Nagymamáink korában voltak a szebbek a nők amikor alig
lehetett kozmetikumokat kapni a boltokban, vagy most, hogy
mindenki kilószámra veheti a műszempillát és
szemfestékeket?
Én nem éltem nagymamáink korában, eléggé mai vagyok, de a fényképeken nagyon szépek fiatal kivitelű öreganyáink. Szerintem akkor minden másabb volt. Többet voltak a levegőn, a stresszt
is jobban le tudták vezetni a fizikai munkával, több volt a teljesen természetes, házi alapanyag. Én inkább rájuk szavaznék...
2010. aug. 29. 10:44
Nagymamám soha nem használt kozmetikumokat, viszont derékig érő dús fekete haja volt. Minden este kibontotta, átfésülte. Reggel pedig befonta és kontyba feltekerte.
2010. aug. 29. 10:47
Egyetértek az elsővel, akkoriban valahogy szebbek voltak a nők, de nemcsak szebbek, teljesen máshogy is néztek ki. De a nagymamám iszonyú gyönyörű nő volt!
Szerintem a mostani lányok zöme elfelejti értékelni az igazi szépséget: a hosszú, egészséges, natúr haj fényét, a festetlen arc pozsgáját, a napon barnult bőr természetességét.
2010. aug. 29. 10:50
Szerintem akkor szebbek voltak, legalábbis a régi képeken nem látok pattanásokat, korpás, zsíros hajat, és túl vékony, vagy vaskos testet, pedig nem volt photoshop... Az én nagymamáim is gyönyörűek voltak, de nem tudom, hogy csinálták. Aztán maguk a fényképek is igényesen vannak elkészítve, jó a megvilágítás, a "pózok", a környezet, az arckifejezések természetesek, és még a ruhák is jól mutatnak.
2010. aug. 29. 11:13
Nekem az anyai dédnagymamám volt nagyon szép :) Szerintem a természetes szépség a legszebb, csak sajnos nekem elég sok problémám van a bőrömmel és muszáj alapozót használnom, ha valami emberi módon akarok kinézni :SS Pedig máskülönben nem tenném. Én se tudom, hogy csinálták, hogy minden smink nélkül olyan szépek voltak, talán az is lehet az oka, hogy kevesebb mesterséges hatás érte őket és tisztább volt a levegő... Mindenesetre nekem ez a mostani műstílus (egy tonna smink, hajfestés, hajszálvékonyra szedett vagy rajzolt szemöldök, műköröm, tépett frizurák stb.) nem jön be :(
2010. aug. 29. 11:29
tiszta víz és szappan:) akkor még nem voltak szennyezettek sem a vizek, sem a levegő, sem pedig a termés
lehet, hogy néha azért használtak természetes szépítőszereket, de nem nagyon foglalkoztak ilyenekkel akkoriban
2010. aug. 29. 11:56
igen,akkor minden sokkal tisztább volt és mivel (a saját déd és nagyszüleimből indulok ki) elég sokat dolgoztak kint a földjeken mindig érte őket a jótékony (akkor még nem káros) napsugárzás,azt a kevés méreganyagot is kiizadták,tiszta volt a levegő,nem ültek bent a lakásban szinte soha.Jah és terészetesen azt a teljesen bio és mesterséges anyagoktól mentes ételt ették amit önmaguknak megtermeltek,vagy a piacon vettek meg.Szerintem a kulcs az,hogy akkoriban,igaz ,hogy az élet sokkal egyszerűbb volt,de sokkal tisztább ,egészségesebb és kiegyensúlyozottabb is.És szerintem boldogabbak is voltak akkoriban...
2010. aug. 29. 13:14
Ronda és szép nők mindig is voltak és lesznek is. A heroint gyerekek számára köhögéscsillapítóként lehetett venni a patikában. A 18.sz. ban műszemöldököt ragasztottak egérszőrből. A széntüzelés miatt olyan szmog volt hogy néha nem lehetett látni.
Ilyen szorító akármik voltak az orr formázására: [link]
Azért voltak karcsúak mert be voltak fűzve:
[link]
és kb. annyi vackot locsoltak magukra mint mi:
[link]
[link]
A hiúság örök... lehet nosztalgiázni, de azért akkoriban is voltak "czifra" dolgok.
2010. aug. 29. 13:19
13:19-es: Juj :S Az az orrformázó nagyon durva!! Nem is hallottam még róla eddig, hogy volt ilyen X'D
2010. aug. 29. 22:34
2011. nov. 28. 16:02
Kapcsolódó kérdések: