Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szerintetek ez a sok bizonyítg...

Szerintetek ez a sok bizonyítgatás meghogy mindenki mindenről mást mond szerintetek léteznek -e ilyen természet feletti lények démon jó szellem, rossz szellem stb. Létezik? Mert nagyon sok bizonyíték van rá hogy létezik!

Figyelt kérdés
2012. aug. 1. 14:10
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Aki ismeri Russell teáskannájának történetét , tudhatja hogy valaminek a nemlétét is be lehet bizonyítani.A történet a következő:

Ha azt állítanám, hogy a Föld és a Mars között egy porcelán teáskanna kering a Nap körül egy elliptikus pályán, akkor senki sem tudná megcáfolni az elméletemet, feltéve ha olyan óvatos lennék, hogy azt is hozzáfűzöm, a teáskanna túl kicsi ahhoz, hogy akár legjobb távcsöveinkkel is észlelhessük.

Ez a gondolatkísérlet illusztrálja hogy egy fölösleges feltételezés értelmetlen és valószínűleg nem létezik.A démonok is ugyan ilyenek.

2012. aug. 6. 17:01
 22/30 anonim ***** válasza:
Agy-tevékenység vizsgàlattal lehetne bizonyítani,ahol is el lehet különíteni a többi érzelemtől,de ez csak egy szó amit az ember talált ki ,maga a jelenség az agyban játszódik,így bizonyitáshoz is azt kell vizsgálni!Mindent lehet bizonyítani ,de ahoz a szándék is kell,mind két fél részéről,az esetek többségében ez a tudósok oldaláról meg van!
2012. aug. 6. 18:25
 23/30 anonim ***** válasza:

KékManó ez egy végtelenül rossz példa volt szerintem.

1. én nem mondtam hogy valaminek a nemlétét nem lehet bebizonyítani (habár a te történetedről amit nem ismertem nekem pont az az üzenet jön le hogy az ennyire valószínűtlen dolgokat nem lehet bebizonyítani-vagy nem értem a dolgot.)

2. de nem is forog közszájon évszázadok óta, hogy egy teáskanna kering a Nap körül, ezzel azt akarom kifejezni, hogy egy olyan példát hoztál fel ami ugye 99,99 % eséllyel nem igaz.

Természetfölötti lényekről meg már akkor beszéltek amikor még barlangokban laktunk...sőt én úgy tudom, hogy olyan társadalmak írtak le azonosan ilyen jelenséget akiknek az egymással való érintkezés lehetetlen volt és mindez közel egy időben történt, szóval az ilyen dolgok elgondolkodtatóak

3. még te magad is úgy fogalmaztál hogy valószínűleg:)

Vagyis vagy igen vagy nem.

Mondjuk nekem nem a győzködés a célom mert én sem tapasztaltam még természetfölöttit, csak ezt a végtelen ellenszenvet nem értem.

2012. aug. 6. 19:21
 24/30 anonim ***** válasza:

pjotr36, hát én nem tudom én a tudósoktól még nem hallottam ilyen nyilatkozatot, inkább olyanokat olvastam hogy nincs idejük ennyire babonás dolgokkal foglalkozni, meg nem akarják rossz hírbe keverni magukat..persze elhiszem neked ha tudsz ilyenről de én nem...

azt mondjuk el tudom képzelni hogy egyes "képzelgők" megtagadnak ilyen vizsgálatot és csak a hírverésig érdekli őket a dolog ami történt velük

2012. aug. 6. 19:23
 25/30 anonim ***** válasza:
már persze ha megtörtént-így értettem
2012. aug. 6. 19:24
 26/30 anonim ***** válasza:
Az a helyzet,hogy a démonokat,szellemeket könnyü lenne bizonyittani.Miért?Mert,ha van ahogy egyesek állitják akkor azt az ember valamilyen módon tapasztalja,tehát tudni lehet milyen nyomon keresük,mint ahogy ez többször megtörtént szellem járta házaknál,de soha nem találtak bizonyittékot szellem tevékenységre,ellenben arra igen,hogy az embert könnyen becsapja saját tudata.
2012. aug. 6. 21:07
 27/30 Antimod ***** válasza:

