Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Hiszel ezekben a természetfele...

Hiszel ezekben a természetfeletti lényekben?

Figyelt kérdés
Pl.: tündérek, manók, sellők, angyalok, stb.
2011. dec. 18. 14:22
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Persze, hogy léteznek. Másképp nem is hallottak volna róluk.
2012. jan. 26. 17:50
 22/41 anonim ***** válasza:
Sellő beszéd! XD
2012. febr. 4. 09:41
 23/41 Napkiraly ***** válasza:

Én azt nem értem van ugye a sellő. Ez default beállításnál nő felsőtestű hal alsótestű lény. A hal kopoltyúja a felsőtestében van, az ember felsőtestében ún. tüdő található. Mivel a lény humaoid, feltételezhetően tüdő található benne, tehát levegőt szív az is. Namármost ebből az következik, hogy a felszín közelében kell lébeckodnia máskülönben igencsak megfulladna és kihalna.

Félretéve azt a problémát, hogy a sellőnek csak női alakját ismerjük, tehát a hím egyed ki tudja milyen (esetleg hímnős?) tételezzük fel a létezését.

Namostan van az a sok horgász meg halász aki kifog minden cuccot a tengerből a hálójával, ami miatt fogy a tenger élővilága. Naszóval ezek hogyhogy nem fognak ki soha ilyen sellőket hogy aztán mutogassák az újságoknak párezerér, hogy ni mit fogtam he. Esetleg lehet hogy létezik valami titkos halász összeesküvés, hogy ha ilyet fognak ki akkor jól mellberakják (mert más nemi szerve ugye nem ismert), aztán visszadobják. Ez is rendben, de mi van az úszó szardíniagyárakkal? Azok automatikusan feldolgoznák a sellő elvtársat, aztán visszaköszönne a szemgolyója a sprotnisdobozból.

2012. febr. 4. 19:30
 24/41 anonim ***** válasza:

Erre van néhány válasz (bár az összes lehetőséget valóban nem meríti ki) :)

A férfi sellőket tritonoknak nevezik, és nem csak a Disney rajzfilm óta - ez a probléma megoldva. De lehet, hogy a mellberakósok halteje a vízbe folyik, és akkor a szaporodás hangosan is megy (úgy értem nem kell hal-kan).

De a halászok és tengerészek inkább hím egyedekből állnak, nem csoda, hogy csak fiatal és szép lány sellőkről esik hír - még egy ráncos, makrancos makrélanagyiról sem hallani semmit.

A sellőkről azt hallottam, hogy bár a mesében lehetnek kedvesek, a néphit szerint inkább veszélyesek, elcsábítják a halászokat, és vízbe fojtják, szóval a mellberakósok már nemigen mesélhetnek - lehet, hogy a hal/ember test mellé imádkozósáska lélek is társult.

Mellesleg vannak történetek kopoltyús emberekről is, akiknek jobbára a fülük mögött van a kopoltyújuk. Például Ichtiander, vagy a Waterworld című dísztópiás film főhőse, vagy Colapesce, aki Szicíliát menti meg az elsüllyedéstől.

2012. febr. 4. 23:33
 25/41 Napkiraly ***** válasza:
Kapsz egy zöld kezet, jórészt megválaszoltad, bár a sellő dolog nekem akkor sem stimmel, közben eszembe jutott, valami orosz oldalon láttam olyan képet, ahol a sprotnisdobozból kb emberi fogsor köszönt vissza, na az lehetett sellőfogsor :)
2012. febr. 5. 00:27
 26/41 A kérdező kommentje:

Miket hordotok össze a sellőkről?

Most telihold van és ilyen kor veszélyesek.

2012. febr. 7. 22:04
 27/41 A kérdező kommentje:

Így válhatsz azzá: http://www.youtube.com/watch?v=tCehpdjRGmg

Nem vicc!

2012. febr. 7. 22:05
 28/41 A kérdező kommentje:
Más természetfeletti lényre is van átváltozási módszer.
2012. febr. 8. 18:11
 29/41 A kérdező kommentje:
A sellők jók, kimentenek a vízből, segítenek is néha.
2012. febr. 9. 14:30
 30/41 Napkiraly ***** válasza:
Basszus megcsináltam, elkezdtek nőni a melleim meg a farkam, és az este még a balatonban is megmártóztam, igaz nem mertem kiszállni a hummerből
2012. febr. 9. 17:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!