Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miért történik az, hogyha...

Miért történik az, hogyha kimondom 'Isten nem létezik" egyből történik valami rossz?

Figyelt kérdés
2012. márc. 18. 20:22
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
0%
Isten nem foglalkozik szómágiával. Ez a fajta reagálás inkább a másik oldalról jön! Tipikusan megfélemlítő módszer, ez nem Isten "munkamódszere"! Isten ellenségének, Sátánnak teljesen mindegy, hogy hiszel-e Isten létezésében vagy nem. Az a lényeg számára, hogy függjél tőle és egy mágián alapuló hited legyen, az igazi szereteten és önkéntességen alapuló Istenbe vetett hit helyett, amely teljesen felszabadít!
2012. márc. 18. 21:14
 12/39 anonim ***** válasza:
64%

Kamaszkoromban édesanyámmal minden este imádkoztunk (illetve előtte is és még most is) egyszer nem imádkoztam, mert úgy gondoltam, hülyeség. Másnap az életemben történt egy nagy lelki trauma: a barátom szakított velem. Azóta mindig imádkozom. Isten nem azért büntetett, mert nem imádkoztam, hanem mert megtagadtam őt.

Egy erdélyi hívő

2012. márc. 18. 22:18
 13/39 anonim ***** válasza:

A zsidó-keresztény kultúrkörben sajnos a "féltékeny" és bosszúálló isten képét ültetik be a gyerekek fejébe, és a szülők maguk se tudják megmondani nekik, hogy miért kell szeretni, imádni (és nem felharagítani) ezt a természetfeletti lényt. (Istenbizonyítékokról most ne essék szó.)

A tudat - még ha nem is gyakorló hívő valaki - nem vész el, a tudatalattidban motoszkál, és ha nincs is bűntudatod, majd akkor lesz, ha valami rossz történik veled. Ilyenkor a csapást az elme (a tudat) magyarázni próbálja, keresi az okot, de mivel mást nem talál, marad az istentagadás bűne. Ez egyfajta pszichés betegség, amely orvosolható.

2012. márc. 18. 22:44
 14/39 anonim ***** válasza:
44%
Aki azt írta,hogy Isten nem létezik az keresen rá a 23 perc a pokolban és Sounds Hell from Siberiara.Szia Cas!.Sátán műveli veled mert látja elfordultál Istentől.Meg főleg Jézustól a megváltótol.Félj a pokoltol és ha nem vagy megkeresztelkedve tedd azt és gyónd meg bűneidet és tarsd be Isten parancsolatait és fogad be szívedbe Istent és egyszülött fiát.
2012. márc. 19. 13:13
 15/39 A kérdező kommentje:

# 9/14 tegnap 21:12 : Én se merek már semmit sem mondani:D

Cas.: Én nem gondoltam mindig rosszra, probálok pozítív lenni:)

11/14 tegnap 21:14 Hát nem tudom, én nagyon ezekbe nem is folytam eddig bele, nem szeretem sem a templomot, sem a papokat

# 12/14 tegnap 22:18: Nem biztos, hogy azért szakított veled, lehet oka volt a dolognak:)

Én sosem imátkoztam, mégis jó volt minden, most meg hirtelen, ez a 2012..:/

# 13/14 tegnap 22:44: Hát de én sem értem magam, csak tényleg annyira rossz most minden.

Bár azért még lehetne rosszabb, csak ne legyen már ennél is.

# 14/14 ma 13:13: Megvagyok keresztelve, és konfirmálva is, református vagyok:)

2012. márc. 19. 14:16
 16/39 anonim ***** válasza:
Azért, mert valószínűleg létezik, de nem olyan formában, ahogy azt te hiszed. Ne mondd, hogy nem lehetne ezen változtatni... :)
2012. márc. 19. 14:54
 17/39 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy lehet-e. Max erősnek maradni, ami eddig még vagyok is
2012. márc. 19. 15:06
 18/39 anonim ***** válasza:
És az istenbe vetett hited? :)
2012. márc. 19. 15:07
 19/39 anonim ***** válasza:

13-as vagyok, és nem akarok újabb szerencsétlenséget hozni Rád! :D

Mint írtam, a keresztény/keresztyén népekbe belenevelték az istenfélelmet. (Bigottabb emberek ennek akár örülnek is.)

Egyszer eltöltöttem egy hosszú hétvégét - Húsvétot - egy református családnál. Az apuka presbiter volt, a lánya lelkész, szóval nagyon vallásos család volt. Engem iszonyúan nyomasztott, hogy még a poharakra, bögrékre is rá volt írva: "Féld az Istent!", meg hasonló intelmek sokasága. Ha a lelked mélyén mégis hiszel Istenben, és félsz attól, hogy bűnt követsz el, ha tagadod a létezését, ne tedd, mert a tudatalattid bevonz valami adekvát büntetést. A szellemnek és a hitnek ugyanis teremtő ereje van. Ez a film érzékletesen szemlélteti azt, amiről írok, tulajdonképpen szólhatna Rólad is, nézz bele! ( http://www.youtube.com/watch?v=N1S2bGh9hGc)

2012. márc. 19. 15:16
 20/39 anonim ***** válasza:
Ha a nyílt utcán mondod ki, hülyének fognak nézni, max. elvisznek a pszichiátriára. Egyébként semmi sem fog történni, mégis mi a nagy büdös lóf@sznak kéne történnie? Ébredj már fel, nagyokos!
2012. márc. 19. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!