Miért történik az, hogyha kimondom 'Isten nem létezik" egyből történik valami rossz?
Kérem, én teljesen ateista lettem kb. egy éve, és azóta lett állásom, javult az élethelyzetem, minden jobbra fordult. Valószínűleg az ateizmusomnak semmi köze ahhoz, hogy a helyzetem jobb lett, és szinte biztos, hogy a te balszerencsédnek sincs köze ahhoz, hogy éppen milyen mesefigura létezésében kételkedsz.
Ha van Isten, akkor nem személyválogató, ergo ugyanúgy kezeli az ő bárányait, ergo engem is jól meg kellett volna b.sznia az ateistáskodásért, vagy téged sem.
Ha van Isten, de személyválogató, akkor nem érdemli meg, hogy imádd.
Ha nincs Isten, akkor meg abszolút semmi köze nincs semminek ahhoz, hogy mit gondolsz.
Egyébként az "utána, tehát miatta" nevű logikai hibába esel. Most hangosan kimondom "Orbán Viktor nem létezik".
Kimondtam.
Ha a te logikádat követném, akkor a következő balszerencsémnél - mert biztos lesz olyan előbb, vagy utóbb - azt kéne, hogy higgyem, hogy Orbán Viktor büntetett meg a hitetlenségemért...
Na, a világ meg pont nem így működik.
Köszi:)
Igaz amit leírtál, főleg az a része, ha Isten létezik és személyre válogat, nincs értelme tisztelni.
Ha pedig nincs, akkor nincs mibe keresni az okot.
Az Orbán Viktoroson szakadok:D
Szívesen lefordítom Neked:
- Ha OVI azt mondja: szavazz rám, akkor üdvözülsz (a püspökök bólogatnak.:))
- Te azt mondod oké, de titokban mégsem őrá, hanem valamelyik másik jelöltre (értsd: antikrisztusra) szavazol, valami rossz történik Veled! (A püspökök ekkor is megértően bólogatnak: "lám, megmondtuk!")
Ezzel csak az a baj, hogy még akár igaz is lehet, de azért ne légy paranoiás!
Kedves 14-es!
Ha ezt nekem szántad: "Sátán műveli veled mert látja elfordultál Istentől.Meg főleg Jézustól a megváltótol.Félj a pokoltol és ha nem vagy megkeresztelkedve tedd azt és gyónd meg bűneidet és tarsd be Isten parancsolatait és fogad be szívedbe Istent és egyszülött fiát."
Akkor megkérdezném hogy mit is művel velem? :D Ugyanis nem én vagyok a kérdező. :) De elmondom a biztonság kedvéért, hogy nem félek senkitől, mert nem kell senkitől sem félnem! :) Amit tudok, azt tudok, amire kaptam bizonyítékot, azt nem fogom letagadni! :) A Sátán nem csinál velem semmit! :) Kivétel ha "megengedem" neki. :D És éppenséggel minden nap szoktam köszönetet mondani Istennek, Jézusnak és az angyaloknak mert sokat segítenek nekem! És kérni is szoktam tőlük! Tehát, nem mástól...hanem Tőlük.... De én másképp látom őket, mint ti....például tisztában vagyok azzal hogy mit jelent az, hogy Isten mindenütt ott van....tudom, hogy mindennel, velük is, egyek vagyunk.... Szóval nem fogom a kezembe venni a bibliát, nem fogok megkeresztelkedni sem más kedvéért. Aki az egót engedi előtérbe, az nekem csak üres szavakkal dobálózik. Ha valakin látom hogy az egó visszaszorul, akkor az illető hiteles....ez az igazság....
Akár hiszitek akár nem, sem Isten sem az angyalai nem tartoznak egy valláshoz sem! A vallás az embereknek kellett! Nem nekik! Szóval, nem fogok semmilyen szektához/egyházhoz/csoporthoz tartozni SOHA! Nekem nincs szükségem arra hogy megmondják mit gondoljak, hogy gondoljam....nekem van véleményem, ami szokott változni. De! A Büntető Istenképet nem fogja senki belém ültetni, már bocs! :) Persze szoktak próbálkozni, de én tudom mi miért történik, ha történik velem valami. Egy másik személynek fogalma sincs hogy miért történik, ha történik velem valami! Persze könnyű azzal elintézni "a sátán műve"...ha ilyen egyszerű lenne, akkor hidd el, én lennék a legboldogabb! De sajnos nem ilyen egyszerű....
Ennyi. :)
'Amit tudok, azt tudok, amire kaptam bizonyítékot, azt nem fogom letagadni! :) A Sátán nem csinál velem semmit! :) Kivétel ha "megengedem" neki. :D'
Volt már tapasztalatod? Szavaidból azt veszem ki, mintha ezt akarnád írni:)
'Ezzel csak az a baj, hogy még akár igaz is lehet, de azért ne légy paranoiás!'
Nem szeretnék az lenni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!