Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Léteznek barátságos démonok?

Alpok kérdése:

Léteznek barátságos démonok?

Figyelt kérdés
2011. dec. 1. 15:17
1 2 3 4
 11/32 Jaewy ***** válasza:
100%

Egy kis töri : A démon eredetileg istent jelentett (görögül: δαίμων). Később az isteneknél alacsonyabb, az embereknél magasabbrendű lényeket jelölték ezzel a névvel.

A démonok, a mitológiákban az istenek és az emberek között állnak és lehetnek jószándékúak, vagy akár gonoszak is. Azonban legyen akármilyen jellemű is, a legtöbb démon képes a tudat befolyásolására, mások megszállására. Szinte minden nép mitológiájában találkozhatunk velük: az ókori egyiptomiak képzelete szerint mérhetetlen sok ily démon van, kik mindenütt az ember közelében laknak, a vízben, földben s levegőben. Az indusok körülbelül 30000 démont imádnak. A kaldoknál is vannak tűzi, légi stb. szellemek. A perzsáknál vannak jó s rossz szellemek, izedek és dewek, amazok Ormuzd országában laknak, emezek Ahrimanéban. A zsidóknál is később, mikor a babiloni fogság idejében a perzsákkal érintkeztek, kifejlődött egy démonologia, mely alapjában hasonlít is a perzsára.

Lényegében teljesen egyet kell értenem Fisz-el, kivéve abban, hogy "semmi barátságtalan nincs bennük". Ha akarnak, vagy egy nagyobb "ego"-val rendelkező egyén megkéri őket, akkor nagyon szörnyű dolgokat képesek művelni.

Üdv. Jaewy. (Aki ismét vissza tért az útra)

2011. dec. 3. 13:56
 12/32 A kérdező kommentje:

köszike^^ tudjátok, a lakásunkban 3-mal is találkoztam, 1-nek hallottam a hangját és majdnem a fejét ( elhúzta ) a másik kettőnek a szemét. meg volt egy hatalmas nagy darab is, akinek világított a szeme.. (az a kérdésem: Seellemekhez és démonokhoz értők, válaszolnátok erre? ) csak hogy ne kelljen leírnom mindent

köszii

csak azért ha valakit érdekelne hogy mik történtek velem^^

2011. dec. 3. 18:10
 13/32 anonim válasza:
nem léteznek jó démonok
2011. dec. 4. 10:32
 14/32 anonim válasza:
Nem léteznek, van olyan ember aki látja a démonokat és ő azt mondja hogy azok jók, de nem látja az igazi arcukat, és ha az ilyen ember megtér, akkor látja hogy azok az aranyos cuki lények igazából félelmetes dögök, mert ha Isten útján jársz akkor már nem tudnak elrejtőzni az álarcuk mögé. Minden okkultizmussal kapcsolatos dologgal ezeket a lényeket beengeded az életedbe, és akkor már csak Isten segíthet. (tapasztalatból mondom)
2011. dec. 4. 13:57
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Igen, Léteznek! Mint már az előttem lévő válaszolók mondták, alapból barátságosak, csak óvatosnak kell lenni velük... Barátom, hogy magabiztosabb legyen, bezártunk egy kisebbet, csak ezentúl vigyáznunk kell, hogy ne tegyen kárt a fizikai testben... Én és a barátaim ezzel foglalkozunk, érezzünk és többünkben ott lappang, vagy néhol nyilvánosan előtör a valódi énünk - kedves kérdező! akár hiszed, akár nem, bennem is lakozik egy, úgy, ahogy a barátnőmben, a barátaimban, farkasok, és démonok vesznek körül... - van, hogy megvéd önmagunktól az ezüst, a Woodoo-babák a gyertyák, a füst(cigaretta vagy füstölő), de néha ez sem elég! Amiket láttál, szellemek is lehettek... a szellemeket és a démonokat úgy én tudom megkülönböztetni, hogy a szellemektől hideg futkos a hátamon (nyáron, 30°C is!) A nagy darabról annyit, hogy ne tartózkodj sok ideig egy helyiségben vele, mert zavarja a társaság... a "láttam a fejét"- szerintem egy szellem, mert a démonoknak előbb tűnik fel a testformája mint feleszmélnél, hogy a fejét kéne nézni (tapasztalat!) Ha a házban észlelsz még hasonlókat, érdemes a szobádban védőkört alkalmazni. Ha szellemmel találkoznál, kérdezd meg, óvatosan és barátságosan, hogy miért van itt, a ház előző lakója volt, vagy csak a helyhez kapcsolódva nem akar elmenni... Ha összehaverkodsz vele, megkérheted, hogy segítsen tűrni a problémákat, ezért cserébe gyertyát gyújtasz érte, és megnyugvást kérsz a neki... - Nagymamám a megidézését követő 2 hétben nem tudta miért van megint köztünk (amatőrök voltunk szellemidézés terén, de nem volt gáz...)

