Miért a szellemek az elsők? Hiszen ha láthatatlan páraszerű emberkék léteznek akkor más lények is nem igaz?
"Az ember valamitől működik."
Energiának hívják. Az ember mivel heterotróf, ezért belső oxidációval az anyagok belső energiáját átalakítja, a szerves anyagokat pedig beépíti a saját szervezetébe. A molekulákból más és más anyagokat állít elő, például neurotranszmittereket(ingerületátvivőket), amelyek közvetítik az agy és a többi idegsejt között az információkat. Ezek az információk ezután az agy memóriáért felelős területein raktározódik el, bizonyos időközig. A legtöbb információ törlődik, viszont a túléléshez szükséges információk(mi/ki rossz, mi mérgező, mi éget meg, stb.) elraktározódnak halálig- kivéve, ha a demencia nem szól bele. Nincs szó semmiféle szellemről. Azért, mert nem érted meg a biológia alapjait, még nem kell hülyeségeket terjesztened.
" Na és ha az ember meghal, akkor hová tűnik a szellem"
Sehová, hiszen nem létezik.
"Ez egy logikusnak tűnő válasz."
Nem, egyáltalán nem az. Rámutatnál, hogy hol itt a logika?
"De én is szkeptikus vagyok."
Dehogy. Aki ilyen bődületes hülyeségeket logikusak tart, kicsit sem szkeptikus. Persze lehetnek olyan szkeptikusok, akik vallásosak, vagy az ezotériát részben elfogadják, feltéve, ha olyan bizonyítékai vannak rá, amelyek biztosak. Másképp pedig nem vagy szkeptikus.
Én is hármassal értek egyet, csupán annyi kiegészítéssel, hogy a régebbi kultúrákban még annyira ismerték az emberek a testük felépítését, mint az első válaszadó, és kellett nekik valamilyen magyarázat. Meg persze akkoriban voltak annyira ostobák az emberek, hogy hittek az önálló érzékelésüknek. Azt nem értem, hogy azok az emberek, akik hisznek abban, hogy a valóságot pont úgy érzékelik, ahogy van, mégsem hisznek abban, hogy a bűvészek varázslattal tűntetnek el dolgokat.
névte2en
És kérdező, okos vagy, hogy nem hiszel a szellemekben. A létezésüket csupán képek "bizonyítják". Viszont arra nincs magyarázat, hogy mik, mi hasznuk van, és mi az identitásuk úgy átlalában.
névte2en
"A láncreakciónak is van kezdete!"
Jelen esetben is kémiai reakciók. Biológia 8. osztály.
névte2en
Ui: A szellem akkor micsoda? Ha valós, akkor van defiíciója, és eredete is. Kérlek, írd már le ezeket a dolgokat, "paraszakértő" barátunk!
névte2en
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!