Kiváncsi vagyok mindenki hülyének gondol vagy tényleg úgy lehetett ami történt?
Pár éjszakával ezelőtt aludtam az ágyamban szokásos módon (háton, lábakat kinyújtva) Majd valamikor az éjszaka közepén felébredtem a plafont láttam....átakartam fordulni az egyik oldalamra de nem sikerült, majd ráeszméltem, h nem tudok mozogni, lélegezni nehéz volt már az ijedtség miatt is, sokáig küzködtem ezzel az "érzéssel" majd egy hirtelen mozdulattal valaki vagy valami megragadta a két bokám( az ágyam végénél) és az ágyam előtt állt majd eltűnt és újra tudtam mozogni.
De nagyon megijedtem.
tippek?
Egy fenét álmodtam.
Pontosan tudom mi az alvásparalízis és jó párszor át is éltem.
Akkor nem hallucináció volt, de akkor is tudatomnál voltam.
Az agy, mikor alszunk "kikapcsolja" azokat az idegeket, amik a mozgást eredményezik, a motoros idegeket, hogy álmunkba ne rúgjuk szét a falat, vagy ne essünk le az ágyról. Alvásparalízis akkor következik be, amikor ébredéskor az agy nem kapcsolja vissza ezeket a pályákat.
A paralízis akkor is bekövetkezhet, amikor épp elalszunk, vagy legalább is az agy már "rákészült".
Mondtam, hogy csak olvastam valahol, hogy szívleálláshoz vezet (egyébként nem akárhol).
Valószínűleg nem maga a jelenség okozza, hanem a pánik.
Különben meg miért ne hallucinálhatnék olyat, hogy lecsúszom az ágyról? Amikor ez volt sötétben voltam, a súrlódást az ágyneművel nem éreztem, csak azt hogy süllyedek, csúszok le, olyan érzés mint a liftben, vagy ha leugrasz valahonnét...
Na most ki lett a nagyokos...
Én nem akartalak kioktatni,
magamat védtem, amikor leírtam,
hogy lásd, nem vagyok hülye.
Cseppet sem szántam kioktatásnak, mégis annak vetted.
Miért is?
Mert nem egyezett az általad leírtakkal? Vagy mert pontosabban írtam le néhány tényezőt, ami szerinted a te írásod hiányosságaira mutat rá?
Átélheted akár százszor is, ha nem érted pontosan mi is ez.
Hisz szinte az újkorig lidércnyomásként ismerték, és ártó szellem fojtásának vélték ezt az egész jelenséget.
Ne haragudj tehát, ha megbántottalak,
igazán nem akartalak kioktatni, és okoskodni sem akartam.
Nora a szopódémon látogatott meg téged az este... épp le akart cummantani de te felébredtél és megzavartad:S legközelebb ilyenkor csukd be a szemed és tettesd, h alszol;)
hidd el, nálam már törzsvendég Nora...
ezért vigyorgok minden reggel;) XD
ma 19:57: Eléggé el vagy tévedve eszek szerint :) Itt az alvásparalízisröl volt szó, nem a tudatos álomról.
A tudatos elalvás (legnehezebb technika) közben áthaladsz egy paralízises szakaszon is, ez tény, viszont nem minden technika épül erre.
Ebben a kérdésben pedig a kérdezönek akaratlanul volt paralízise.
Az pedig, hogyan fekszel nincs ráhatással a dologra, sokszor volt paralízisem úgy is, hogy az oldalamon feküdtem.
Én már két éve vagyok tudatos álmodó, így nincs miért rákeresnem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!