Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Tényleg létezik Isten?

Tényleg létezik Isten?

Figyelt kérdés
És segít nekünk? Ha méltók vagyunk hozzá és megérdemeljük amit kérünk akkor valóra váltja(ha jó szándékú)? A bibliában is ez van kérj és adatik, igaz ez?

2013. aug. 9. 22:09
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Én vagyok isten.
2013. aug. 28. 21:27
 32/40 anonim ***** válasza:
Zsoltárok 82:6 Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan.
2013. szept. 10. 22:17
 33/40 lenor válasza:

Huhú! :D Látom most aztán kaptál mindenféle választ! :D

Én biztosan tudom neked állítani , hogy Létezik! És örül , hogy érdeklődsz a létezése iránt. Ha rossz dolgok történnek az emberrel nem azért van mert nem létezik vagy mert nem szeret hanem mert próbára tesz mert Szeret! :)

2014. jan. 24. 16:43
 34/40 vasorru válasza:

Ez hit kérdése.

Lényeg, hogy higgy valamiben, az már lényegtelen, hogy kiben-miben!

A legjobb, ha önmagadban hiszel. Abban, hogy amit teszel az jó és értékes.

Az Istenhit - bármely vallásé - épp arra tanít, hogy hinnünk kell az emberekben, a jóban, a tudásban... de nem a csodákban.

2014. febr. 1. 20:22
 35/40 anonim ***** válasza:

Az ember a halállal, és a gyógyithatatlan betegséggel nem tudott mit kezdeni, azzal a tudattal, hogy 80-90 év és ennyi. Kitalált magának istenségeket, és az örök életet. Ő maga találta ki. Valamiben hinni kellett az elégedetlenkedőknek.

Aztán hogy értsd : szellemek nincsenek. Magukat nem fizikai, hanem szellemi munkával eltartók igen. mint a doktor, tanár, tanitó, szinész, mérnök, stb. vagyis értelmiségi. Na ők sem test nélküliek, mint ahogy azt képzelik, parasztvakitásra hozták létre a hiedelmet, és tartatják el magukat az értelmiségiek. Magyarul, a hátadra veszed, és cipeled, eltartod, fizeted, ő pedig jól él belőled. igen, folyik a hivekért a harc, mert hogy minden hívő pénz. hol a perselybe, hol a zsebbe, ismered a mondást, kis mise nagy mise, utoljára semmi se. De mindenképp a hívő kell alul legyen, mert hogy felsőbb hatalomba hisz. Jó bót . Naivitás. Ma már nyilvánvaló.

2014. febr. 5. 10:15
 36/40 anonim ***** válasza:

Az isten tudat eleve feltételezi a problémát, bajt. Amikor jól vagy, és önerődből vagy jól, és kihúzod magad, eszedbe sem jut olyan hülyeség.Kérdezd meg az atyád. Bocs az apád. Férfiközpontúság, a lány, nő alávetettsége, semmibevétele, dolga : moss főzz takarits neveled a gyerekeket, és ne tudj !!!! Magadról se !!!A tested sem a tiéd, az én hatalmamba adta az isten, és azt csinálok vele amit akarok. Ezzel a káprázattal nevelnek akarati fogyatékososkat, akik lesznek drogosok, alkoholisták, egymániákusok, névmániákusok ( jehovisták ) idióták, stb. Egy-egy temetésen, vagy szélsőséges helyzetben el kél mégis a hit ereje. Szeret mesét hallani például a személy, aki szerettét temeti, hogy majd odaát, majd a túlvilágon, másvilágon, azért itt is tudjuk, hogy az egy évnél tovább tartó gyász már kóros. Lehet úgy is fogalmazni : Isten - magyarban álom, németben kötelesség, angolban parancs, stb. De mindenképpen férfiközpontú !!!

Nem visszataszitó ????

2014. febr. 5. 10:26
 37/40 anonim ***** válasza:
Mi ebben a visszataszító?
2014. febr. 5. 13:17
 38/40 anonim ***** válasza:

Tényleg létezik Isten. Nem hit kérdése, de te vagy más, ha nem akar hinni, akkor megteheti. Attól ő még van, még annak is aki nem akarja hinni!

Segít nekünk, de tudniillik, h Isten nem ajándékautomata. Szerintem nem érdemeink szerint kapunk, vagy nem kapunk Tőle vmit meg. És igen, igaz, h kérj és adatik, de ez sem arra vonatkozik, h Isten ajándékautomata lenne!!!

2014. márc. 14. 03:15
 39/40 Shai-Hulud ***** válasza:

"Nem hit kérdése, de te vagy más, ha nem akar hinni, akkor megteheti."

Vagyis mégiscsak hit kérdése. :-D

2014. márc. 14. 10:04
 40/40 anonim válasza:
Igen létezik. Igen segít nekünk. Nekem is segített. Megbocsájtott nekem. Betöltött a Szentlélek.:) Közeledj Isten felé és ő is közeledni fog hozzád. Ne félj csak higgy.:)
2014. máj. 4. 17:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!