Az indiánok ált. Mért hozhatók összefüggésbe a szellemekkel?
Szerintem azért mert az indiánok lélekkel, szellemmel ruházták fel a körülöttük lévő világot.
Hiték hogy a folyónak, A földnek, A köveknek, A fáknak saját szellemük van...
És milyen csodálatos elgondolás ez. :)
Az állatoknak is mindnek saját szellemet társítottak. És ez alapján nevezték el egymást is.
Amelyik állat szellemiségére hasonlított annak az állatnak a nevét kapta az ember. Ami egy nagy megtiszteltetés.
De persze ez az én véleményem nem vagyok a téma szakértője. . .
Mert sámánisztikus vallásúak, aminek fontos eleme a szellemekkel való kommunikáció, valamit a környezet szellemekkel való benépesítése, illetve emberszerű megszemélyesítése.
Sámánok most is vannak eurázsiában is, valamint a mi táltos hitünk is ilyen volt, de európa ugye "haladó" szellemű kultúrterület, és mint ilyen, nem engedhet meg magának "babonaságokat", az indiánok viszont sokáig gyakorolhatták ezt a fajta vallást, (ismerjük és indiánromantika elemeként, jellegzetes folklórként tovább él ), és talán ez az egyetlen, ami igazán az övék maradt a rezervátumokba kényszerítések és jogtiprások után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!