A turul valójában egy griff lett lenne?
Szerintetek van kapcsolat a magyar turl és az egyiptomi szfinx között? Ugye mind2 lény félig madár, félig oroszlán.
Ugyanakkor néha a turult a tűzzel, a Nappal is összekapcsolják, esetleg lenne köze a főnixhez is?
A griffek és a szfinx is őrző szerepet tölt be a mítoszokban, de akkor a turul miért nem vigyázott ránk? Lehet az Árpád-ház kihalása miatt hagyott el minket?
Ti hisztek ilyesféle mítoszokban?
Én hiszem, hogy régen az emberek egy sokkal "varázslatosabb" világban éltek, de valamiért ez a mágia kiapadt.
Itt lehet olvasgatni a turolról:
hmm ennek még nem is néztem utána akkor valójában a yeti egy hatalmas medvének kéne lennie lehet benne valami
és csak az ominózus videó miatt hiszik azt az emberek a yetiről hogy ember szabású ?
http://www.youtube.com/watch?v=UA3IOTBCgls
ami pontosabban bigfoot ami nem ugyan az mint a yeti de szerintem ettől terjedtek el az ilyesféle lények létezése
Most vagy a porfíriára gondolsz vagy a "farkasember-szindrómára".
1.Ugye érzékeny bőr, elsorvadt íny, kicsit vámpírszerű.
2. irreálisan dús testszőrzet, ott is, ahol nem kellene.
De szerintem ezeket a dolgokat régen is meg tudták különböztetni. De passz.
megmondom őszintén nem tudom nem néztem utána csak valamikor tvbe hallottam tán discoverynde
Még 1 ami eszembe jutott pl.: a küklopszok mint mitikus lények azok lényegébe léteztek/léteznek mert az elefánt koponyára hitték h egyszemű óriás
Igen, ezt hallottam, van egy ilyen könyv, hogy Az ókor régégszei, ott az író elég sok csontot, maradványt azonosít mitikus lényekkel. A griffet, a fejét :D például a protoceratops koponyájában látja. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!