Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Előfordulhat, hogy egy vírus...

Előfordulhat, hogy egy vírus vagy betegség folytán zombik leszünk? Többi lenn.

Figyelt kérdés
Én itt most nem a vérengző, minden húst megrágó zombikra gondolok, amik a filmekben vannak, hanem hogy állatoknál is van sokszor előfordul a vesszettség, és ez emberre is átmehet valami folytán?
2014. ápr. 23. 14:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Az állatoktól is elkaphatja az ember a veszettséget. Zombi nem lesz de kezelés nélkül halálos.
2014. ápr. 23. 14:49
 2/8 A kérdező kommentje:
A veszettség az idegrendszert támadja meg először, ezért tébolyulnak meg az állatok, ezért támadnak meg másokat. A szájból való habzás az azért van, mert megduzzad a torok, erős fájdalom éri a nyelést, és ezért nem nyelnek, hanem folyik a nyál. És azért kérdem, hogy ha valakit megharap, (hacsak nem cseppfolyós, amit egyenlőre nem hiszek) akkor az ha tovább adja ez ember az embernek, eggy idő után ha nem észlelik időben, előfortudhat a potenciális fertőzés?
2014. ápr. 23. 14:58
 3/8 anonim ***** válasza:

van egy gombafaj, ami "zombit" csinál a bogarakból, ha megfertőzi őket, ráveszi valahogy az áldozatát arra, hogy menjen el a gomba testéhez, harapjon bele egy levélbe és eressze ki magából a spórákat

nem tudom, hogy pontosan mi a neve, de van ilyen

2014. ápr. 23. 15:14
 4/8 anonim ***** válasza:
Pont ezért van veszettség elleni oltás.
2014. ápr. 23. 15:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A veszettség tényleg egy zoonotikus betegség, denevér, kutya, róka stb. harapásával elkaphatja ember is, és oltás nélkül szinte biztosan belehal. (eddig kb. 3 ember élte túl a klinikai tünetekkel jelentkező veszettséget) A vírusok a szaporodásuk során átszervezik a sejt munkafolyamatait és a normál sejti fehérjék helyett a saját fehérjéiket termeltetik a sejttel. A fertőzést követő immunválasz pedig a különféle betegséget kísérő tünetek egy részét okozza. (láz, izomfájdalom, fáradtság, stb.) Olyan, hogy egy vírus hatására a gazdaszervezet új képességekre tesz szert teljesen elképzelhetetlen, a virális reprodukciós ciklus sajátosságából egyenesen adódik. Olyan vírus a veszettségen kívül persze előfordulhat, ami az idegrendszert támadja meg és az ember kognitív képességeit drasztikusan lerontja, agresszív lesz tőle, de a klasszikus Fulci/Romero-féle járkáló élőhalottakat vírus 100%, hogy nem okozhat. Hogy konkrétan tényleg létezik-e olyan vírus a veszettség mellett, amit te keresel azt nem tudom, nincs kizárva, én személy szerint sose hallottam róla, virológiai könyvekben nem láttam hasonlót. Esetleg a prionok lehetnek itt még érdekesek, amik tulajdonképpen fertőző fehérjék, amik a szervezetbe jutva a normális prion-proteint eltorzítják, megváltoztatják az alakját és a funkcióját így nem tudja betölteni. Ez egy láncreakcióhoz vezet és a PrPc (a normál prion protein) alfa-helikális alakja béta-lemez alakúvá változik és ezek a béta-lemez alakú fehérjék még több ilyet alakítanak ki a normális prion fehérjéből. Ennek a klinikai vonzata súlyos kognitív képességromlás, teljes mentális leépülés és kb. egy éven belül elkerülhetetlen halál. Valami teoretikus prion-betegség okozhat még akár olyasmit, amit te keresel, de ma még ilyet nem ismerünk. Ezt biztosra állíthatom, hogy a jelenleg elérhető publikus irodalomban nincs említés neked megfelelő prion betegségről.
2014. ápr. 23. 15:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Elgondolkoztam rajt amit az utolsó írt, és esetleg mivan akkor, ha egy vírus mutálodik? Esetleg ekkor léphet érvénybe ez az agresszió? Persze attól is függ, hogy merre, milyen formában.
2014. ápr. 23. 15:44
 7/8 anonim ***** válasza:

A veszettség átmehet állatról emberre, illetve emberről emberre. Harapással terjed, és gyakorlatilag bármely emlőst megfertőzhet.

A "zombi"-állapotot az orvosi szakirodalom két, egyáltalán nem agresszív álapottal kapcsolatban említi:

- az egyika "kuru", avagy "kacagó betegség", amihez romlott emberi agyvelőt kell enni másik embernek. Kannibál törzseknél fordult elő. Prionbetegség. Valami olyasmi az egész mint a szivacsos egyvelőgyulladás a szarvasmarháknál.

- a haitii voodoo-kultuszban használtak/nak egy "zombipor"-t, amitől az áldozat tetszhalott lesz egy ideig, és emiatt el is temetik (emiatt általában meghal, ha valmiért mégsem, a közösség kiközösíti). Mint kiderült egy szimpla fájdalomcsillapító idegméregről van szó,az orvosok örültek neki mikor végre megfejtették a dolgot, és ma vígan használják a gyógyításban.

Amúgy a veszettség, avgy bármi ami harapással terjed, sosem okozhat "zombijárványt", mivel nem túl hatékony terjedési mód.

2014. ápr. 23. 15:56
 8/8 anonim válasza:
Igen Van eggy veszetséggel hasonló virus. Viszont ebben kevés a harapással/érintkezéssel való fertőzés. Itt a link: [link]
2016. aug. 18. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!