Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Milyen anyagból vannak a...

Milyen anyagból vannak a szellemek?

Figyelt kérdés
Ha belegondolunk, mi emberek iszonyú szilárdak vagyunk... A szellemek azért képesek szilárd tárgyakon keresztül közlekedni, mert más a halmazállapotuk... Itt jön be a kérdés... Ha az embernek nincs lelke, csak tudata, ami a testéhez van kötve... Akkor valami, aminek nincs teste, hogyan bírhat önálló tudattal? Tehát a lélek, egy külön struktúra... Bármilyen elképzelésnek örülök :).

2013. márc. 19. 14:50
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:

Újra köszönöm figyelmeteket! A helyzet az, hogy tisztában vagyok a szellem és a kísértet közti eltéréssel. Tudom, hogy a szellem az inkább mentális jellegű, gondolati világ, míg a kísértet egyfajta kivetülés. ...

De minden felépül VALAMIBŐL. Ha nem így van, vagyis nincsenek alkotói (teljesen mindegy, hogy ismert alkotó-e, vagy sem) akkor nem lehet LÉTEZŐ. A LÉTEZŐ, AZAZ A VILÁGBAN BÁRMILYEN ASPEKTUSBAN ÉSZLELHETŐ/HATÁSSAL BÍRÓ entitás, mindig felépül valamiből. Kell lennie valamilyen anyagának. A kísértetnek is, és magasabb létállapoktoknak/aspektusoknak is.

Na, LÉTEZIK azaz VAN. A van állapotú dolgok pedig valahogyan kimutathatóak. Mutathatóak, leleplezhetőek, bírnak valamilyen tulajdonsággal, ami emberi értelemmel valaha felfogható lesz, tehát nyomon követhető. A semmi nem követhető nyomon, mert nem létezik. A nem létező dolog semmilyenek. Lehet kótyagos az érvelés, de szerintem attól , hogy valaminek nem ismerjük a működését, az nem a dolog határait mutatja, inkább a határtalanságát...

2013. márc. 22. 12:30
 32/43 Shai-Hulud ***** válasza:

Igazad van, minden valamiből van.

A szellemek például színtiszta képzeletből vannak.

2013. márc. 22. 12:34
 33/43 anonim ***** válasza:

Drága kérdező ! Ha a kérdésedre kimerítő választ szeretnél kapni azt most itt nem tudom leírni. Csak nagyon röviden tudom össze foglalni a választ.

Próbálom egyszerűsíteni de nem biztos,hogy sikerül.

Szóval minden ami létezik körülötted az mind egy szellemi termék. Semmi olyan nem létezik ami a létezése előtt ne született volna meg szellemi szinten. PL. próbálj bármit is alkotni,csinálni létrehozni úgy,hogy előtte, mielőtt cselekszel ne gondolj a cselekedetedre. ( magát ezt a kérdést is mielőtt fel tetted,először szellemi szinten létezett) Az embereknek is van egy szellemi szintjük (erős vagy gyenge,stb. szellemi szintjük vagy ha úgy tetszik képességük) A pozitív,az építő szellemet, szokták nevezni Istennek,legfelsőbb hatalomnak,végtelen intelligenciának,stb. A negatív azaz a romboló,pusztító,stb. szellemet szokták nevezni,Ördögnek,gonosznak,pokolnak,stb. Mind a két irányú + és - szellem létezése, azaz a szellem vissza vezethető és látható a körülöttünk lévő világban az eszközök,tárgyak,stb. létezéséből ki indulva és vissza vezetve a szellemig. Tudod minél fejlettebb valakinek a szellemi szintje azaz a felfogó képessége annál több mindent feltud fogni és megérteni. Ez olyan mint Pl.amikor veszel egy olcsó rádiót és haza viszed ,bekapcsolod és veszi az adást! azt az adást, amit te nem látsz ,pedig ott volt addig is,azaz létezett! Ha jobb (fejlettebb) rádiót veszel, azzal meg még több adást tudsz fogni, azaz hallgatni.

Röviden ennyi.

2013. márc. 25. 00:56
 34/43 anonim ***** válasza:
sárgarézből
2013. márc. 25. 08:48
 35/43 anonim válasza:
Ektoplazma...
2013. márc. 30. 09:01
 36/43 anonim válasza:
Kepzeletbol,vannak,mivel adok egy okos valaszt:SZELLEMEK NEM LETEZNEK!
2013. márc. 30. 09:02
 37/43 anonim válasza:

szerintem a szellemek(ha vannak), láthatatlanok.

de ha az ilyen filmes szellemekről beszélünk, akkor gázból vannak.

(persze igazából megszerkesztik őket, aztán odavetitik.)

2013. márc. 30. 11:43
 38/43 anonim ***** válasza:

Már nem tudom, hogy ki mondta, hogy nem feltétlenül vannak valamilyen anyagból. Ezzel csak az a gond, hogy az eddig ismert világunk anyagi világ. Szóval ha valami ebben a világban van, akkor biztos, hogy lennie kell valamiből (vmilyen anyagból).

De az is igaz, hogy a lélek nem egy energiahalmaz, hanem a saját tudatunk. Szóval erről bárki mond bármit, nem lehetünk 100%-ig biztosak. Még.

2013. márc. 30. 14:45
 39/43 A kérdező kommentje:
Akkor mi a tudat? Ez csak egy továbbfűzés. Miből áll? Van egy kémiai eleme is... Ami viszont túléli az anyagi test sorvadását az mi lehet? Mi lehet önmagában olyan életképes, hogy nem kell hozzá anyag? Ugye megint itt tartunk... Vagy egy szinten minden anyag "rezgés"... De csak az tud rezegni, ami létezik... tehát valamiből van...
2013. ápr. 11. 08:55
 40/43 Fátum Doktor válasza:
Ha már vannak itt olyan okos válaszokat adó egyének, akik szerint a szellemek (hülye kifejezés, de nevezzük így) képzeletből vannak, akkor adjon már okos választ arra is, hogy pl. a képzelet mi a francból van? Mert a tudomány még nem nagyon jutott döntésre az ügyet (agyműködés és a gondolatok) illetően. Persze vannak mérhető dolgok, neuroncsoportok, stb., de a többit egyelőre a "véletlennek" tulajdonítják. Én nem kételkedek benne, hogy válaszokat is fognak találni. Nem is kell semmit túlmisztifikálni, mert mindenre van válasz. De ez a bedugult hozzáállás... Az nincs megalapozva semmiképpen, hogy valami nem létezik és kész. Ez mi?? Sokat olvastam, publikációkat, könyveket, tudósoktól, professzoroktól, szkeptikusoktól (nem ilyen Vágó féle celebprofesszorokra gondolok!), és majdnem mindről elmondhatom, hogy nem állították semmiről ennyire kategorikusan, hogy nem létezik. Szinte kivétel nélkül az a véleménye mindnek, hogy egyelőre még nem találtak a megmagyarázhatatlan jelenségekre választ. És ez jóval több, mint beugatni, hogy "nincsmermonták", vagy a puszta, vak hit éppenséggel... Én ezért bízok a tudományban.
2013. máj. 13. 01:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!