Kik azok az indigó gyerekek?
" Ezoterikus magyarázat az Asperger-szindrómára."
Az Asperger-szindróma az enyhe autizmus megnevezése; de az "indigó" kifejezést a hiperaktívokra (Figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, Attention Deficit Hyperactivity Disorder, ADHD) is szokták aggatni; de hajlamosak a kedves szülők a neveletlen, átlagos IQ-jú (az Asperger-szindrómás gyerekeknek átlagon felüli IQ-ja szokott lenni) gyermekeiket is annak titulálni (és a szakkezeléseket emiatt hanyagolni).
Röviden: mentálisan beteg gyerekek, akiket néhány ezoterikus degenerált pszicho-mutánsnak hisz.
Ők zsenik, a fény küldöttei, különleges bánásmódot kell nekik biztosítani mert ők fogják a világot megváltani.
(csak mert még egy ezomókus sem jött ide skandálni ezt a hülyeséget)
Milyen autisták, meg asperger szindrómások ? Ti amúgy gondolkoztok mielőtt leírtok valamit ? Én is állítólag ilyen vagyok, de semmilyen autizmusom és fogyatékosságom nincs, honnan veszitek ezt a marhaságot ? Ezek az emberek nagyon intelligensek és nem úgy gondolkoznak mint egy átlag ember . Például ha mész az utcán és látsz egy fát az neked csak egy fa, én egy csodálatos biológiai organizmust látok és elgondolkodom hogy vajon hogyan érez, milyen mélyen lehet a gyökere stb, te meg csak lazán sétálsz tovább . Vagy például nekem az estém nem úgy telik, hogy lefekszek benyomom a TV-t és bámulok ki a fejemből, hanem nézem a csillagokat és gondolkozok . Vagy ha például belesek egy ismeretlen társaságba, kb már 5 perc múlva már tudni fogom ki a hangadó, ki a szelídebb, Péter ha kamuzik remeg a keze, Jánosnak van egy anyajegy az alkarján, a másik hadar és akkor elgondolkozok például miért hadarhat, miért ilyen olyan az önbizalma stb . Az emberek 95%-a az ilyeneket észre se veszi és nem is figyel ezekre . Vagy például én általánosba végig szín ötös voltam, pedig soha nem tanultam egy percet se . Órán odafigyeltem, megjegyeztem és kész, itthon elő se vettem a könyvet, másnap meg lazán írtam egy ötöst . Barátnőm meg napi 6 órákat tanult, vért izzadt és úgy tudott csak ötöst szerezni .
Egy indigó gyermek mivel roppant intelligens úgy gondolkozik, hogy ok-okozati összefüggéseket lát bele mindenbe, nem tudom érthető-e .
És az intelligenciájából jön hogy problémák vannak vele : mivel látja és tudja hogy okosabb a legtöbb embernél, mert olyanokat is észrevesz amit senki más, ezért hajlamos a nagyképűségre, büszkeségre, a "csak azért is jobban tudom" stílusra meg hasonlókra . Ezt felejtsétek már el hogy aki más mint a többi ember az egyből elmebeteg, autista meg ilyen hülyeségek, csupán annyi hogy okosabb :-)
"Én is állítólag ilyen vagyok"
Te max szeretnél ilyen lenni, amit leírsz, és elég naív vagy ahhoz hogy hazug ömlengésekbe éltesd magad. Nem, nem vagyok kíváncsi a támadásodra, nagyon jól ismerem az embereket, mikor védeni próbálják a rózsaszín buborékot maguk körül, ami kipukkadni látszik.
Egyes ezoterikus körök indigó gyerekeknek nevezik azokat a gyerekeket, akiknek különleges pszichikai és spirituális képességeket tulajdonítanak. Az indigó gyerekek fogalma ezoterikus körökben nagy népszerűségnek örvend, és számos ezoterikus kiadvány és weboldal foglalkozik vele. Mindazonáltal a pszichológia, a pszichiátria és a pedagógia nem támasztják alá ezeket az elképzeléseket, ezért a tudományos vitákban nem jelennek megElőször Nancy Ann Tappe írt róluk 1982-ben megjelent könyvében, az Understanding Your Life Through Colorban. A szerző auralátó, aki az 1970-es évek óta megfigyelt kék, illetve indigó színű aurát. Ma majdnem minden tíz év alatti gyerek ilyen.[1] A fogalmat Lee Carroll és Jan Tober közös könyve (The Indigo Children: The New Kids Have Arrived) tette népszerűvé ezoterikus körökben. Carroll médiumként végzett tevékenysége közben figyelt fel ezekre a gyerekekre. Ezeket a gyerekeket más szerzők kristálygyerekeknek vagy szivárványgyerekeknek is nevezik.Carroll és Tober szerint az indigó gyerekek új, és szokatlan lelki tulajdonságokkal bírnak, mint a nagy önbizalom, és a felsőbbségi tudat. Nehezen kezelhetők: nem fogadnak el maguk fölött tekintélyt, nem bírják a tekintélyelvű nevelést. Nem végzik el azokat a tevékenységeket, amiknek nem látják az értelmét. Nem értik a rituálékat sem, a kötött napirend frusztrálja őket. Tanulási és beilleszkedési zavaraik vannak, pedig jó intelligenciájúak, és sok az eredeti gondolatuk. Érzékenyek a vegyszerekre.
Az ezoterikusok szerint ezeket a gyerekeket félrediagnosztizálják például Asperger-szindrómával, vagy hiperaktív figyelemzavarral. Ezért azt ajánlják a szülőknek, hogy az orvos által ajánlott módszerek helyett a nevelési stílusukon változtassanak. Az ezoterikus szerzők szerint ezek a gyerekek egy mély spirituális megújulás előhírnökei, ami egy új, hibrid, sőt, földönkívüli életformát készít elő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!