"ennyire babonás dolgokkal foglalkozni, meg nem akarják rossz hírbe keverni magukat"

Itt van a kutya elásva! Annyira húzza őket is a társadalmi behatás, hogy nem merik kockára tenni a hírnevüket. Megint csak Stevensont tudom felhozni példának, ő merte, és szerintem (és sok más ember szerint is) nagyon elgondolkodtató jelenségre derített fényt, pontosabban szentelt kutatást. Senki nem tudta megcáfolni az eredményeit, nem tudott ésszerű, tudomány keretei között elférő magyarázatot adni rá, ehelyett csak ignorálták, hogy mikre "pazarolja az idejét"...

Úgy érzem, a jégtörő eredményekhez sok tudós hozzáállásbeli változása is szükséges, mert amíg egymást húzzák le, és a megítélésüket féltik, mint valami kincset, addig bizonyos területeken nem lesz eredmény.

2012. aug. 7. 09:00
 28/30 anonim válasza:
Ha léteznek is, úgy néz ki, nem kötik az orrunkra! Egyáltalán képzeld el, milyen érzés lenne egy szellemnek, ha meglátnák. Sikítozva menekülne mindenki, a szellem meg valószínűleg nem beszél se magyarul, se más nyelven, hogy elmondhassa, mit akar a rémült fagyiárustól.:)
2013. febr. 4. 18:43
 29/30 Antimod ***** válasza:

Szerintem a bizonyítgatás nem a felnőttek műfaja.

Nagyon sok felfedezésről, tótumfaktumnak beállított elméletről később kiderül, hogy meghaladott, cáfolható, képlékenyebb, mint azt korábban hitték. Az igazán értelmes tudósok hajlamosak odáig elmenni gondolati szinten, hogy szinte semmi sem bizonyos, "minden relatív". A világot egészében kell szemlélni és megérteni, nem pedig részekre bontva, annak szerves egységként működő alkotóelemeit külön életet élő egységekként vizsgálni - különben éppen a lényeg vész el, hogyan alkotnak azok egy koherens egészet, azt a csodálatos világot, amelyben most élünk.

A világot éppen ezért szerintem megismerni kell, nem pedig bebizonyítani. A bizonyítások arra jók többnyire, hogy leragadjunk egy-egy megbízhatónak hitt eredménynél (amely vagy az, vagy nem), és arra építsünk légvárat, aminek lehet, hogy már az alapja is ingatag. Éppen ezért a magam részéről szeretek valószínűségekben gondolkodni.

Ami a szellemekre vonatkozik, vannak rá bizonyítéknak is tekinthető megfigyelések és vizsgálatok, amelyek egyértelművé teszik a létezésüket. (Egyébként a bizonyítékoknak is vannak fajtái - pl. kizárásos alapon való bizonyítás, más a bizonyíték a tudomány és más a bíróság számára stb.) "Jó" és "rossz" szellemek aligha léteznek, mint ahogy nem létezik jó és rossz ember sem: mindenkinek van egy aktuális lelki állapota, amit bizonyos társadalmi elvárások és szokásuk tükrében lehet minősíteni (de akár kultúránként is változó lehet ennek megítélése), ráadásul ez sosincs kőbe vésve, mindenki változhat, ha változtat értékrendjén, életszemléletén, szokásain. Ez valószínűleg minden intelligens lénynél hasonlóképp van - már ahol létezik szabad akarat.

2013. febr. 5. 07:30
 30/30 anonim ***** válasza:
0%

LÉTEZIK!!

aki azt mondja nem, annak nagyon unalmas lehet az élete.. mindegy..

ja és annak aki azt mondta hogy szakaemberek megvizsgálták, és azt mondták, hogy nincs, annak azt üzenem, hogy még ezek a fantasztikus "szakemberek" sem tudnak rájönni..

Én találkoztam már ilyen 'lénnyel'

szóval hihetsz nekem!

2013. ápr. 21. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!