Nagyon sokan azt állítják, hogy léteznek vámpírok. Akkor most léteztek/nek vagy sem? Van valami valóságalapjuk? Pls írjatok!
Kedves 5. válaszoló!
Nem Vlad Tepes fejedelem volt az, ahonnan ered a vámpírokról szóló babona, hanem sokkal régebbi időkből. Bram Stoker írót ihlette meg Vlad Tepes könyörtelensége,így ő lett Dracula herceg a novellában. Vlad Tepes egyébként, Hunyadi Mátyással űzte ki a törököket Magyarországról. Úgy hívták, hogy Vlad a karóba húzó, mivel a törököket karóba húzatta.
Már jóval előbb kialakult, a vámpírokról való mende-monda, mint Vlad Tepes születése. A korai középkorban, a vámpírokat okolták pl: a pestis, kolera járványokért, és több betegségért is. Voltak bizonyos betegségeknek tünetei, illetve sok embert élve temettek el. (az orvostudomány nem volt ilyen tapasztalt, mint most)
Ezt nevezik tetszhalottnak. Pl: ezért találtak a sírrablók, néhány koporsóban, olyan halottaknak vélt személyt, mint amiket vámpírnak vélt az ember. stb.
Ostoba babonán alapul, ugyan úgy, mint a boszorkányság. (az ember fantáziája igen csak élénk, de a középkorban ez összefonódott a vallásossággal, neveltetéssel.)
A vámíprok idióta vérszívók. Azt hiszik olyan menő, hogy ha az arcukról csöpög a vér, nyitott szájjal. Undorító.
A vadászokról ne is beszéljünk.
A vérfarkasok a jók. Tudod milyen jó érzés vérfarkasnak lenni? Én tudom. Komolyan... egyre erősebb vagyok, és már elénekeltem az orosz dalt is... na, de mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!