Milyen anyagból vannak a szellemek?
Honnan tudod,hogy nem anyagi lények?
Megkérdezted már tőlük valaha is, hogy atomos anyagból épülnek-e fel vagy sem?(Tekintve, hogy egy nem létező dologgal kapcsolatos, megalapozatlan kijelentésbe kötöttem bele, talán nem is kéne választ várnom.)
Kedves Válaszolók! Megfogalmaztam egy tételt, ami nem biztos, hogy helyes, de azért vagyok itt, hogy ezt megvitassuk. Nagyon érdekes az egész... Azért gondolom, hogy fizikai jelenség, mert, akik szellemjelenséget élnek át, azok hidegről számolnak be... Bár a pszichológia szerint, a hőérzet is lehet pszichikus. Úgy hiszem, hogy a lélek egy különálló energiafajta (csak valahogyan meg kellett fogalmazni ide). Valami olyan, amit mi itt nem egészen tudunk értelmezni, mert nem találkozunk vele a mindennapokban. A test és a lélek is az emlékezet egy közege. De valami, ami nem fizikai, az hogy hathat a fizikai világra? Lásd tárgyak működésre bírása. Értem én, hogy "akarattal" - de ez is valamiféle erő, hiszen hatást fejt ki. Tehát valamilyen anyagból van. Lehet megint téves az okfejtésem.
Utóirat, nem voltam gépnél, korábban ezért nem válaszoltam.
Annak, aki kérdezte: "A levegő áthalad a szilárd falon?Netán a víz átcsurog rajta?"
A levegő? A hő is öregem, télen ha nem fűtök, marhára kihűl, nyáron meg, meg lehet dögleni. Pedig elvileg szilárd fal.
Víz. Hacsak nem acélból van az a fal, akkor a víz átcsurog rajta. A házam fala rendszeresen felázik a salétromtól, pedig rohadt szilárd egy fal az! Vasbeton, meg minden. Múltkor a tető is beázott, pedig a plafon is szilárd, nem csak fagerenda, hanem plafon rendesen. De lehet, hogy csak beképzelem, mert ez áltudománynak tűnik!
Mert hát ez nem lehet... szilárd dolgon átmenjen valami más anyag... vezetőedény, phehh... az mi az??
Sőt, még van olyan is, hogy bezárok mindent tutira, de annyira, hogy se ki, se be, még kétszer is ráfordítom a kobrazárat, ami azért nem semmi, (meg elengedem a három rotit, biztos, ami biztos) és láss csodát, tudok mobil telefonálni, mert a rádióhullám bejön, nem értem, pedig SZILÁRD AZ A FAL!
Üdv!
Nézd, arra próbáltam rávilágítani, hogy míg egyesek szerint a szilárd dolgokon nem mehet át semmi (aki kérdezte, még azt is javasolta, hogy vissza az általánosba), de még a fizikával sincs tisztában. Csak nézz körül, milyenek az emberek. Eszeveszetten ragaszkodnak hozzá, hogy nincs semmi más, csak az anyag. Persze az, hogy mi az anyag, azt szinte senki nem tudja.
Az pedig, hogy a tudomány mit ismer, vagy fogad el, s mit tekint a "mai állása" szerint létezőnek, az humbug, semmi, nagyot mondó üres marhaság. A tudomány, mióta létezik és egyeduralkodó, azóta minden korszakában előjön a "mai állás" dogmával. Mindig az egyedülálló, de zseniális újítóknak, fantáziáló haladóknak köszönhető, hogy a tudomány nagy nehezen fejlődött. Ugyanis akkor, mikor megjelentek az újításaikkal, a tudomány nagyban szart rájuk, vagy éppen szemberöhögte őket. Mondjuk Semmelweis Ignác rosszabbul járt. De tényleg, nem kell összeesküvést kiáltani, de nagyon érdekes, hogy a végén dilisnek találták, bedugták egy elmegyógyba, aztán meg jó alaposan szétcsapták, mint a szart. Pedig csak annyit mondott, hogy ha már bomló, rohadó hullákban nyúlkálsz, utána lehet, hogy kezet kéne mosni. Attól, hogy ez, az orvostudomány kategória, nem számít. Tudomány, orvostudomány, édestestvérek.
Ismerek személyesen egy olyan vén szatyor biológiatanárt, aki még a szocializmusban tanult, és a tudományt tekinti istenének, eszerint is vélekedik... és amikor egyszer beszélgettünk, szóba kerültek a vízerek. Tudod mit mondott rá? Gúnyosan azt állította, hogy az misztikus marhaság. Nem is próbáltam megmondani neki, hogy ma már ismerik a vízereket, nincs benne semmi természetfölötti. Azért se. Hány ilyen begyepesedett vén hülye lehet még mindenhol, akik miatt rohadt nehezen halad a tudomány is?
Én tudománypárti vagyok, de valahogy sosem tudtam lenézni, kiröhögni azokat, akik elképzelhetőnek tartották a természetfeletti, vagy valami megmagyarázhatatlan dolog létezését. Ugyanis a tudomány fejlődik, és elnézve a történelmet, mindig rájön valamire, mindig fejlődik, de az adott korban mindent, amit akkor még nem tud megmagyarázni, marhaságnak, nem létezőnek tart. Szánalmas hozzáállás jelzem...
Akartam volt így mondani: ha egyesek szerint a szilárd dolgokon nem mehet át semmi (aki kérdezte, még azt is javasolta, hogy vissza az általánosba), és még a fizikával sincsenek tisztában, akkor az elég gáz.
Egyébként nem konkrétan a kérdésedre válaszoltam, hanem az egyik hozzászóló válaszán akadtam fent meglehetősen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!