Én vagyok az egyetlen aki azt gondolja, hogy akit a Keresztény egyházban Istenként tisztelünk, az valójában lehet egy ősi idegen?
mert szerintem lehet benne valami.
mármint lehetséges lehet az hogy "Ő" (akit egyébkén nem nevezünk nevén. senki se tudja a nevét! mind1 ) egy földönkívüli..
/ahogy ezt már egy csomó népcsoport példája mutatja, hogy "űrhajókkal" érkeztett idegeneket tisztelnek istenként/ ..
Római katolikus vagyok, szeretem a vallásom, de azért szeretek ilyeneken gondolkodni!
és nem pedig mindent vakon elhinni.
Kiváncsi vagyok a válaszokra! :)
@Bountty
Huh tök jó ez a hasonlat!
igaz! de végülis az is előrelépés, ha több kérdés merülhet fel a témában!
szóval szerintem érdemes növelni azt a "szigetet" ! :)
"a tudásunk sziget az ismeretlen óceánjában, és minél nagyobbra nő a tudásunk (=ez a sziget), annál nagyobb felületen érintkezik az ismeretlennel"
"-Legyünk hát ostobák?
-Távol legyen. Az értelem a faktor és ostobának lenni majdhogynem bűn. Aki ostobákat nevel, a jövő ellen hadakozik. Az út felfelé vezet, nem pedig lefelé, ahogyan tanítják. Az ő útjuk lefelé vezet, ne menj hát velük és ne hagyd, hogy útjaikra vezessenek. Ott van minden nálad, náluk csak ócskaságok vannak. Mindazt, ami (potenciálisan) nálad van, el ne cseréld az ócskaságaikra."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!