Léteznek barátságos démonok?
Egy kis töri : A démon eredetileg istent jelentett (görögül: δαίμων). Később az isteneknél alacsonyabb, az embereknél magasabbrendű lényeket jelölték ezzel a névvel.
A démonok, a mitológiákban az istenek és az emberek között állnak és lehetnek jószándékúak, vagy akár gonoszak is. Azonban legyen akármilyen jellemű is, a legtöbb démon képes a tudat befolyásolására, mások megszállására. Szinte minden nép mitológiájában találkozhatunk velük: az ókori egyiptomiak képzelete szerint mérhetetlen sok ily démon van, kik mindenütt az ember közelében laknak, a vízben, földben s levegőben. Az indusok körülbelül 30000 démont imádnak. A kaldoknál is vannak tűzi, légi stb. szellemek. A perzsáknál vannak jó s rossz szellemek, izedek és dewek, amazok Ormuzd országában laknak, emezek Ahrimanéban. A zsidóknál is később, mikor a babiloni fogság idejében a perzsákkal érintkeztek, kifejlődött egy démonologia, mely alapjában hasonlít is a perzsára.
Lényegében teljesen egyet kell értenem Fisz-el, kivéve abban, hogy "semmi barátságtalan nincs bennük". Ha akarnak, vagy egy nagyobb "ego"-val rendelkező egyén megkéri őket, akkor nagyon szörnyű dolgokat képesek művelni.
Üdv. Jaewy. (Aki ismét vissza tért az útra)
köszike^^ tudjátok, a lakásunkban 3-mal is találkoztam, 1-nek hallottam a hangját és majdnem a fejét ( elhúzta ) a másik kettőnek a szemét. meg volt egy hatalmas nagy darab is, akinek világított a szeme.. (az a kérdésem: Seellemekhez és démonokhoz értők, válaszolnátok erre? ) csak hogy ne kelljen leírnom mindent
köszii
csak azért ha valakit érdekelne hogy mik történtek velem^^
Igen, Léteznek! Mint már az előttem lévő válaszolók mondták, alapból barátságosak, csak óvatosnak kell lenni velük... Barátom, hogy magabiztosabb legyen, bezártunk egy kisebbet, csak ezentúl vigyáznunk kell, hogy ne tegyen kárt a fizikai testben... Én és a barátaim ezzel foglalkozunk, érezzünk és többünkben ott lappang, vagy néhol nyilvánosan előtör a valódi énünk - kedves kérdező! akár hiszed, akár nem, bennem is lakozik egy, úgy, ahogy a barátnőmben, a barátaimban, farkasok, és démonok vesznek körül... - van, hogy megvéd önmagunktól az ezüst, a Woodoo-babák a gyertyák, a füst(cigaretta vagy füstölő), de néha ez sem elég! Amiket láttál, szellemek is lehettek... a szellemeket és a démonokat úgy én tudom megkülönböztetni, hogy a szellemektől hideg futkos a hátamon (nyáron, 30°C is!) A nagy darabról annyit, hogy ne tartózkodj sok ideig egy helyiségben vele, mert zavarja a társaság... a "láttam a fejét"- szerintem egy szellem, mert a démonoknak előbb tűnik fel a testformája mint feleszmélnél, hogy a fejét kéne nézni (tapasztalat!) Ha a házban észlelsz még hasonlókat, érdemes a szobádban védőkört alkalmazni. Ha szellemmel találkoznál, kérdezd meg, óvatosan és barátságosan, hogy miért van itt, a ház előző lakója volt, vagy csak a helyhez kapcsolódva nem akar elmenni... Ha összehaverkodsz vele, megkérheted, hogy segítsen tűrni a problémákat, ezért cserébe gyertyát gyújtasz érte, és megnyugvást kérsz a neki... - Nagymamám a megidézését követő 2 hétben nem tudta miért van megint köztünk (amatőrök voltunk szellemidézés terén, de nem volt gáz...)
Lényeg: Majdnem mind az, csak némelyik bizonytalan az emberekkel, némelyik azt szeretné, ha tartanánk tőle...
Szívesen fogadok negatív kritikákat, mert mindenkinek meg van a maga hite és a saját tapasztalatai... én most sokat leírtam, de mindent én se tárok ki...
Kedves Jeawy!
Lereagálnám az alábbi mondatodat:
"Ha akarnak, vagy egy nagyobb "ego"-val rendelkező egyén megkéri őket, akkor nagyon szörnyű dolgokat képesek művelni. "
A Démonokat nem kérheti meg akárki akármire, szörnyű célok érdekében. Nem minden Démon barátságos. Az is igaz hogy nekik csak az Őket imádó emberek élete értékes. Na de Sátán/Enki (Ptah, Pán, Melek Taus stb. rengeteg névvel ellátta már z emberiség) Démonai nem hódolnak be senkinek és semminek, legyen akármilyen ego-ja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!