Lényeg: Majdnem mind az, csak némelyik bizonytalan az emberekkel, némelyik azt szeretné, ha tartanánk tőle...

Szívesen fogadok negatív kritikákat, mert mindenkinek meg van a maga hite és a saját tapasztalatai... én most sokat leírtam, de mindent én se tárok ki...

2011. dec. 4. 14:47
 16/32 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Jeawy!

Lereagálnám az alábbi mondatodat:

"Ha akarnak, vagy egy nagyobb "ego"-val rendelkező egyén megkéri őket, akkor nagyon szörnyű dolgokat képesek művelni. "

A Démonokat nem kérheti meg akárki akármire, szörnyű célok érdekében. Nem minden Démon barátságos. Az is igaz hogy nekik csak az Őket imádó emberek élete értékes. Na de Sátán/Enki (Ptah, Pán, Melek Taus stb. rengeteg névvel ellátta már z emberiség) Démonai nem hódolnak be senkinek és semminek, legyen akármilyen ego-ja is.

2011. dec. 4. 20:23
 17/32 anonim ***** válasza:
Túl sok mesét néztek....
2011. dec. 5. 07:24
 18/32 László22 ***** válasza:
53%
Aranyosak vagytok, vagy nagyon jó csalók vagytok, vagy már ti magatok is elhiszitek a hazugságaitokat, démonok mint patás gonosz teremtmények nem léteznek, sátán elhitette az angyalokat, és isten letaszította őket a menyből ők lettek a démonok akik csak azért létezhetnek hogy megkísértsék az embereket és szörnyű dolgokra sarkalják őket, de ezt nem a démonok teszik meg hanem mi mi okozunk szörnyű dolgokat. Szellemek sincsenek az ember mikor meghal megszűnik létezni egy közös sírba kerülünk a feltámadásig. Ne higgyétek el amit mondanak nektek nem érdemes mert csak a saját életeteket teszitek tönkre.
2011. dec. 5. 09:21
 19/32 Gábor54 válasza:
Sem démonok, sem semmilyen "természetfeletti" lények nem léteznek. Azt viszont, hogy az általunk eddig megismert világnak (anyagi és "lelki" értelemben véve is) hol a határa, nem tudjuk megmondani, mert állandóan változik. Ha az ismert dolgokat egy gömbbel (térfogatával) jelképeznénk, a felülete az ismeretlen világ lenne, akkor egészen egyszerű volna belátni: a térfogat növekedésével a felszín (=az Ismeretlen) is növekszik. Ez igaz az agy működésére is. Lemégy alfába, és "akarsz" valamit - vagy "imádkozol!" - és beteljesül. Van, aki csak jót képes akarni, van, aki gonoszat is, vagy csak azt. AZ utóbbi lényeket nevezheted (most már) akár démonoknak is.
2011. dec. 5. 14:08
 20/32 anonim ***** válasza:

A hazugságokról:

[link]

(magyar):).

2011. dec. 5. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!