Elméletben lehetséges? Hogy:
Egy démon úgy ''zaklassa'' az embert, hogy a lelki szemei elé vetíti a képét, vagy valamilyen állatról az embernek ez a démon jusson az eszébe?
És emiatt mondjuk azt hiszi valaki az ártalmatlan állatról, hogy veszélyes. Hiába van milliószor a szájába rágva.. gyermekkortól állandó a félelme.
Azért írhatnál ide is, mert más is kíváncsi :)
Szerintem igen, lehetséges.Ez már nekem is megfordult a fejemben.
De hogy érted, hogy "szeme elé vetíti a képét"? Minek a képét?
Volt amúgy hasonló élményem.Aminek következtében ártalmatlan állattól féltem.De olyan is előfordult több alkalommal, hogy saját kutyánk, aki amúgy szeretet, nem ismert fel.Ezekben az esetekben határozottan az volt a benyomásom, hogy valaki/valami mást láthatott helyettem, máshogy ez nem igen fordulhatott elő és irtó furcsa helyzet volt.És arra gondoltam, talán az állatot befolyásolta valami...
Nem,. nem lehetséges. Démonok ugyanis nem léteznek.
Az viszont lehetséges hogy indokolatlanul félsz pl. egy állattól. Ezt hívják úgy hogy fóbia.
A sajátját, vagyis ahogyan a számunkra a legijesztőbb.
Ez a kutyás érdekes! Azt mondják, az állatok látják is ezeket a dolgokat.
Nem tudom mi lehetett.
Igazából nem is csak puszta irtózás.. hanem, mintha komolyan bántani tudna egy nyamvadt kaszáspók. Nyilván nem tud.. értem. De
attól még van ez a hülyeség.
Ja, fóbia :) Lehet másnak is ilyen. Nem tudom.
A leggyakoribb állatos fóbiák a pókfóbia, kígyófóbia, rovarfóbia, féregfóbia (fú mennyien szaladnának ki a világból inkább minthogy megfogjanak egy földigilisztát! Na ők s elesznek nagy horgászok).
Rentgetegen rettegnek a kutyáktól, denevérektől (pedig sosem akad a hajadba), egyesek a macskáktól.
Nagyon gyakori.
Igen, eltudom képzelni, hogy fel tudja venni, ill kivetíteni a számunkra legijesztőbb formáját.De a leg vonzóbbat is.Mindkét esettel találkoztam.Gyermekkoromban hosszú évekig a nyúltól féltem-rettegtem,mer arról az állatról jutott valami az eszembe, pedig valójában nem volt ezzel az állattal semmi ijesztő élményem.Csak valami hasonlóság lehetett....
Aztán idősebb fejjel persze rájöttem, hogy a nyusziktól nem kell félnem, mert azok aranyosak, és amit én láttam az valójában valami egész más volt...
Rovarfóbiás vagyok. Sajna már gyerekkorom óta a katicabogaraktól irtózom. Sokan visszaélnek ezzel (ijeztgetnek). Sokszor sírtam már miattuk, hogy miért nem tudják megérteni a fóbiámat. Nem változot semmi azóta. Nemtudom de én a katicabogárnál érzek mmindig valami nagyon nagyon furcsát. Mintha gonosz lenne. Pedig tudom, hogy nem bánt. De akkor is borzalmas. Örülj ha te nem vagy fóbiás.
U.I: érdekes a békákat simán megfogom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!