A SELLŐK EZEK LEHETTEK?
Nézegettem a folklórt, engem ez mindig megragadott.
És megtaláltam kiskorom legismertebbjét a sellőket. Eszembe jutott, hogy vajon mi lehetett az alapja, mert mondom kellett lennie, aztán megtaláltam ezt:
http://www.youtube.com/watch?v=gTVwgvqhwn8
és ezt
http://www.youtube.com/watch?v=W0i7pHzJkAQ
Ezeket nem rég óta ismerik, azt hiszem valami ázsiai tsunaminál sodorta őket partra a víz, kiderült, hogy jó mélyen élnek ezek a fajta halak a tengerben és eddig nem nagyon voltak ismertek. Hát simán eltudom képzelni hogy mondjuk a középkorban egy ilyen kidugja a fejét a vízből és az ember egyből azt látja, hogy arca van. Majd mikor lebukik már csak a farkát látja a halnak. Így az arcot és a halrészt összepárosították és kialakult a félig hal félig ember sellő legendája :)
Na szerintetek? Persze kíváncsi vagyok más ötletekre is
Nemrég készült egy fake dokumentumfilm színészekkel és hamis felvételekkel a sellőkről.
Amerikában mutatták be, az emberek nagy része be is kajálta.
Egyébként eléggé érdekesen néznek ki azok, amiket mutattál. De lehettek akár a fókák is, azt hiszem, még a régi világleírásokban emberként utalnak rájuk vagy sellőként. Hű, meg nem mondom már.
valamikor -3 hónapja ha lehetett,nem tom emlékeztek-e rá,a két tenger alatt járós kutató,akik elvileg lefilmeztek egy sellőt,miről később bevallották( bár először állították,hogy sellő) hogy kamu a film,ők csinálták. Na,hát eddig okés is lenne a dolog,de 1-2 órával a felvétel kikerülése után azt a tengerrészt és ami alatta van természet védetté nyilvánították és minden tevékenységet betiltottak ott és minden céget elzavartak onnan,ami a talajjal foglalkozott,olajfúrás,kitermelés, stb.
Hát nem fura? :)
#1. Én hiszem, hogy vannak olyan élőlények még a tenger mélyén, amiket nem fedeztünk fel :) AKár nagytestűek is. De sellőre nem mernék megesküdni
#2. Igen, a tengeri kígyóknak én több esélyt adok, a kriptozoológusok még most is foglalkoznak vele
#3. Ezt a verziót én is hallottam, de nem tudom megfogalmazni jobban: egy dagadt disznószerű tehet hogy lehet egy karcsú emberi sellőnek nézni?:DD
#4. Igen emlékszem a filmre, de én tudtam, hogy csak kamu és áldokumentum film. A fókás feltevésről még nem is hallottam, elolvasnék olyan írásokat, amiben régen arra utaltak hogy ők a sellők!
#5. Ne higyj el mindent :) Az a dokumentum film már jó ideje kijött, az Animal Planet készítette :) Én nem tudom honnan szedted az infót hogy betiltották ott a kutatásokat, de szerintem fals infó :) Már fél éve ismertem azt a filmet, csak ide későn érkezett be, ezért lesett a sok magyar is hogy na most ez micsoda.
Steller tengeri majma.
Amúgy ha a sellők emlősök akkor fel kéne jönniük levegőért és többször kéne látni őket de lehet hogy a halakhoz tartozik, ki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!