Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szerintetek lehetséges, hogy...

Szerintetek lehetséges, hogy valahol egy távoli naprendszerben/galaxisban élhetnek alien szerű lények? :D

Figyelt kérdés

2011. dec. 20. 19:15
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

epp azert kerdem, mert ha a hasonloak a korulmenyek, akkor hasonlo az evolucio is, es ha hasonlo az evolucio, akkor hasonlo a kinezet is...

persze nem tartom kizartnak, hogy az a "hasonlo" kinezet csak nagy jo indulattal nevezheto hasonlonak..., de ez csak feltetelezes, hiszen most is csak epp ott tartunk, hogy talaltak egy hasonlo bolygot, mint a Fold, ami alkalmas az eletre, de ez nem jelenti azt h van is rajta elet...szal messze vunk meg attol, hogy alienekkel beszegessunk...

2011. dec. 22. 01:53
 12/31 anonim válasza:
100%
Nem rég fedezték fel a Kepler 22b bolygót szerintem nem kizárt, hogy van valami élet a vízben, illetve a Jupiter egyik holdja az Európé felszínét jég borítja ami alatt szintén valószínű hogy van élet.
2011. dec. 22. 11:56
 13/31 anonim ***** válasza:
Utolsó! mért valószínű,hogy van ott a víz alatt élet? Ezt miből gondolod ilyen biztosan?
2011. dec. 22. 14:57
 14/31 A kérdező kommentje:

Ezt nem ő gondolja (bár lehet ő is), hanem az asztrobiológusok és fizikusok. Tudtommal Stephen Hawking is feltételezi, hogy az Európa jege alatt élet van, ami hasonlít ami mélytengeri élüvilágunkra (hisz a jég alá nem ér a napfény). Egyébként ezzel a témával foglalkozik A mélység szülöttei című dokumentumfilm utolsó jelenete is. Ott a felfedezők egy értelmes civilizációra bukkannak.

Egy másik mélytengeri civilizációval foglalkozó film James Camerontól A mélység titka (Abyss).

:D

2011. dec. 22. 15:11
 15/31 A kérdező kommentje:

Egyébként meg ahhoz visszatérve, hogy a hasonló körülmények hasonló evolúciót is eredményeznek szerintem nem igaz. Gondoljatok csak bele kb. 180 milló éve amikor felemelkedtek a dínók is hasonló volt az éghajlat (talán kicsit melegebb). Egy az emlősöktől teljesen különböző életforma. Majd amikor bekövetkezett egy katasztrófa minden megváltozott.

De ugyanez igaz a még régebbi 250 millió éve élt óriásrovarokra. Hasonlóak voltak a körülmények, csak épp a levegőben volt több az oxigén. Egy ilyen kis eltérés már óriási változásokat jelent.

2011. dec. 22. 15:19
 16/31 anonim ***** válasza:

22:08

Egy tyúk vagy egy kutya is épp olyan körülmények között él, mint mi, mégis teljesen máshogy néznek ki, de mondhatok akár pillangót is, annak még gerince sincs. Gondolj csak bele, hogy a baktériumok hányféleképp "fejlődhettek volna tovább", semmi garancia nincs rá, hogyha most hirtelen eltűnne minden, és visszakerülne a világ az élet kezdetéhez, akkor ugyanígy fejlődne minden, sőt.

2011. dec. 22. 17:23
 17/31 XxLEVIxX válasza:
Naná. Én láttam elégsok(k) ilyen filmet (pl.:elien 1,2,3,4. ,kedves ellenségem) és elég meggyőzőek voltak (szerintem) biztos ,hogy léteznek.
2011. dec. 22. 17:56
 18/31 anonim ***** válasza:

"Egyébként meg ahhoz visszatérve, hogy a hasonló körülmények hasonló evolúciót is eredményeznek szerintem nem igaz. Gondoljatok csak bele kb. 180 milló éve amikor felemelkedtek a dínók is hasonló volt az éghajlat (talán kicsit melegebb). Egy az emlősöktől teljesen különböző életforma. Majd amikor bekövetkezett egy katasztrófa minden megváltozott.

De ugyanez igaz a még régebbi 250 millió éve élt óriásrovarokra. Hasonlóak voltak a körülmények, csak épp a levegőben volt több az oxigén. Egy ilyen kis eltérés már óriási változásokat jelent."

persze kerdezo, neked is igazad van, meg nekem is....

ez szubjektiv, nekem mar az is hasonlo, ha van gerince, vegtagjai, vagyis testflepitesben valamelyest hasonlit, de ez meg nem zarja ki, hogy valamilyen mas altalunk ismert allatra jobban hasonlit, szal remelem erted hogy hogy ertem.

2011. dec. 22. 21:06
 19/31 anonim ***** válasza:

"Egy tyúk vagy egy kutya is épp olyan körülmények között él, mint mi, mégis teljesen máshogy néznek ki, de mondhatok akár pillangót is, annak még gerince sincs. Gondolj csak bele, hogy a baktériumok hányféleképp "fejlődhettek volna tovább", semmi garancia nincs rá, hogyha most hirtelen eltűnne minden, és visszakerülne a világ az élet kezdetéhez, akkor ugyanígy fejlődne minden, sőt."

Nem osszekevered... a biologiaban kulonbozo fajokat kulonboztetunk meg es meg a fajokon belul is van megkulonboztetes, szal ne vagd egy csoportba a pillangot a kutyaval, meg az emberrel.

2011. dec. 22. 21:07
 20/31 anonim ***** válasza:
Az most mindegy, ugyanolyan körülmények között alakult ki a pillangó, a kutya és az ember is. Ezzel csak arra akartam utalni, hogy ha már a földi fajok közt is ekkora a változatosság, akkor egy másik bolygóról már ne is beszéljünk.
2011. dec. 22. 23:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!