Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Angyalok, démonok, istenek?

Angyalok, démonok, istenek?

Figyelt kérdés

mondjatok róluk érdekességeket

hasonló fajtákról is

ne kritizálj nem hinni akarok bennük csak kíváncsi vagyok

2012. márc. 30. 20:40
1 2 3 4
 31/35 anonim válasza:
100%
Sátán: egy bukott angyal, aki az Isten és az emberiség ellen van. De gondolj csak bele, ha nem lenne rossz a Földön, akkor mi értelme lenne a jónak??? Ezek fura kérdések, elgondolkodtatnak engem is néha, és nem igazán van rá megmagyarázható válasz.
2012. máj. 3. 15:13
 32/35 anonim válasza:
100%
Én azt olvastam hogy a Sátán a hazugság atyja, emberölő volt kezdetektől fogva és az emberek pusztulását akarja. Már az első emberpárt is becsapta, amikor Évának az hazudta hogy ha eszik az almából akkor nem hal meg. De mostanában egy ember sem találkozott Évával úgyhogy valószínüleg nem él már. Meg hogy aki a Sátánnal tart az elkárhozik. De azért lehet hogy tényleg úgy volt mert mindig is nagy harcok voltak a hatalomért (az emberek között is).
2012. máj. 29. 12:47
 33/35 anonim válasza:
Miből gondolod hogy nincsenek segítői? És a több millió démon?
2012. máj. 29. 12:50
 34/35 anonim válasza:

Kedves kérdező!

A nevem Robert Yaakov Lehmann. Jómagam Kabbalah-t oktatok. Ennek a tudásnak a megszerzése, most nagyon divatos, bár ezt a tudást csak elméletében, egy nagyon kevéske gyakorlattal lehet leoktatni. A magasabbrendű tudás megszerzése, ahol már az Isteni szférával való kapcsolat megteremtése "face to face" történik, mondhatni már már titkos. Ez annyit jelent, hogy csak nagyon kevés ember lelke érett meg rá. Ezeket azért írom le, hogy nagyjából képbe legyen azzal, hogy ezen kérdésekre viszonylagosan helyes választ csak nagyon kevés ember képes adni. Felfigyeltem egy nagyon érdekes kérdésére, melyre midenképpen szeretnék válaszolni. Az Ön kérdése: "elméletben Isten egy tökéletes lény hibák nélkül

namost ha egy ilyen valami alkot akkor azt is tökéletesen teszi igaz?

akkor hogyan került a világba gonosz?"

Válasz: Először is nem létezik gonosz és jó. Csak egy dolog létezik az akarat. Persze nyilvánvalóan különbség van jó és rossz akarat között, de ez a tényegen nem változtat. Ahhoz, hogy ezen komplex kérdésre választ adjak, egy kis plusz információra lesz szüksége melyet haladéktalanul megadok Önnek. A világot az "Istennek" nevezett energia teremtette meg. Most mindegy, hogy Istent, hogy híjuk Allah, Jehova, vagy legyen XY. Ez a lényegen nem változtat. Ez a teremtett világ (amiben mi is valamint az "angyalok", "démonok" élnek) áll egy materiális egy mentális valamint egy energetikus világból. Később ezt konvertálta át rengeteg vallás, főleg a kereszténység egy az emberi elme álltal jobban elfogadható, SZENT HÁROMSÁG szimbolikus képre. Ezen a bolygón, akárcsak a többi bolygón megtalálható mind a három teremtett erő. Tehát a materiális, a mentális és az energetikus erő. Hogy kérdésére válaszoljak, azért nincsen gonosz, mert minden teremtmény a saját akaratát akarja érvényesíteni. Ez az állandó késztetés más szóval is lehet mondani. MOZGÁS. És itt lép be a fizika és egyéb tudományok kérem. A kezdetben mikor ez az "Isten" azaz teremtő egy egységes erőként létezett, majd "felrobbantotta" magát. Elnézést a szóhasználatért, de talán ezzel tudom a legjobban az ősrobbanást ábrázolni, tehát mikor felrobbantotta Isten magát, két elemi erőre a negatívra és a pozitívra szakadt. Ezekek az erők állandó mozgásban vannak. És itt a lényeg. A teremtés óta minden lélek, minden test mozog, keres és kutat. Állandó mozgásban van az élet, soha sem áll le. Ez az oka, hogy van "gonosz" és "jó". E nélkül nem lenne mozgás, azaz élet. Hogy jobban értse és ezzel szerintem pontot is tehetek terjedelmes mondanivalóm végére. Ha Ön merő jószándékból segít egy beteg emberen, hogy éljen még egy pár hónapot, de az a beteg azt a pár hónapot végig szenvedte, akkor Ön tulajdonképpen rosszat tett. Az Ön életében és az Ön szívében ez egy nemes cselekedet volt, de a szenvedő életében ez rossz döntés volt. Ezért írja a Tóra és más vallások bölcs könyvei, hogy tenyünk jót és Isten is megsegít, mert mikor jót teszünk is sokszor "rossz" de én inkább úgy mondanám, negatív történik. Nem a mi reszortunk eldönteni ennek jogosultságát, mi csak cselekedjünk. Tehát a kérdésére a válasz. A gonosz megítélése nem a mi dolgunk. A gonosz is teszi a dolgát, ahogy a jó is. A körforgás lényege ez. Egyébként az előttem szólókhoz. Valóban ha úgy nézzük nem csak egy Isten van. Hiszen Isten a teremtéskor "szétrobbantotta" magát és különböző erősségű energiákba tömörült. Angyalokba, démonokba, Szeráfokba, stb....Tehát ha így nézzük nem egy Isten van. De a tény az, hogy magasabb szinteken, pl "Asztrális utazásokkor" az illető meglátja az okot és az okozatot. Ezt hívjuk egyébként megvilágosodásnak, de ez egy másik téma. Sok boldogságot és egészséget mindenkinek.

2014. febr. 24. 16:15
 35/35 Thommy Forr válasza:

SmootFarra Istenség bemutatása

SmootFarra Istenről nem sokat tudni, de amit igen, azt itt találhatod meg:

//Persze a helyközt nem kell írni, csak azért így oldottam meg, hogy ne legyen gond a címmel.

smootfarra . blogspot . com

SmootFarra egy igen érdekes, egyedülálló és tökéletes szépségre, és gyönyörre vagyó és megteremtő Isten, aki nem oly régi, mint átlagban az istenek. Akit érdekel SmootFarra, a nagyhatalmú SzellemIsten, az olvasson róla.

2017. jún. 24. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!