témákra?
értem, szóval te realista ember vagy
szóval akkor istenben se hiszel, ugye?
nem vagyok vallásos nem azért kérdezem, de ez azt is kizárja akkor?
Nem létezik élet a halál után, mivel eddig még senki nem számolt be róla.
A szellemek pedig úgy, ahogy vannak, nem léteznek, mivel olyan sincs, hogy lélek.
Isten létébe pedig már nem megyek bele, már a Mikulásban, a Húsvéti nyusziban és a Jézuskában sem hiszek, egyszer mindenki felnő.
Kedves kérdező!
Halál utáni élet van, már nagyon sokan beszámoltak róla. Olyanok, akik a klinikai halálból visszatértek! Javaslm Dr. Eben Alexander agysebész könyvét, a "Mennyország létezik" címűt.
Ez egy szkeptikus agysebészről szól, aki szó szerint kiröhögte azokat, akiket ő személyesen visszahozott a halálból, majd ezek az emberek a mennyországról kezdtek beszélni. Aztán ez az agysebész kómába esett, mert valami baktérium megtámadta az agyát. Saját agysebész kollégái és barátai hozták vissza a kómából. Azóta a doki járja a világot, és meghatódva híreszteli azt, hogy egész korábbi életében tévedett, és a mennyország létezik! A könyvében részletesen leírja az élményeit odaátról.
Szellemeket még sohasem láttam. Így nem tudom, hogy léteznek-e.
ohh köszönöm utolsó :)
ezt a könyvet szerintem el is fogom olvasni
A klinikai halál nem igazi halál, hiszen az agy még dolgozik. Ennek következménye, hogy "visszahozás"-nak, nem pedig "feltámasztás"-nak nevezik az újraélesztést.
.
A halál utáni életben nem hiszek, ám a hívőkkel szemben van egy nagy előnyöm:
- én meg fogom tudni, ha tévedtem és mégis van halál utáni élet,
- de ők soha nem tudják meg, ha nincs.
Nincs élet a halál után, akkor sem ha nagyon szeretnénk.
> Ez egy szkeptikus agysebészről szól, aki szó szerint kiröhögte azokat...
Bla, bla, nyilván van az a pénz amiért érdemes vanmennyországittvanleírtamvegyemeg típusú bizniszbe kezdeni. Témája miatt a siker biztos (van rá igény), főleg ha egy "rossz oldalon" álló írja le hogy tévedett, mert akkor a hívők nagyon elégedettek magukkal hogy "jól döntöttek" és ettől persze a könyv is jobban fogy.
A wikipedia cikk alapján végképp így gondolom:
A linken azt írják az íróról, hogy 2007 óta nem végezhetett sebészi beavatkozást, több kórházi pozícióját megszüntették vagy felfüggesztették, több esetben pereskedtek ellene orvosi hibák miatt (malpractice lawsuits) és több esetben papírokat hamisított meg hogy az orvosi hibákat eltüntesse.
A könyvet 2012-ben adta ki, négy évvel a kómája után, nyilván addig nem volt megszorulva pénzügyileg. :)
A kómáról ő azt állítja hogy agyhártyagyulladás következménye volt, de az őt kezelő orvos szerint mesterségesen előidézett kóma volt ami alatt a beteg hallucinál.
A wikipedia cikk hátralévő részében arról van szó hogy a tudósok kritizálják és tudománytalannak tartják a könyvben leírtakat, egy - természetesen ateista - tudós szerint meg egyenesen tudományellenes a leírás, de Alexander becsszó esküszik hogy minden úgy történt ahogy leírta. Szóval a szokásos, mindenki azt hisz amit akar.
Én azt hiszem hogy az Dr. Eben Alexandernek kellett a pénz, ezért belevetette magát a vallás bizniszbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!